Vozni red trajektov na Hrvaškem in cene za leto 2020

Datum objave
Kategorija
Statistika
26285 ogledov

Kampiranje na hrvaških otokih je zelo priljubljeno, saj kampisti vedo, da so na otokih najlepše plaže, dopust pa je nekoliko bolj umirjen. Objavljamo vozni red trajektov in cene trajektnih kart za otoke na Hrvaškem za leto 2020.

Na Hrvaškem skorajda na vse otoke vozijo trajekti Jadrolinija, le na trajektni liniji Stinica – Mišnjak na otok Rab vozi lokalni prevoznik Rapska plovidba.

Med kampisti so najbolj priljubljeni otoki Cres, Lošinj, Rab, Pag, Hvar in Korčula, po uvedbi novega trajekta, ki vozi iz Ploč na polotok Pelješac, pa se vse več gostov odloča tudi za ta trajektni prevoz.

Spremembe trajektnih voznih redov v letu 2020

Večjih sprememb v voznih redih trajektov letos ni in zaenkrat kaže, da bodo tudi cene trajektnih kart ostale na enaki ravni kot lansko leto.

Nekaj sprememb je pri urah odhodov trajektov na linijah za otoke Dugi otok, Pašman, Brač, Lastovo, Mljet in polotok Pelješac.

Sezonski vozni red trajektov, ko se poveča število voženj trajektov, ob tem pa se za 20% povišajo tudi cene trajektnih kart, bo na linijah za otoke Cres, Lošinj in letos prvič tudi za Pag pričela veljati že 3. aprila. Na trajektni liniji Stinica – Mišnjak za otok Rab bodo s sezonskimi cenami pričeli 1. maja, na ostalih trajektnih linijah pa 29. maja.

Mobilna aplikacija Jadrolinija

Lani so pri Jadroliniji uvedli mobilno aplikacijo, ki omogoča nakup trajektnih kart. Za daljše trajektne linije npr. za otoke Rab (Valbiska - Lopar), Dugi otok in Vis predhoden nakup trajektne karte velja tudi kot rezervacija prostora na trajektu.

Po nakupu trajektno karto kar preko mobilnega telefona pokažete pri vstopu na trajekt in se izognete ustavljanju na blagajni.

Aplikacijo Jadrolinija si lahko naložite na teh povezavah Google Play - Android in na App Store.

Informacija o prevozu koles s trajektom

Veliko kampistov na dopust pelje tudi kolesa, zato smo pri Jadroliniji preverili, kako je s prevozom koles na vozilu na trajektu in ceno takega prevoza.

V primeru, da kolesa vozite na prtljažniku na strehi vozila, to ne vpliva na ceno in se še vedno računa standardna višina vozila. Če pa imate prtljažnik za kolesa zadaj na vlečni kljuki vozila in ste presegli dolžino npr. 5m, potem pa se obračuna višja cena.

Hitre povezave do voznih redov in cen hrvaških trajektov:

Trajekti za otok Cres in Lošinj

Trajekti za otok Rab

Trajekti za otok Pag

Trajekti za Dugi otok

Trajekti za otok Ugljan

Trajekti za otok Pašman

Trajekti za otok Šolta

Trajekti za otok Brač

Trajekti za otok Hvar

Trajekti za polotok Pelješac

Trajekti za otok Korčula

Trajekti za otok Vis

Trajekti za otok Lastovo

Trajekti za otok Mljet

Datum objave
Kategorija
Statistika
26285 ogledov