Vipava Valley Outdoor 365° - kamp Lijak od 24. do 26. junija

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vipavska dolina in kamp Lijak vabita ljubitelje kolesarjenja na dogodek Vipava Valley Outdoor 365°, ki bo združil različne kolesarske dejavnosti - od spusta z gorskimi kolesi do vodenih kolesarskih izletov in pumptrack primeren tudi za otroke.

Vipavska dolina je odlična celoletna destinacija za kolesarjenje s številnimi urejenimi potmi, v kampu Lijak – Ozeljan pa so letos odprli največji zemeljski kolesarski poligon, kjer lahko varno uživajo tudi otroci stari 6 let ali več.

Vipava Valley Outdoor 365° je prvi takšen dogodek, ki bo združil različne tipe kolesarjev, program pa vključuje tudi pohod in nočne vožnje pod žarometi na koloparku v kampu Lijak. Da pa ne boste lačni, bodo poskrbeli kar v Gostilni Termika, ki deluje v sklopu kampa.

Program Vipava Valley Outdoor 365°

Petek, 24. 6. - kampiranje

Za vse udeležence, ki pridejo z avtodomom, šotorom ali prikolico, je na ta dan ob 17h možen ogled otroške gledališke predstave v grajskem vrtu Ozeljan.

Ob 21h vabljeni na koncert skupine Mambo Kings v vas Vitovlje. Možnost tudi pumptrack kolesarjenja za mlajše otroke (minimalna starost 6 let - obvezna uporaba čelade, priporočeni kolenčniki, komolčniki in rokavice).

Sobota, 25.6. – aktivnosti in večerna tekma pod reflektorji

Ob 8h voden odhod downhill skupine proti hribu Škabrijel in spust. Prevoženih višinskih metrov je cca 600 m. Predviden povratek do 12h. (obvezna oprema: zaščitna čelada z očali, ščitniki za kolena in komolce, priporočljiva uporaba zaščitne želve) kolo mora imeti dobro profilirane gume in polno vzmetenje, obvezni energetski napitki in tablice, prosto za kosilo in počitek.

Ob 8:30 za ostale vodena kolesarska tura po Vipavski dolini. Pot se začne v kampu Lijak, nadaljuje skozi vas Ozeljan, Šempas, šempaskih bregovih (vinogradi, sadovnjaki), okrog jezera Vogršček, sledi vas Vogrsko s krajšim postankom in okrepčilo. Pot bomo nadaljevali ob potoku Lijak in nato po gozdni poti do naselja Mandrija (Ajševica). Sledi kolesarjenje med polji in vinogradi do vasi Loke, nadaljujemo med vinogradi, kjer s prečkanjem potoka Lijak pridemo v vas Šmihel in pot zaključimo v kampu. Predviden čas cca 4h, popoldne sledi prosto za kosilo in počitek. Število udeležencev je omejeno na max. 16 oseb.

Ob 19h zbor in začetek klubskega tekmovanja društva KAMPLC, BMX in dirt tekmovalcev na pumptrack stezi PARK LIJAK. Predviden zaključek v nočnih urah.

Nedelja, 26. 6. - aktivnosti

Ob 8h voden odhod downhill skupine do Skoznega (naravno okno – višinska razlika cca 700 m), postanek in ogled štarta jadralnih padalcev, nadaljevanje proti zaselku Pri Peči ter skozi Lijak vrnitev v kamp PARK LIJAK (višincev cca 600m). Predviden povratek ob 12:00, prosto za kosilo in pumptrack vožnjo.

Ob 8h voden pohod do izvira potoka Lijak, nadaljevanje do cerkve svetega Mihaela v Šmihelu, kjer si ogledamo več kot 500 let stare freske, povratek do kampa Lijak, vmes kratek postanek za kozarec vina, predviden povratek ob 12h, prosto za kosilo in pumptrack vožnjo.

CENA posamezne aktivnost je 15 € in se plača na mestu, cena kampiranja po ceniku kampa z dodatnim popustom na Avtokampi kartico.

Prijave in rezervacije sprejemajo na - info@camplijak.com ali po telefonu na 031 894 694.