Z avtodomom na Roglo in obisk Poti med krošnjami Pohorje

Datum objave
Kategorija
Statistika
2981 ogledov

Rogla je znano smučarsko središče, ki pa s svojo ponudbo vabi obiskovalce na smučanje, vse več aktivnosti pa nudi tudi izven zimske sezone. Ob smučišču je lepo urejen camper stop, tik ob njem pa tudi razgledno – sprehajalna Pot med krošnjami Pohorje. V oktobru za starejše nudijo akcijsko ponudbo - 1 + 1 gratis vstopnica.

Rogla leži na nadmorski višini 1.500 metrov, ko vas gorska cesta pripelje iz Zreč na vrh. Pozimi je Rogla priljubljeno družinsko smučišče z 12 km smučarskih prog in lepo urejenimi progami za smučarski tek, odlično smučarsko šolo, otroškim smučarskim parkom in adrenalinskim Fun parkom.

Se pa že veselimo novosti, ki so jo na Rogli napovedali za smučarsko sezono 2023 /2024, ko naj bi z obratovanjem pričela nova moderna šestsedežnica Mašinžaga, ki bo pokrita in ogrevana.

Cene smučarskih kart za zimo 2022/2023

Ker se veliko govori o cenah smučarskih, kart smo mi preverili cene in v predprodaji do 30.11. so kar precej cenejše.

Dnevna smučarska karta v redni prodaji bo stala 39 € (v predprodaji 34 €), za otroke 23 € (predprodaja 20 €) in za mladince ter upokojence 35 € (predprodaja 30 €).

Samo v predprodaji je možno kupiti tudi smučarske karte za smučanje med tednom, cena pa je od 18 € za otroke do 31 € za odrasle. Preverite tudi cene sezonskih kart, ki se pričenjajo pri 169 € - www.rogla.eu

Camper stop Rogla

Postajališče za avtodome Rogla je urejeno tik ob smučišču, tako da vas od avtodoma do smučarske proge čaka le nekaj korakov.

Gre za urejen camper stop z možnostjo oskrbe (elektrika, sveža voda, izpust sive vode in praznjenje wc kasete), na voljo je tudi manjši sanitarni objekt (wc, tuš), ki je ogrevan.

V osnovni ceni parkiranja avtodoma 20 € je vključeno tudi 5 kWh elektrike, če pa jo potrebujete več, je potrebo že ob začetku plačati višji znesek.

Lokacija postajališča za avtodome je super vse aktivnosti in tudi za obisk hotelskega wellness centra in kopanje v notranjem bazenu hotela Planja (doplačilo).

Poletna sezona na Rogli

Od spomladi do jeseni pa se na Rogli prav tako veliko dogaja. Je odlično izhodišče za pohodniške in kolesarske izlete, saj poti po vrhu Pohorja niso prestrme in so tako primerne tudi za družine.

Za otroke so uredili dve tematski poti Škratova učna pot in Jezernikova vodna pot, urejena je Pohorska vasica z lesenimi hišicami, za malce več adrenalina pa je na voljo Zlodejevo sankališče – sanke na tračnicah za eno ali dve osebi, tako da lahko starši peljejo otroke.

Pri pohodnikih so zelo priljubljen cilj Lovrenška jezera, ki so od Rogle oddaljena približno 1 uro hoje po urejeni poti, ki je primerna tudi za otroke.

Najlepši razgled je z vrha Poti med krošnjami Pohorje

Priporočamo pa tudi obisk lepo urejene atrakcije Pot med krošnjami Pohorje, ki je odprt čez celo leto. Urejena je v bližini smučišča Rogla in nudi 1 km poti, ki vodi skozi raznolik gozd in vključuje nekaj izobraževalnih postaj z informacijami o gozd in živalih ter doživljajske postaje z vrvnimi elementi.

Posebnost poti med krošnjami je 37 metrov visok lesen stolp od koder boste imeli prekrasen pogled na celotno Roglo, gozdove in kraje pod Pohorjem. Najhitrejša pot s stolpa pa je kar po novem 62 metrov dolgem toboganu, ki je poteka po notranjosti tolpa (minimalna višina 120 cm).

Cena vstopnic za sprehod po Poti med krošnjami Pohorje so za odrasle 11 € in za otroke 3-14 let, osebe starejše od 65 let in invalidne osebe pa je cena 9 €. Družinska vstopnica za 2 odrasla in do 4 otroci med 3-14 let je 29 €. Doplačilo za spust po toboganu je 2 € na osebo.

Akcija v oktobru 2022 – za osebe starejše od 65 let nudijo akcijsko ponudbo – ob nakupu ene vstopnice, vam drugo podarijo. Velja ob nakupu na blagajni.

Več o ponudbi Rogle izveste na - www.rogla.eu

Datum objave
Kategorija
Statistika
2981 ogledov