V akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna podelili nagrade za najboljše kampe in glamping

Datum objave
Kategorija
Statistika
1022 ogledov

V sklopu prireditve Dnevi slovenskega turizma, ki so sredi novembra potekali v Ljubljani, so izbrali tudi najboljše v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019, ki jo organizira Turistične zveze Slovenije.

Izbor najboljših turističnih lokacij poteka že vse od leta 1991. V njej sodelujejo večja, srednja in manjša mesta, turistični, zdraviliški in izletniški kraji, mestna, trška in vaška jedra, kampi in glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti in Petrolova prodajna mesta.

Letos se je na državno tekmovanje akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna uvrstilo 90 mest in krajev, 18 kampov in glamping naselij, 7 mladinskih prenočišč, 28 tematskih poti in Petrolovi bencinski servisi.

Zmagovalci akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019

Med kampi je največje število točk osvojil kamp Danica iz Bohinjske Bistrice, na drugo mesto se je uvrstil kamp Bled in na tretje kamp Koren iz Kobarida.

Nagrado za najboljše glamping naselje je osvojil Glamping Olimia Adria Village iz Podčetrtka, na drugem mestu je Gozdna vasica Theodosius in na tretjem Glamping Sončna dolina – Bioterme.

Med večjimi mesti je zmagal Velenje, srednjimi Slovenj Gradec in manjšimi Črna na Koroškem. Med turističnimi kraji je prvo mesto pripadlo Kranjski Gori, med zdraviliškimi Rogaški Slatini, med izletniškimi Parku Škocjanske jame.

Priznanje za najlepše urejeno jedro so prejeli: Novo mesto za Glavni trg z okolico (mestno jedro), Rateče (vaško jedro) in Kanal za Trg Kontrada (trško jedro).

Prvo mesto med mladinskimi prenočišči je zasedel MCC Hostel Celje. Naj tematska pot je postala Učna pot Škrata Bisera.
Najbolje ocenjen Petrolov servis je BS Mengeš Kamniška.

V glasovanju po spletu pa je prvo mesto za urejenost med večjimi mesti pripada Velenju, Podčetrtku med zdraviliškimi kraji ter Izoli med turističnimi kraji.

Datum objave
Kategorija
Statistika
1022 ogledov