Novosti v zabaviščnih parkih Europa-Park in Legoland v Nemčiji

Datum objave
Kategorija
Statistika
14470 ogledov

Nemčija je zanimiva turistična država, ki vsako leto volj navdušuje tudi popotnike. Družine se rade ustavijo v enem od nemških zabaviščnih parkov, in tokrat predstavljamo dva najbolj priljubljena: Legoland in Europa-Park, ki zopet navdušujeta z novostmi.

Legoland Nemčija - več o novostih in cenah v letu 2023

Europa-Park: Od Vikingov do vesolja

V priljubljenem nemškem tematskem parku Europa-Park, ki skozi atrakcije predstavlja 15 evropskih držav, se je letos odprl nov doživljajski hotel Krønasår, ki pravzaprav spominja na naravoslovni muzej. Ljubitelje doživetij in radovedneže, ki jih zanima znanost, čaka nepozabna pustolovščina. Že ob prihodu v hotel jih namreč pričaka mistični in mogočni skelet morske kače Svalgur.

V dih jemajočem nordijskem ambientu je za pustolovske sanje na voljo 1300 postelj v 276 udobnih tematskih sobah za velike in male, ki pa se lahko odločijo tudi za najem suite v velikosti 92 m2. Gostje imajo direkten dostop do vodnega sveta Rulantica, ki se odpira 28. novembra 2019.

V letošnji sezoni se lahko obiskovalci poleg številnih veselijo tudi filma „Mission Astronaut” v 360-stopinjskem pogledu, ki omogoča spektakularen vpogled v raziskovanje vesolja. V filmu astronavta Alexander Gerst in Thomas Pesquet pripovedujeta o pripravah na dolgo potovanje, vi pa se boste med ogledom počutili, kot da ste na poti tja tudi sami.

Letošnja novost je pisan skandinavski svet s številnimi kulinaričnimi ponudbami in možnostmi za nakupovanje. Severnjaki vas bodo navdušili s pisanimi fasadami, restavracijo na fjordu, okrepčevalnico in stojnico s sladoledom, pa tudi trgovini “Sportsbutikk” in “Snorri’s Varehus”, Nizozemci pa so letos pripravili novo zabavo in doživljajske filme za najmlajše.

Francosko tematsko področje ponuja možnost zabave na kar dveh atrakcijah naenkrat: izbirate lahko med klasično vožnjo s hitrim vlakcem in napeto vožnjo na vrtiljaku CanCan Coaster ali pa inovativnim doživetjem virtualne resničnosti in futurističnim izletom z vlakcem Eurosat Coastiality. Podobna dogodivščina je na voljo tudi na avstrijskem tematskem področju, kjer se obiskovalci zabavajo s slonjimi liki in priljubljenim komedijantom in umetnikom Ottom Waalkesom na divji vožnji skozi Vzhodno Frizijo.

Europa-Park ima ob jezeru urejen tudi lasten kamp z 200 parcelami. Opozarjamo, da rezervacije parcel niso možne, cene kampiranja pa so odvisne od časa bivanja (obračunajo se na uro kampiranja). Lahko se odločite tudi za najem udobne lesene brunarice, kavbojske kočije divjega zahoda, indijanskega šotora ob tabornem ognju ali sobe za mladoporočence.

LEGOLAND® Deutschland Resort

V bavarskem Günzburgu se nahaja zabaviščni park LEGOLAND®, eden izmed najbolj obiskanih zabaviščnih parkov v počitniški deželi Nemčiji. LEGOLAND® vas pričakuje z več kot 60 atrakcijami, 10 tematskimi sklopi in 56 milijoni barvitih lego kock, kjer lahko tudi sami pokukate v svet svojih LEGO junakov, pa tudi s številnimi novimi atrakcijami.

Obiskovalce navdušujeta vlak LEGO® Virtual Reality Coaster, ki vas popelje v nove dimenzije vožnje, na področju Minilanda pa so voljo galaktične novosti iz LEGO Star WarsTM iz več kot 25 milijonov lego kock.

Podajte se na razburljivo vožnjo z vlakcem smrti, na potep po Evropi ali v skrivnostno, potopljeno mesto Atlantida! V tematskem parku LEGO® NINJAGO® WORLD, se lahko vsi mali in veliki junaki podajo na edinstveno interaktivno 4D pustolovščino »LEGO NINJAGO The Ride« ter kopico drugih zabavnih ninja avantur.

V letošnjem letu pa zabaviščni park, ki se nahaja na pol poti med Münchnom in Stuttgartom, vabi tudi v najnovejši 10 tematski sklop - kraljestvo Faraonov, kjer se obiskovalci lahko podajo tudi na lov za interaktivnim zakladom.

LEGOLAND® počitniška vas pa bo v času vašega obiska poskrbela za prijetna bivanja in miren spanec. Odločite se lahko za klasično kampiranje na parcelah, spanje v tematskim mobilnih hišicah, piratskem hotelu ali zmajskem dvorcu.

Nemška turistična organizacija vam v sodelovanju z zabaviščnim parkom LEGOLAND® omogoča nakup cenejših vstopnic z nakupom direktno na spletu www.legoland.de.

Datum objave
Kategorija
Statistika
14470 ogledov