Kako z avtodomom na ogled evropskega prvenstva v košarki v Nemčiji

Datum objave
Kategorija
Statistika

Prvi letošnjega evropskega prvenstva v košarki je potekalo v Nemčiji, na Češkem, Gruziji in Italiji. Slovenska reprezentanca je prve tekme igrala v Kölnu, z dobrimi igrami in na krilih odličnega Luke Dončiča, pa se je kot najboljša reprezentanca v skupini uvrstila na zaključni del tekmovanja. Ta bodo do 18. septembra potekala v Berlinu. Ker bo veliko navijačev iz Slovenije odšlo na ogled tekem v Berlin, smo preverili, kako z avtodomom do tja in kje v nemški prestolnici parkirati avtodom.

Drugi del Eurobasket tekmovanja v Berlinu potekalo od 10. do 18. septembra. Slovenska reprezentanca se bo v osmini finala že v soboto on 14.45h pomerila z Belgijo, ki je bila četrta reprezentanca v skupini A.

Tekme osmine finala bodo potekale še 11. septembra, 13. in 14. septembra sledijo tekme četrtfinala, polfinalni tekmi 16. septembra in finale v nedeljo, 18. septembra.

Zaključna tekmovanja bodo potekala v dvorani Mercedes-Benz Arena Berlin, Mercedes-Platz 1 in lokacija je na vzhodni strani mesta v bližini reke Spree (zemljevid)

Berlin je kot nemška prestolnica tudi center različnih kultur, narodov in regij. Je mesto znanja in kulture, ob tem pa je živahno mesto, ki nudi tudi obilico nočnega življenja.

V Berlinu si morate ogledati Brandenburška vrata, ostanke Berlinskega zidu in Check Point Charlie, se sprehoditi po Alexanderplatzu, obisk nemškega parlamenta Reichstag, ogled spomenika žrtvam holokavsta Holocaust-Mahnmal in berlinske katedrale – Berliner Dom, če bo čas pa je zelo zanimiv tudi živalski vrt.

Veliko dodatnih informacij boste našli na spletni strani turistične organizacije mesta Berlin > www.visitberlin.de

Na Eurobasket v Berlina z avtodomom

Iz osrednje Slovenije je do Berlina 995 kilometrov in večino poti poteka po avtocesti, najboljša relacija pa je Ljubljana – Salzburg – München – Nurnberg – Leipzig – Berlin.

Na poti je nekaj stroška z nakupom avstrijske vinjete (10 dnevna stane 9,60 €), predor Karavanke stane 7,60 € in predor Tauren 13 €. Cene cestnin veljajo tudi za avtodom do skupne mase 3,5t.

Cene dizelskega griva so te dni v Nemčiji na navadnih cestah nekje od 2 do 2,20 €, na avtocestah pa so cene tudi okoli 2,30 € za liter

Kampi in camper stop lokacije v Berlinu

Če boste v Berlin odšli z avtodomom, potem vam priporočamo, da za prenočevanje izberete enega od kampov ali urejenih postajališč za avtodome:

Kamp - Hotel & City Camping Nord , ki je od arene oddaljen 20 km (zemljevid lokacije), cena za 2 osebi in avtodom je 23 €, doplačilo za elektriko 3,50 €. Spletna povezava kampa - www.city-camping-berlin.de

Kamp - Hotel & City Camping Süd, ki je od arene oddaljen 35 km (zemljevid lokacije), cena za 2 osebi in avtodom je 23 €, doplačilo za elektriko 3,50 €. Spletna povezava kampa - www.city-camping-berlin.de

PZA - Wohnmobil Oase Berlin, lokacija na severu mesta je od arene oddaljena 8 km (zemljevid lokacije), cena za avtodom in dve osebi 30 – 32 €, doplačilo za elektriko 4 €, ob doplačilu tudi možnost uporabe sanitarij, spletna stran www.wohnmobiloase.com

PZA - Historical Fährhaus, Müggelbergallee 1, 12557 Berlin-Köpenick-Wendenschloß je od arene oddaljen 16 km (zemljevid lokacije), cena za avtodome je za 2 osebi in avtodom 34 €, doplačilo 6 € za elektriko, ob doplačilu na voljo tudi savna. Spletna stran postajališča - reisemobilstellplatz-berlin.de