Zimske počitnice v dolini reke Mure

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na avstrijski strani reke Mure je nekaj zanimivih smučišč primernih predvsem za družine. Najbolj znani sta smučišči Kreischberg in Turracher Höhe.

Dolina Murtal na avstrijskem Štajerskem sodi med družinam prijazne destinacije, ki je med gosti prepoznavna tudi po zimskem turizmu. V regiji deluje 9 smučišč in med njimi najbolje poznamo smučišči Turracher Höhe in Kreischberg, ki sta tudi največji, med manjšimi pa omenimo smučišča Stuhleck, Grebenzen, Lachtal, Salzstiegl in Präbichl.smučanje v dolini Murtal - avtokampi.si

V dolini Murtal imajo skupno 208 km smučarskih prog in 69 žičniških naprav, ki jih od letos povezuje skupna smučarska karta Mur-Mürz Top Skipass.  Tako boste v času zimskih počitnic lahko z eno smučarsko karto vijugali na več smučiščih, ob tem pa uživali bogati kulinarični ponudbi v številnih kočah.

Letošnja novost je tudi teden zimskega pohodništva - krpljanja, ki bo potekal od 26.1. do 4.2. 2018. Gre za promocijo pohodništva s krpljami, kjer boste izvedeli vse o tej vse bolj priljubljeni aktivnosti, seveda pa boste lahko šli tudi na organiziran izlet.

Med novostmi na smučiščih omenimo izboljšano ponudbo za najmlajše na smučišči Kreischberg, kjer imajo novo progo za otroke, sezono pa pričenjajo 2. decembra. Na smučiščih Grebenzen in Lachtal so dodatno investirali v boljšo ureditev prog in zasneževanje, na smučišču Turracher Höhe pa so zaradi smučarsko sezono pričeli že 9. novembra, v dveh decembrskih vikendih pred božičem pa bodo pripravili tudi adventno tržnico. Te bodo v decembru tudi v vseh večjih krajih v dolini Murtal.

smučanje v dolini Murtal  - avtokampi.si
Družinski smučarski festival - 16. in 17. december
Ob začetku smučarske sezone bodo sredi decembra na smučiščih na avstrijskem Štajerskem organizirali Družinski smučarski festival, ko bodo za 50% znižali cene otroških smučarskih kart, izposoje opreme in tečajev smučanja. Na Kreischbergu bo omenjeni festival potekal 16. in 17. decembra, na Turracher Höhe pa 17. decembra.

Sučišči Kreischberg in Turracher Höhe sta zelo priljubljeni tudi pri avtodomarjih, saj brez težav omogočata parkiranje vozil v bližini smučišča. Spodaj smo pripravili njuno kratko predstavitev.

Smučišče Kreischberg je od osrednje Slovenije oddaljen smučišče Kreischberg - avtokampi.si2 uri in pol vožnje, tako da je dobra izbira že za smučarski vikend. Na voljo je 42 km prog, za katere lahko rečemo, da so lepo urejene in dovolj široke, da ni gneče ter da je smučanje varno. Posebno pozornost posvečajo najmlajšim, katerim so na sredini smučišča na voljo položne proge z igrali. Do tam vas iz doline hitro pripelje gondola, do vrha smučišča na 2.100 metrih pa s preostalimi žičniškimi napravami npr. gondola, šest in dvo sedežnica ter vlečnice.

Kreischberg je prava izbira za družine, kjer želijo starši otroke naučiti smučanja, ob tem pa tudi sami uživati v karving zavojih po širokih progah. V spodnjem delu smučišča je deskarjem na voljo odličen fun park, kjer pripravljajo tudi deskarska tekmovanja za svetovni pokal. Glede prenočevanja je pod smučiščem urejeno apartmajsko naselje in hotel, na voljo je veliko privatnih apartmajev, 3 km od smučišča pa je tudi kamp Olachgut, ki je odprt čez celo leto.

smučišče Turracher Höhe - avtokampi.si
Smučišče Turrache Höhe je nam nekoliko bliže in številni slovenski smučarji se odpravijo tudi na dnevno smučanje. Zaradi odlične lege (proge na 1.400 do 2.200m) in dodatnega zasneževanja je smučišče odprto od sredine novembra do konca aprila, ko je na voljo 42 km prog in 14 žičniških naprav. Ob tem nudijo tudi proge za smučarski tek, drsanje po zamrznjenem jezeru, krpljanje in nočno sankanje. Tudi tukaj bodo uživali ljubitelji širokih prog, otrokom so namenjena igrala, deskarjem pa velik snežni park s tremi težavnostnimi stopnjami. Z nekaj sreče vas bo na smučišču s šampanjcem in sladoledom postregel pravi butler. Ob koncu smučanja pa se za dodatni adrenalin le zapeljite po alpskem toboganu Nocky Flitzer

Več informacij o turistični ponudbi doline reke Mure dobite tudi na spletni strani www.murtal.at