Vozni red trajektov na Hrvaškem in cene za leto 2021

Datum objave
Kategorija
Statistika
82226 ogledov

Objavljamo vozni red trajektov za hrvaške otoke in cene trajektnih kart za leto 2021. Kampiranje na otokih na Hrvaškem je zelo priljubljeno, saj kampisti vedo, da so na tam najlepše plaže, dopust pa je nekoliko bolj umirjen.

Spremembe trajektnih voznih redov v letu 2021

Na Hrvaškem skorajda na vse otoke vozijo trajekti Jadrolinija, le na otok Rab (trajektna linija Stinica – Mišnjak) vozi lokalni prevoznik Rapska plovidba.

Med ljubitelji kampiranja so najbolj priljubljeni otoki na Kvarnerju (Cres, Lošinj in Rab), v Dalmaciji pa Pag, Pašman, Brač, Hvar in Korčula.

Pri Jadroliniji so marca pridobili oznako "Stay Safe in Croatia", kar je dokaz, da na vseh trajektih upoštevajo zdravstvene protokole in potnikom v korona času omogočajo varno potovanje.

Glede novosti v voznem redu trajektov  je razveseljivo, da so pri Jadroliniji dodatno okrepili število voženj v sezoni. To velja za trajektne linije  otok Cres iz Brestove, na otoke Pag, Pašman, Ugljan in Dugi otok ter v srednji in v južni Dalmaciji na otok Brač (za liniji iz Splita in Makarske), Hvar (liniji iz Splita in Drvenika), Šolta in Korčula (linija iz Orebića).

Cene trajektov na Hrvaškem

Cene trajektnih kart ostajajo na isti ravni kot lansko leto. V času visoke sezone, med 4. junijem in 3. oktobrom, bodo cene že tradicionalno višje za 20 % v primerjavi z nižjo sezono. Ta termin je letos enoten na vseh linijah Jadrolinije.​

Na trajektni liniji Stinica – Mišnjak za otok Rab pa bodo s sezonskimi cenami pričeli 1. junija in bodo trajale do konca septembra.

Mobilna aplikacija Jadrolinija

Pri Jadroliniji so uvedli mobilno aplikacijo, ki omogoča hiter nakup trajektnih kart. Za daljše trajektne linije je priporočljivo karto kupiti vnaprej, saj velja kot rezervacija prostora na trajektu. Morajo pa biti potniki minimalno 45 minut pred odhodom v pristanišču. To velja za trajektne linije:

> za otok Rab (Valbiska - Lopar)

> za otok Lošinj ( linija Zadar - Mali Lošinj)

> za otok Dugi otok (linija Zadar - Brbinj)

> za otok Brač (linija Makarska - Sumartin)

> za otok Hvar (linija Split - Stari Grad)

> za otok Šolta (linija Split - Rogač)

> za otok Vis (linija Split - Vis)

- za otok Korčula in Lastovo (linija Split - Vela Luka - Ubli)

> za polotok Pelješac (linija Ploče - Trpanj).

Po nakupu trajektno karto kar preko mobilnega telefona pokažete pri vstopu na trajekt in se izognete ustavljanju na blagajni.

Aplikacijo Jadrolinija si lahko naložite na teh povezavah Google Play - Android in na App Store.

Informacija o prevozu koles s trajektom

Veliko kampistov na dopust pelje tudi kolesa, zato smo pri Jadroliniji preverili, kako je s prevozom koles na vozilu na trajektu in ceno takega prevoza.

V primeru, da kolesa vozite na prtljažniku na strehi vozila, to ne vpliva na ceno in se še vedno računa standardna višina vozila. Če pa imate prtljažnik za kolesa zadaj na vlečni kljuki vozila in ste presegli dolžino npr. 5m, potem pa se obračuna višja cena.

Hitre povezave do voznih redov in cen hrvaških trajektov:

Trajekti za otok Cres in Lošinj

Trajekti za otok Rab

Trajekti za otok Pag

Trajekti za Dugi otok

Trajekti za otok Ugljan

Trajekti za otok Pašman

Trajekti za otok Šolta

Trajekti za otok Brač

Trajekti za otok Hvar

Trajekti za polotok Pelješac

Trajekti za otok Korčula

Trajekti za otok Vis

Trajekti za otok Lastovo

Trajekti za otok Mljet

Datum objave
Kategorija
Statistika
82226 ogledov