Nov vozni red trajektov in mobilna aplikacija za nakup trajektnih kart Jadrolinija

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na Hrvaškem je pričel veljati poletni vozni red trajektov z njim pa tudi poletne cene trajektnih kart, ki so 20% višje od tistih izven sezone. Novost je tudi mobilna aplikacija za trajekte z možnostjo nakupa trajektnih kart.

Vozni red trajektov za sezono 2020 >>

Letos ni večjih sprememb v voznih redih in cenah, saj je vse ostalo več ali manj nespremenjeno od lanskega leta.

Tako vas v poletnih mesecih trajekt za 2 osebi in osebni avto za otok Cres stane iz trajektne luke Brestova in Valbiska 151 kun oz. 20 €, za otok Rab iz pristanišča Valbiska 299 kun (40 €) in iz Stinice 132 kun (18 €), iz Prizne na otok Pag pa boste plačali 130 kun (17,5 €). V primeru, da imate osebnemu vozilu pripeto prikolico oz. ste na poti z avtodomom, je potrebno doplačilo, ki je odvisno od dolžine vozila.

Celoten vozni red in tudi cene trajektov Jadrolinija in Rapska plovidba, ki vozi na liniji Stinica – Mišnjak na otok Rab, najdete na naši spletni strani – trajektni vozni red

Mobilna aplikacija za nakup trajektnih kart

Novost je mobilna palikacija trajektnega prevoznika Jadrolinija, ki je dostopna na Google Play in na App Store. Aplikacij poleg aktualnih informacij o trajektnih prevozih omogoča tudi nakup trajektnih kart. Na določenih trajektnih linijah (9 linij napisanih spodaj) pa si z nakupom trajektne karte tudi rezervirate prostor na trajektu, s čimer želijo zmanjšati večurno čakanje v pristaniščih.

Spletni ali mobilni nakup trajektne karte je možen s kreditnimi karticami (Visa, Diners American Express) in bančno kartico Maestro.

Po nakupu lahko trajektno karto kar preko mobilnega telefona pokažete pri vstopu na trajekt, tako da se ni potrebno več ustavljati na blagajni. Je pa priporočilo, da ste v trajektni luki vsaj pol ure pred odhodom trajekta.

Trajektne linije, kjer ob predhodnem nakupu karte tudi rezervirate prostor

Za kampiste so zelo pomene predvsem linije za otoke Rab, Brač, Vis in Dugi otok, saj na teh otokih najdemo tudi avtokampe.

Otok Rab, trajektna linija Valbiska – Lopar
Otok Brač, trajektna linija Makarska – Sumartin
Otok Vis, trajektna linija Split – Vis
Dugi otok, trajektna linija Zadar - Brbinj
Otok Lošinj, trajektna linija Zadar – Mali Lošinj
Otok Ist, trajektna linija Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Molat – Ist
Otok Mala Rava, trajektna linija Zadra - Bršanj (Iž) - Rava - Mala Rava
Otok Žirje, trajektna linija Šibenik - Zlarin -Obonjan - Kaprije - Žirje
Otok Drvenik Mali, trajektna linija Trogir (Soline) – Drvenik Veli – Drvenik Mali