Podaljšana veljavnost turističnih bonov do konca junija 2022

Datum objave
Kategorija
Statistika
5724 ogledov

Slovenija je lani sprejela odločitev, da turizmu pomaga z uvedbo turističnih bonov in z njimi omogočila plačilo prenočevanja v namestitvah po Sloveniji. Danes pa je prišla informacija, da se veljavnost turističnih bonov podaljšuje do konca junija 2022.

Vsi prebivalci Slovenije smo v zadnjih dveh letih dobili turistične bone – prva izdaja bonov (oznaka bon TB) je veljala samo za prenočevanje z zajtrkom, letošnja izdaja bon 21 pa je omogočala razširjeno porabo tudi na druga turistične, športne in kulturne namene.

Vlada se je odločila, da bo omogočila porabo prve izdaje turističnih bonov (bon TB) še za pol leta. Gre za turistične bone s katerimi lahko plačamo namestitev z zajtrkom npr. kampiranje, hotel, najem apartmaja oz. sobe in ti boni bodo po novem veljavni še do konca junija 2022.

Letošnje turistične bone (bon 21) pa naj bi v naslednjih dneh prav tako podaljšali s sklepom vlade, tako da naj bi bilo podaljšano tudi koriščenje teh bonov. Boni 21 namreč omogočajo širšo uporabo in jih z njimi poleg namestitev plačate tudi športne aktivnosti, najem avtodomov, nakup smučarskih kart, vstopnic za muzeje, živalske vrtove in kulturne prireditve ter za plačilo hrane v restavracijah.

Če ne veste, koliko turističnih bonov vam je še ostalo, lahko to preverite na portalu edavki > https://edavki.durs.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
5724 ogledov