V Angliji z avtodomi ustvarili vasico za prenočišče zdravstvenega osebja

Datum objave
Kategorija
Statistika

V severno angleškem kraju Blackburn so ob bolnišnici ustvarili naselje avtodomov in tako zdravstvenemu osebju omogočili prenočevanje.

Podjetje Priory Rentals je vodilno na področju najema avtodomov v severnem delu Anglije.

Lastnica podjetja je ob širjenju koronavirusa želela nekako pomagati. Odločili so se, da 50 avtodomov pakirajo v bližini krajevne bolnišnice Royal Blackburn in tako zdravnikom in medicinskim sestram omogočilo počitek in izolacijo na samem kraju.

Avtodomi so moderno opremljeni z lastno kopalnico, kuhinjo in udobnim spalnim delom, tako da nudijo vse kot manjše stanovanje.

Lokalna podjetja so poskrbela za oskrbo s pitno vodo, čaji in kavo ter tako omogočili, da se osebje po končani izmeni v bolnišnici, lahko odpočije v izolaciji.

Najbolj pomembno je, da so vozila parkirana v neposredni bližini bolnice, tako da se medicinsko osebje po napornem delavniku ne potrebuje voziti domov. Ob tem avtodomi nudijo nekakšno karanteno, tako da osebje nima stika z družinskimi člani, s tem pa se zmanjša nevarnost širjenja koronavirusa.

V podjetju Priory Rentals so v teh dneh zaprli obe svoji pisarni, kot so zapisali na njihovi facebook strani pa verjamejo, da se bodo vrnil 10.000- krat močnejši. Vsem avtodomarjem želijo, da so zdravi in da ostanejo doma.