3, 2, 1 … Si pripravljen na dopust?

Datum objave
Kategorija
Statistika
2564 ogledov

Poletne počitnice so pred vrati in ne glede na to, kam se boste odpravili in koliko vnaprej ter kako skrbno ste načrtovali svoj oddih, se lahko še vedno kaj zalomi. Lahko se poškodujete, izgubite prtljago, ukradejo vam lahko denarnico in dokumente … Še pred odhodom poskrbite za ustrezno turistično zavarovanje, da boste v primeru težav imeli hitro pomoč brez dodatnih stroškov.

Še posebej je neprijetno in naporno, če se vam to zgodi v tujini, daleč od vsega poznanega. Da boste tudi v neprijetnih in nepredvidljivih trenutkih v tujini čim prej prišli do pomoči, še pred odhodom na dopust sklenite turistično zavarovanje.

Kdaj skleniti turistično zavarovanje?

Tudi, če se na dopust odpravljate le za nekaj dni, se splača pred odhodom poskrbeti, da bodo ti dnevi res brezskrbni. Vas je strah, da boste na kaj pozabili? Da do tega ne bi prišlo vam pomaga seznam opravil, s katerim boste lažje sledili vsemu, kar še morate narediti.

Ena od stvari, na katere vas bo opozoril seznam, je tudi sklenitev turističnega zavarovanja, če se odpravljate v tujino. To morate skleniti najmanj en dan pred odhodom, saj začne veljati šele naslednji dan po sklenitvi in plačilu premije ali kasneje.

Če potujete večkrat na leto, potem priporočamo sklenitev kar celoletnega družinskega turističnega zavarovanja, ki je tudi cenovno najbolj ugodna rešitev in velja za poletje in tudi zimsko smučanje. Cena takšnega zavarovanja pa je za vse družinske člane že od 70 €.

Turistično zavarovanje Triglav - Avtokampi.si

Turistično zavarovanje lahko sklenete tudi po spletu

Vam ne glede na to, kako skrbno načrtujete svoj dopust, v dneh pred odhodom vedno zmanjkuje časa za stvari, ki jih morate še urediti? Čas in energijo lahko prihranite tudi tako, da turistično zavarovanje sklenete kar po spletu, le v nekaj klikih.

Izbirate lahko med tremi različnimi paketi, ki se med seboj razlikujejo po naboru kritjih in zavarovalnih vsotah.

Greste poleti na morje ali na daljše potovanje po svetu, pozimi pa radi smučate v sosednjih državah? Če potujete večkrat v sezoni, vam na Zavarovalnici Triglav priporočajo, da izberete letno zavarovanje z večkratnimi potovanji v tujino, pri čemer posamezno zavarovanje traja manj kot 90 dni. Izberete lahko tudi krajše zavarovanje in se odločite za individualno ali družinsko sklenitev.

Če vam je lažje, lahko zavarovanje sklenete tudi pri zastopniku ali pa se obrnete na pooblaščene turistične agencije, ki vam bodo pri tem pomagale.

Zavarovanje počitnice, Triglav - Avtokampi.si

Pomoč le en klic stran

Zavarovanje potovanj v tujino Zavarovalnice Triglav vam zagotavlja 24-urno pomoč asistenčnega centra. Ob klicu vas ta usmeri na pravo mesto in poskrbi, da pridobite hitro ter učinkovito pomoč.

V primeru, da potrebujete pomoč asistenčnega centra lahko to dobite s klicem na tel. št. +386 2222 2864. Ta bo poskrbel za organizacijo zdravljenja in v okviru dogovorjene zavarovalne vsote pokril stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Pomoč vam nudi tudi v primeru, da v tujini zbolite ali pa se poškodujete. Vključuje lahko tudi pomoč zaradi poškodovane in izgubljene prtljage, izgubljenih osebnih dokumentov, zamujenega leta in predčasne vrnitve domov. V primeru poškodovanja tretje osebe ali stvari pa imate vključeno tudi zavarovanje odgovornosti.

Na asistenčni center se obrnite čim prej oziroma najkasneje v 48 urah od nastanka bolezni ali škodnega primera.

Če asistenčne pomoči ne morete uporabiti in boste stroške zdravljenja in drugih storitev poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate, ko se vrnete v domovino. Na najbližji enoti Zavarovalnice Triglav predložite zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih zahtevajte ob plačilu storitev.

V primeru, da si boste v tujini sami organizirali prevoz v domovino ter nato šele doma obiskali zdravnika, to ni več predmet zavarovanja za tujino. Ti stroški bodo kriti v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji.

Zakaj evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni dovolj?

Z evropsko kartico oziroma certifikatom lahko uveljavljate le nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve, in sicer neposredno pri zdravnikih in zdravstvenih ustanovah, ki so del javne, državne zdravstvene mreže.

Če boste tako na primer na Hrvaškem obiskali turistično ambulanto, boste morali zdravstvene storitve plačati sami, saj te nimajo sklenjene pogodbe s HZZO (Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje). Če imate v tem primeru sklenjeno zavarovanje potovanj v tujino pri Zavarovalnici Triglav pa boste stroške zdravljenja lahko uveljavljali, ko se vrnete domov.

Turistično zavarovanje - sklenitev po spletu >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
2564 ogledov