Tržič vabi na aktivne kamping in glamping počitnice

Datum objave
Kategorija
Statistika
3372 ogledov

Tržič številni poznajo po čevljarski zgodovini, Dovžanovi soteski in številnih hribih, ki ga obkrožajo. Ne vedo, pa da imajo v bližini tudi kamp, dve lepo urejeni glamping naselji s hišicami ter parkirišče za avtodome, tako da si lahko vsak izbere najbolj primerno nastanitev za aktivne počitnice.

Se še spomnite, kdaj ste nazadnje odkril kraj, od katerega niste ničesar pričakovali? Seveda se spomnite, saj o njem in doživetjih, ki ste jih tam ustvarili še danes pripovedujete prijateljem …

Bi radi govorili naokoli tudi o dogodivščinah v Tržiču? Obiščite ta košček raja na zemlji, ki vas bo zagotovo navdušil. Lahko pridete samo na enodnevni družinski izlet, vikend oddih ali pa tedenske počitnice. Odločite se lahko za številne aktivnosti polne adrenalina, za družinske počitnice ob spoznavanju domačih živali na kmetiji ali pa samo na uživanje v dvoje v romantičnih glamping hišicah.

Odkrijte Tržiško s svojimi najdražjimi; od južnega dela, kjer vas bo presenetil mističen Krajinski park Udin boršt, do severa, kjer na meji z Avstrijo kraljujejo mogočne Karavanke. Na zahodu se podaj v Šentanski rudnik, ki ga objemata Begunjščica in Dobrča ter nadaljujte vse do vzhoda, kjer vas čaka osvežujoč Stegovniški slap.

Odstrti koščki Tržiškega raja

V srcu pestre pokrajine na odkrivanje čaka Tržič, ki s svojim zgodovinskim mestnim jedrom, priznanim muzejem, galerijami, obrtniško tradicijo in pristnostjo očara vsakega obiskovalca.

Sprehodite se skozi prisrčno staro mestno jedro do Tržiškega muzeja, kjer boste spoznali bogato obrtniško dediščino mesta. Nadaljuje do bližnjega simbola Tržiča, kar svetovno znana Dovžanova soteska zagotovo je in omogoča vpogled v geološko zgodovino Karavank.

Pot in kulinarika vas vodita še višje, dokler ne pridete do planin pod Košuto, kjer se lahko okrepčate s slastnimi tržiškimi dobrotami, kot so štruklji, kislo mleko, masovnik ... Družinam priporočamo izlet na Kofce (2h iz Podljubelja), ki je ena najbolj znanih pohodniških točk v okolici.

V Podljubeljski dolini se boste najprej srečali s trdno temo v Šentanskem rudniku. Tik pod mejnim prehodom vas bosta spominski park nekdanjega Taborišča Ljubelj in prenovljena spominska soba v bližnjem gostišču opomnila na temne trenutke naše zgodovine.

Ljubelj pa je izhodišče za Zelenico, stari mejni prehod ali pa za zanimivi družinski pohod po Bornovi poti na planino Preval (1,5h), kjer so otroci navdušeni ob hoji mimo vojaških bunkerjev in skozi predore vklesane v skalo, zato imejte s seboj svetilke.

Skriti koščki raja v Tržiču

Tematske poti so kot naročene za odkrivanje manj obljudenih kotičkov Tržiškega. Odpravite se po Poti treh zvonov in se sprehodite skozi več kot pol tisočletja staro lipo, lep izlet je tudi po Rožnovenski poti ali pa do slikovitega razgledišča Kamnek nad Tržičem.

Tukaj je poleg razkošja poti še obilica planin in gora, ki sramežljivo vabijo pod svoje okrilje. Odkrijte manj znane planine kot so Šija, Pungrat, Tegoška planina, Dolga njiva, Konjščica, Javornik, Lešanska planina, Kal in še mnoge druge.

Za ljubitelje gorskega kolesarjenja pa je Tržič lokacija, ki nudi kar 25 urejenih ter označenih kolesarskih poti različnih zahtevnosti glede na dolžino in višinsko razliko. Izberite sebi primerno in uživajte na kolesu v prekrasni naravi.

Slastni koščki raja za gurmane

Ljubezen gre skozi želodec in tudi Tržiško te lahko očara s svojimi kulinaričnimi posebnostmi. Tu se za vsakogar najde nekaj – od pristnih tradicionalnih dobrot med katerimi sta najbolj znani tržiška bržola in grenadirmarš (jed iz testenin, slanine, krompirja in čebule), pa vse do sodobne kulinarike, ki se poigrava s tvojimi brbončicami.

Pri planinskih kočah in na planšarijah vam bodo postregli z odličnimi štruklji - sirovi, čokoladni, borovničevi, žganci s kislim mlekom, jedmi na žlico npr. jota telečja obara, ričet, pasulj in tudi kakšen buhtelj ali flancat se bo našel.

Ljubitelje piva pa vabimo na Ekološko kmetijo Šlibar, kjer varijo prvo ekološko pivo v Sloveniji.

Nekaj pa drži, na Tržiškem zagotovo ne boš lačen!

Kamping in glamping lokacije v Tržiču in okolici

Glamping Mountain Fairytale, Tržič

Glamping Mountain Fairy Tale oz. po domače Glamping Gorska pravljica leži v lepem naravnem okolju v Tržiču, kjer so po načelih Feng shui postavili 6 lesenih glamping hišic za štiri osebe opremljenih z lesenimi kadmi z vročo vodo, ena hišica pa vključuje tudi finsko savno.

Hišice so opremljene z manjšo kuhinjo, kopalnico, dvema pograd zakonskima posteljama in velikimi panoramskimi okni. V hišicah so ob predhodni najavi dovoljeni tudi psi.

Vsaka hišica ima tudi zunanjo teraso z lepim pogledom na sosednje hribe. Gostom je v vrtu na voljo sveža zelenjava, zelišča in sadje, cena najema pa vključuje tudi zajtrk, ki ga prinesejo v piknik košarah pred samo hišico.

Lokacija je v bližini kopališča z bazenom Gorenjska plaža (brezplačne karte za kopanje), omogočajo izposojo koles, saj je v okolici veliko urejenih kolesarskih poti, možnost je ribolova, plezanja, padalstva, pozimi pa tudi turnega smučanja in sankanja. V ceno najema hišice je všteta tudi vstopnica za ogled muzeja v Tržiču.

Glamping ekološka kmetija Šlibar, Kovor

Glamping Šlibar ponuja namestitev v prijetnih lesenih hiškah postavljenih v sadovnjaku ob veliki kmetiji, kjer otroci uživajo ob ogledu številnih domačih živali in spremljanju vsakodnevnih kmečkih opravil.

Na voljo so manjše lesene hiške za dve osebi, ki imajo zakonsko posteljo, manjšo sedežno in pisalno površino, ter večje hišice za 4 osebe, ki imajo še dodaten prostor z ležišči za otroke. Vse hišice so klimatizirane. Pred hiško je prostor za kuhanje z osnovno opremo in zunanjo teraso z mizo, stoli, ležalniki. Vsaka hiška ima tudi privatno kopalnico, ki je malce oddaljena od hiške, možna je tudi souporaba žara. V poletnih mesecih omogočajo kopanje v manjšem naravnem bazenu, kjer se predvsem otroci radi ohladijo.

Na ekološki kmetiji Šlibar na sonaraven način pridelujejo različna žita, zelenjavo, sadje in predelajo v končne izdelke. Tako imajo svojo moko, sadne sokove, varijo pa tudi lastno ekološko pivo. Poleg čudovitega okolja nudijo tudi zdravo in okusno ekološko hrano – zajtrk je vključen v najem hišice, ekološke izdelke pa lahko kupite tudi v njihovi ekološki Trgovin'ci.

Kamp Podljubelj

Kamp Podljubelj leži le nekaj kilometrov od Tržiča proti Ljubelju. Na travniku je lepo urejen prostor za kampiranje s šotorom, prikolico ali avtodomom (enostaven dostop do kampa), omogočajo pa tudi najem lesenih alpskih hišic za 2 - 4 osebe.

V kampu so lani prenovili sanitarije, na voljo so igrišča za nogomet, odbojko in košarko, otroška igrala in tudi skupen nadkrit prostor za pripravo hrane v letni kuhinjo. V poletnih mesecih v kampu deluje tudi lokal.

V bližini kampa Podljubelj se nahaja 18 metrov visok Tominčev slap, do katerega je 20 minut hoje. Priporočamo obisk po dežju, ko je največ vode. Lokacija je tudi odlično izhodišče za pohodniške ture na planino Korošico, Preval in Kofce, v Dovžanovo sotesko ali pa obiščete adrenalinski park na Podljubelju.

Postajališče za avtodome Tržič – Gorenjska plaža

Če boste v Tržič prišli z avtodomom, ga lahko parkirate in tudi prenočite na urejenem postajališču pri bazenu Gorenjska plaža, kjer je 6 parkirnih mest z možnostjo oskrbe (elektrika, voda, izpust odpadne vode in kemičnega wc).

Do starega dela Tržiča je 20 minut hoje, v bližini pa so tudi trgovine in restavracije. Lokacija je super za kolesarski izlet, ogled kulturnih znamenitosti, v poletnih mesecih pa tudi družinsko kopanje na bazenih.

Postajališče za avtodome Kovor

Manjše postajališče je urejeno pri gasilskem domu ob robu vasi Kovor kjer so na voljo tri parkirna mesta za avtodome do dolžine 7m. Na voljo je oskrba (elektrika, voda, izpust sive vode s podaljškom cevi in izpraznitev wc kasete. Uporaba PZA Kovor je brezplačna.

Raziskujte lepo Slovenijo in še letos obiščite Tržič, ki vas bo zagotovo navdušil. Več informacij o ogledih, aktivnostih in kulinariki izveste na www.visit-trzic.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
3372 ogledov