Strešni šotori Qeedo primerni tudi za manjša vozila

Datum objave
Kategorija
Statistika

V trgovini NaZraku.si omogočajo nakup strešnih šotorov Qeedo, ki jih poznamo iz različnih puščavskih avantur, v zadnjih letih pa so vse bolj pogosti tudi v naših kampih. Zaradi hitre in enostavne postavitve so zelo primerni za vse popotnike, ki v času dopusta večkrat menjajo lokacije.

Gre za nemškega proizvajalca, ki ima na voljo več modelov strešnih šotorov za 2 ali 4 osebe, največja posebnost pa je strešni šotor Qeedo Freedom Light, ki tehta samo 39 kilogramov in je tako primeren tudi za manjša vozil npr. Polo, Fiesta, Mini…

Prednosti strešnih šotorov

Če radi potujete v dvoje in med potovanjem nočete izgubljati časa z iskanjem namestitve, potem bo strešni šotor odlična izbira. Nekateri modeli strešnih šotorov so tudi večji in omogočajo spanje za tri ali štiri osebe.

Strešni šotor vsak večer postavite v manj kot eni minuti, prislonite priloženo zložljivo lestev in že imate pripravljeno spalnico. Brez zlaganja palic in zabijanja klinov, pa še v prtljažniku avta imate dovolj prostora za ostalo prtljago.

Ob nakupu strešnega šotora potrebujete samo še standardni strešni prtljažnik na katerega se šotor pritrdi s pomočjo nosilcev in vijakov. Tako ste pripravljeni za popotniško avanturo.

Strešni šotori Qeedo Freedom

Qeedo je v svetu kamping opreme znan po hitro postavljivih in treking šotorih. Sedaj so ponudbo razširili še na strešne šotore. Naredili so enega najlažjih šotorov za na avto s hitrim sistemom postavljanja in kvalitetnim šotorskim platnom iz kombinacije bombaža in poliestra s 3.000 mm vodnega stolpca, ki preprečuje, da bi dež prišel v notranjost šotora.

Okvir strešnih šotorov Qeedo je iz aluminija, izbirate pa lahko med trdim ali mehkim pokrovom. Strešni šotori s trdim pokrovom so opremljeni s plinskimi vzmetmi in se postavijo tako rekoč sami. Pri teh modelih je mogoče dokupiti dodatne nosilce za prtljago, ki se jih namesti na pokrov šotora. Strešni šotori opremljeni z mehkim pokrovom, ki ga morate pred postavitvijo odstraniti, se odprejo s sistemom pahljače.

Vsi uporabljeni materiali so izjemno kakovostni, vodoodporni ter zaščiteni pred UV žarki. Ležišče je narejeno iz osnovne izolacijske plošče in vzmetnice iz pene dolžine 205 cm in širine od 120 do 250 cm. Velika okna nudijo odličen razgled, hkrati pa lahko šotor hitro prezračite. Edinstveno je strešno okno , ki ponoči omogoča opazovanje zvezd. Vsa okna imajo komarnike, v notranjosti pa so različni obešalniki in praktični žepi za odlaganje drobnarij.  Strešni šotori Qeedo v kompletu vključujejo tudi teleskopsko lestev, za hladnejše dni pa lahko dokupite termo zaščito spalnice.

Strešni šotor Qeedo Freedom Light

Strešni šotor za 2 osebi primeren tudi za manjša vozila, saj je njegova teža samo 39 kg, kar je v 15 – 20 kg manj kot običajni strešni šotori. Opremljen je z mehkim PVC pokrovom in 5 cm debelo posteljo iz pene dimenzije 205 x 120 cm. Privlačna je tudi cena tega strešnega šotora, saj ga lahko kupite že za 1.399 €.

Strešni šotor Qeedo Freedom Fast

Gre za strešni šotor s trdim pokrovom iz aluminijastega satja, ki je opremljen s plinskimi vzmetmi, tako da je odpiranje in zapiranje šotora zelo enostavno in hitro. Dimenzija postelje je nekoliko večja 205 x 139 cm, tako da nudi več udobja in več odlagalnih površin. Teža 76 kg.

Strešni šotor Qeedo Freedom Slim

Gre za enega najtanjših strešnih šotorov, saj je zložen visok samo 19 cm (običajno od 25 do 35 cm). V njem lahko prespita dve osebi, saj je opremljen s posteljo dimenzije 210 x 120 cm. Za hitro postavitev in odpiranje trde strehe poskrbijo plinske vzmeti. Ta strešni šotor je zelo primeren za vse tiste, ki mogoče zaradi garažne hiše potrebujejo nižjo skupno višino vozila, seveda pa je tudi vožnja bolj udobna, saj tanjši šotor pomeni manj zračnega upora. Teža 62 kg.

Strešni šotor Qeedo Freedom Family

Družinam namenjen strešni šotor z notranjo dimenzijo ležišča 160 x 250 cm, kjer lahko spita dve odrasli osebi in dodatno še dva manjša otroka (eden do višine 160 cm). Odlična izbira za vse pustolovce, ki si želijo uživati na dopustu v krogu družine. Strešni šotor ima mehko PVC prevleko, ki se jo pred postavitvijo odstrani. Integrirana zložljiva lestev služi kot pomoč pri postavitvi, ki jo uporabite kot vzvod za razgrnitev šotora, služi pa tudi kot opora na tleh. Teža tega strešnega šotora je 63 kg.

Več informacij o strešnih šotorih Qeedo in cenah dobite na spletni strani -  www.nazraku.si