Skorajda 170.000 nočitev Slovencev v hrvaških kampih v času prvomajskih počitnic

Datum objave
Kategorija
Statistika

Prvomajske počitnice so končane in z veseljem smo preverili podatke o obiskanosti hrvaških kampov v časov prvomajskih počitnic.

Pri tem nam je v pomoč priskočilo Hrvaško združenje kampov, ki je že posredovalo statistične podatke iz sistema prijav gostov.

Želeli smo preveriti podatke tudi za slovenske kampe, vendar pa žal to še ni mogoče, saj podatki za april še niso zbrani, za maj pa bodo dostopni šele junija.

Rekorden obisk Slovencev v hrvaških kampih

V terminu od 26. aprila do 5. maja so v kampih na Hrvaškem beležili 79.175 prihodov in 329.974 nočitev. Od tega je kar 55% prihodov in 51% nočitev pripadlo kampistom iz Slovenije. Če povzamemo številke je to 43.839 prihodov in 169.714 nočitev v samo v devetih počitniških nočeh. Sledijo gostje iz Nemčije, Avstrije in Poljske...

K temu odličnemu rezultatu je nekaj nočitev prispevala tudi naša ekipa, ki si je ogledala 15 kampov od Primoštena do Trogira, Splita, Omiša in Makarske riviere.

Število nočitev bi bilo še precej višje, če ne bi bilo slabe vremenske napovedi, zaradi katere je veliko kampistov počitnice zaključilo predčasno.

Največ kampistov je bilo v Istri, kjer je tudi prvih 7 mest z največjim številom nočitev slovenskih gostov v času prvomajskih počitnic. Prvo mesto po številu nočitev gre v Rovinj, sledijo Medulin, Vrsar, Tar – Vabriga (Lanterna), Novigrad, Funtana in Umag. Med ostalimi regijami sledita Mali Lošinj in Krk. Zelo priljubljen je bil tudi Biograd, kjer je potekal Slovenski vikend s številnimi koncerti npr. Modrijani, Čuki, klape in športnimi aktivnostmi ter več kot 1.000 slovenskimi kampisti v okoliških kampih.

Veliko ljudi je kampiralo z avtodomi in prikolicami, pavšalisti so postavili svoje prikolice in baldahine, številni šotoristi pa so se odločili, da je za klasično kampiranje še premrzlo in so raje najeli mobilno hišico.

Cenejše kampiranje s kamping kartico

Številni so se odločili za obisk naših partnerskih kampov, ki nudijo popuste in ugodnejše cene kampiranja z Avtokampi kamping kartico. Tako so cene resnično ugodne, saj recimo kamp Porat na Pagu omogoča kampiranje 2 oseb na parclei z vključeno elektriko že za 14 € na noč, številni kampi pa imajo ceno od 18 do 20 € npr. Aminess Sirena, Valkanela, Polari, Njivice, Omišalj, Straško, Zaton, Park Soline…

Kamping kartico lahko brezplačno naročite oz. jo morate obnoviti, če ste jo naročili v prejšnjih letih. To storite enostavno na spletne obrazcu in kartico takoj dobite po elektronski pošti.