V Nemčiji odpirajo največji vodni park Rulantica

Datum objave
Kategorija
Statistika
9072 ogledov

Številni ljubitelji zabaviščnih parkov dobro poznate nemški Europa-Park, konec novembra pa bodo samo 2 km stran oz. na drugem delu kraja Rust odprli še vodni park Rulantica. 25 atrakcij urejenih v skandinavskem stilu čaka vse ljubitelje vodnih atrakcij.

V četrtek, 28. novembra 2019, bo otvoritveni dan, ko bodo ljubitelji vodnih toboganov in bazenov lahko uživali v novem vodnem svetu Rulantica in maskoti hobotnici Snorri. Gre za enega največjih pokritih vodnih parkov na svetu, saj je urejen na površini veliki za 5 nogometnih igrišč.

To bo sedaj dodaten vzrok, da boste v tem delu Nemčije ostali vsaj dva ali celo tri dni in uživali v odlični družinski ponudbi v obeh parkih. Tik ob vodnem parku so odprli tematski hotel Krønasår, ki je urejen kot muzej in nudi posebno doživetje.

Še vedno pa se lahko odločite za kampiranje v urejenem kampu v bližini Europa Parka, od koder vas bodo do bazenov pripeljali kar z avtobusom.

Rulantica – vodni park z zgodbo za celotno družino

Iskanje skrivnostnega otoka Rulantica vas vodi skozi 9 raznolikih skandinavskih pokrajin. Med vodnimi površinami potujete skozi gozdno laguno, obiščete leseno mesto, gričevnate pokrajine do ledenega podzemnega sveta …

Skupno je na voljo 25 vodnih atrakcijah, od katerih je kar 17 toboganov, bazen z valovi in počasna reka. Med adrenalinskimi navdušenci bodo najbolj priljubljeni največji tobogani npr. tobogan Dugdrob & Vildfål, ki z dolžino 120 m in višinsko razliko 20 m najhitrejšim omogoča hitrosti tudi do 50 km/h. Tobogana Hugin & Munin in Vinter Rytt sta z dolžino 150 m najdaljša, pri čemer zadnji omogoča vožnjo na tubi za štiri osebe.

Otroci bodo uživali v bazenu jadrnico, se po toboganu spustili z nasedlega parnika, uživali na 250 m dolgi vijugasti počasi reki in v bazenu z valovi.

Vodni park Rulantica bo odprt čez celo leto, tako da boste lahko uživali vsak dan med 10 in 22. uro. Še posebej privlačen bo obisk v večernih urah, saj so poskrbeli za posebno osvetlitev celotnega parka.

Dnevni obisk bo omejen na 5.000 oz. v enem času maksimalno 3.500 gostov. Cena vstopnice za odrasle je 38,50 €, za otroke (4-11) pa 35,50 €, zaradi omejenega števila gostov pa je potrebno vstopnice kupiti preko spleta. Nimajo pa kombinirane vstopnice za oba parka, tako da je za vsak park potrebno kupiti ločeno vstopnico.

Več informacij o novem vodnem parku Rulantica in nakupu vstopnic dobite na - www.rulantica.com.

Datum objave
Kategorija
Statistika
9072 ogledov