Kampiranje & aktivne počitnice v Omišu

Datum objave
Kategorija
Statistika
3946 ogledov

Kamp Galeb – Omiš je eden redkih kampov v Dalmaciji, ki je odprt čez celo leto. Lokacija kampa omogoča številne aktivnosti tudi izven glavne sezone, vsako leto oktobra pa poteka tudi vzdržljivostna tekaška preizkušnja Dalmatia Ultra trail.

Kamp Galeb je odlične kamp, ki leži ob robu dalmatinskega mesta Omiš, ki se ponaša z bogato pomorsko in gusarsko zgodovino. V kampu so lepo urejene kamping parcele ob morju in peščeni plaži ter v senci visokih dreves. Je odlično izhodišče za izlete, aktivnosti in tudi do Splita je dobre pol ure vožnje

Na desnem delu kampa so postavljene mobilne hišice in tiste ob morju so opremljene tudi z lastnim jacuzzijem. Na voljo so večje hišice opremljene s tremi spalnicami za 6 oseb in manjše hišice z dvema spalnicama za 4+2 osebi.

V kampu imajo tudi manjši bazen, lokal, restavracijo, poleti pa deluje surf center, saj v kampu popgosto piha ugoden veter sa surfanje in kajtanje.

V kampu Galeb lahko z Avtokampi kartico bivate ceneje - v terminih nizke sezone 1.1. – 3.7. & 4.9. – 31.12. že za 18 € za 2 osebi z vključeno parcelo v coni B z elektriko oz. 25 € za parcelo v coni A. Najem mobilne hišice pa je čez celo sezono cenejši za 5% - cene v jesenskih terminih pa so od 49 € za manjše hišice, 59 € za večje oz. 99 € za tiste z jacuzzijem.

Omiš – središče aktivnih počitnic v Dalmaciji

Do starega dela mesta Omiš je od kampa Galeb le 10 minut hoje, ko se sprehodite po mostu nad reko Cetino, zavijete na tržnico in potem še do trdnjave in razgledne točke Mirabela - Peovica, do koder vodi urejena pot. Malce bolj zahtevna je pot do druge utrdbe Fortica – Starigrad (311m nad morjem), od koder boste imeli pogled na otoke Brač, Šolta in Hvar ter tudi na kanjon reke Cetine.

Za ljubitelje pohodništva pa priporočamo izlet na hrib Kula, ki je z 863 metri nad morjem najvišji hrib v tem delu Dalmacije. Pohod se prične v naselju Borak, na južni strani Omiša, celotna pot in povratek pa traja okoli 3 ure.

V Omiš pogosto prihajajo tudi plezalci, saj je v stenah takoj za kampov kar nekaj urejenih plezalnih sten.

Zanimiv je tudi izlet s kajaki ali rafting po reki Cetini, adrenalinski navdušenci bodo šli na spust po jeklenici (zip-line) čez kanjon Cetine, kolesarji pa imajo traso vse do izvira reke Cetine ali pa ob morju do Makarske in na Biokovo.

Dalmacija Ultra trail - 15. do 17. oktober 2021

Dalmacija Ultra trail je tekaška tekma, kjer se pomerijo najbolj vzdržljivi tekači. Letos so razpisali tri proge v dolžini 18, 56 ali 122 kilometrov, dodatno pa bo potekal tudi otroški tek.

Na najdaljši trasi bo letošnja pot tekače vodila po hribih vse od Splita do Brele pri Makarski in nazaj do Omiša, kjer bo tudi cilj.

Več o turistični ponudbi kraja Omiš > www.visitomis.hr

Datum objave
Kategorija
Statistika
3946 ogledov