Hrvaško Zagorje – zeleni raj za kolesarje in ljubitelje kampiranja

Datum objave
Kategorija
Statistika
14797 ogledov

Ljubitelji kampiranja odlično poznajo hrvaško obalo, malo manj pa njeno notranjost. Ker je kampiranje v zadnjih letih vse bolj povezano s kolesarjenjem, tokrat predstavimo kolesarske poti v regiji Zagorje ob slovenski meji in možnosti kampiranje v termah Tuhelj in Termah Jezerčica.

Hrvaško največ turistov obišče v poletnih mesecih, ko je tudi najbolj vroče. Vse bolj priljubljen pa je aktiven oddih, ki v času nizke sezone privablja turiste, ki so radi v lepe naravnem okolju in uživajo v različni športnih in adrenalinskih aktivnostih npr. jahanje konj, pohodništvo, kolesarjenje, potapljanje, pustolovski parki, zipline, rafting ...

Hrvaško Zagorje leži severno od Zagreba in je turistično znano po ponudbi term in wellnessa. Najbolj znane so Terme Tuhelj in Terme Jezerčica, kjer sta urejena tudi kampa z možnostjo najema mobilnih hišic, dodatno pa imajo še Stubičke Toplice in Krapinske Toplice.

V Zagorje vabimo tudi vse ljubitelje dobre domače hrane in odličnega lokalnega vina, ki vam ga bodo ponudili v eni od številnih vinskih kleti. Med belimi vini so najbolj znana sauvignon, rizling, zeleni silvanec, graševina in rumeni muškat, med rdečimi vini pa cabernet sauvignon in modri pinot.

V nagradni igri, ki je potekala na naši spletni strani, smo podarili lepo nagrado. Ime srečnega nagrajenca objavljamo pod novico.

Zaradi bližine Slovenije je hrvaško Zagorje primerno tudi za aktivne počitnice. Z uvedbo električnih koles je kolesarski turizem postal zelo priljubljen, zato so se v tej regiji odločili, da uredijo ter označijo 23 raznolikih kolesarskih poti primernih za družine, kolesarje na e-kolesih ali pa nekoliko bolj izkušene gorske ter cestne kolesarje. Skupno imajo kar 1.113 kilometrov označenih kolesarskih poti.

Ker pa gre za čezmejni kolesarski projekt s Slovenijo, je vseh poti kar 59, ki vas popeljejo po hribčkih in med vinogradi. Na spletni strani Zagorje bike so zbrali vse potrebne informacije, kjer si lahko glede na vaše kriterije (težavnost, razdalja, višinska razlika, podlaga in tip poti) izberete najboljše kolesarske poti, naročite kolesarskega vodnika in izposodite kolesa.

Dodatno so ob kolesarskih poteh uredili tudi postajališča, kjer si lahko odpočijete, na voljo pa je tudi kolesarsko orodje, tako da se lahko kaj popravi na kolesu. Točne lokacije in trase kolesarskih poti si lahko ogledate in naložite na spletni strani www.zagorjebike.com.hr.

Čez celo leto pripravljajo tudi različne kolesarske prireditve, ki jih povezujejo z gastronomsko in vinsko ponudbo Zagorja, lahko pa kar na kolesu obiščete katere od toplic in se okopate v termalnih bazenih.

Zelo priljubljena je kolesarska trasa »mehurčki penine« iz Krapinskih Toplic do vinske kleti Vuglec breg, kjer pripravijo degustacijo njihovih vin.

Za goste Term Tuhelj, ki želijo uživati v ravninskem kolesarjenju, priporočamo 15 km izlet do sosednjih Krapinskih Toplic. Pot vas vodi po dolini rek Horvatska in Kosteljina. Če pa želite, lahko pot od Krapinskih Toplic nadaljujete še proti severu do kraja Pregrada in naredite 38 km krog nazaj do Tuhelja.

S kolesom se lahko odpeljete tudi že malo na varaždinsko stran do gradu Trakošćan, ko vas bo pot peljala po redko poseljenih vasicah, in si ogledate zbirko predmetov, slik, knjig in orožja vse od 15. stoletja naprej.

Za otroke pa bo zanimiv Muzej krapinskih neandertalcev v Krapini, kjer je tudi najdišče pračloveka. Gre za moderno opremljen muzej, ki bo pritegnil otroke, saj bodo spoznali nastanek vesolja, življenje neandertalcev in razvoj človeka ter ostalih živih bitij skozi čas.Lahko se s kolesom odpeljete tudi do bližnjega Kumrovca in reke Sotle.

Najbolje pripravljeni kolesarji pa bodo izbrali najdaljšo pot, ki je dolga 163 km in vas popelje skozi kraje Krapina – Kumrovec – Donja Stubica – Marija Bistrica – Belec – Lobor – Krapina.

Kampiranje v hrvaškem Zagorju

V regiji imajo dva kampa, ki delujeta v sklopu term in sta odprt čez celo leto. Oba ob urejenih parcelah območja tudi najem mobilnih hišic ter seveda vso dodatno ponudbo kopanja v termalnih bazenih in wellnessa.

Kamp Vita – Terme Tuhelj

Gre za popolnoma prenovljen kamp, kjer so na novo uredili kamping parcele, zgradili moderen sanitarni objekt, ki je ogrevan, dodali otroško igrišče in skupen prostor z žarom.

Gostje se v Termah Tuhelj lahko odločijo tudi za glamping v mobilnih hišicah za 2, 4 ali 6 oseb, ob hišicah pa so urejeni tudi bazeni, vodna otroška igrala in manjši wellness s savno, jacuzzijem in masažami. Jesenska akcija najema mobilnih hišic >>

Gostom kampa je na voljo neomejeno kopanje v notranjih in zunanjih bazenih Vodnega planeta, kjer imajo tudi tobogane in otroška vodna igrala.

Več o ponudbi Term Tuhelj in popustih na Avtokampi kartico >

Kamp Terme Jezerčica - Dunja Stubica

Kamp Terme Jezerčica ležijo pol ure vožnje severno od Zagreba. Gre za malo manjše terme, ki so zelo simpatične ter lepo urejene, poznane pa so tudi po odlični hrani.

V zadnjih letih so ob termah uredili tudi manjši kamp. Za goste z avtodomi in prikolicami imajo parcele z elektriko, vodo in dotoki, dodatno pa je za šotoriste urejen neparceliran del.

Ob robu kampa je tudi nekaj mobilnih hišic za 4+2 osebi, ki so primerne za najem čez celo leto.

Letos od oktobra do predvidoma božično - novoletnih počitnic v termah Jezerčica poteka prenova hotela in tudi bazenov, saj želijo še dodatno dvigniti nivo ponudbe. Kamp je sicer odprt, vendar pa kopanje do končanja del ni možno.

Več o kampu Terme Jezerčica >

Nagradna igra Term Tuhelj

V nagradni igri podarjamo  - 1 x nočitev za 2 osebi na parceli z elektriko + kopalne karte za bazene Vodni planet - Terme Tuhelj

Nagrado prejme:

Darja Dolenc, Trbovlje

Čestitamo! Nagrajenka bo o nagradi obveščena po elektronski pošti.

Hrvaška - polna življenja

Datum objave
Kategorija
Statistika
14797 ogledov