Novice

Kategorija

Prikazano: 1 - 24 od 120 novic

Pogled: Mreža

 • Mreža (trenutni pogled)
 • Seznam

Razvrstitev: Datum ()

Novice:

 • Objavljeno v kategoriji Info

  Hrvaška od sobote na rumenem seznamu – karantene za Slovence ni!

  Slovenska vlada se je zaradi povečanja števila okužb s koronavirusom odločila, da v soboto, 4. julija, Hrvaško, Češko in Francijo iz zelenega seznama prestavi na rumeni seznam. To pomeni, da za Slovence karantena na povratku iz teh držav ni potrebna, je pa potrebno predložiti potrdilo, da ste bili na Hrvaškem.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Hrvaška ostaja na zelenem seznamu varnih držav

  Slovenska vlada je v torek, 30.6., objavila, da bo Hrvaško pustila na seznamu zelenih - varnih držav. Slovenski in hrvaški nacionalni inštitut stalno sodelujeta in spremljata podatke, na Hrvaškem pa so obljubili, da bodo ukinili vse festivale in nočne klube, kjer se je zbiralo večje število oseb.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  5 najpogostejših vprašanj o turističnem zavarovanju

  Potovanja in kampiranje v tujini so najpogosteje povezani s prijetnimi doživetji in kasneje s prijetnimi spomini. Na vsakem potovanju ali dopustu pa vas lahko preseneti vrsta nepredvidljivih dogodkov, ki prijetno potovanje kaj hitro pokvarijo.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Hrvaška ostaja med varnimi državami

  V zadnjih dneh so na Hrvaškem beležili povečanje števila obolelih, vendar je večina primerov iz Zagreba in Đakova. Pristojni na NIJZ so v petek potrdili, da Hrvaška ostaja na zelenem spisku držav, kjer je potovanje varno in ni potrebna karantena ob povratku v Slovenijo.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  S turističnimi boni tudi v slovenske kampe - nove informacije

  Slovenija uvaja turistične bone oz. vavčerje, s katerimi je možno obiskati tudi slovenske kampe. S tem ukrepom želi država pomagati domačemu turizmu, boni pa bodo v uporabi vse do konca leta. Zbrali smo informacije o uporabi bonov in kako z njimi v slovenske kampe.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Slovenija zaostruje vstop za potnike iz tretjih držav

  Slovenija je v zadnjih dneh ponovno zaostrila vstop potnikov iz tretjih držav. Portugalska, Albanija, Srbija, BiH in Kosovo so sedaj na rdeči listi držav in obvezna je 14 dnevna karantena za vse potnike iz teh držav. To je posledica povečanja števila okuženih oseb v Sloveniji, ki pa so bile večinoma okužene v času potovanja v teh državah

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Po Sloveniji z avtodomom Nest Campers

  Letos bo popotovanje z avtodomom odlična oblika dopusta, saj je večina počitniških vozil opremljenih z lastno kuhinjo in kopalnico, tako da lahko potujete neodvisno od opremljenosti kampov. Prenočujete pa lahko tudi na urejenih postajališčih za avtodome.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kakšen nosilec za prevoz koles je najbolj uporaben in varen?

  Ste navdušen kampist in bi radi na dopust poleg vse kamping opreme odpeljati še kolesa? Preverili smo, kakšne nosilci za kolesa so na trgu, katere nosilce priporočamo za električna kolesa in kakšne so njihove prednosti ter slabosti.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Že ta teden aplikacija za hitrejši prehod meje s Hrvaško

  Hrvaški minister turizma je napovedal, da bo ta konec tedna (predvidoma v četrtek) pričela delovati spletna stran, kjer bodo turisti na poti na Hrvaško lahko že doma vnesli podatke in tako hitreje prestopali mejo.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Otvoritev sezone v kampih Aminess v Novigradu

  Kamping sezona se v petek, 29. maja, pričenja tudi v Novigradu. Kampa Aminess Sirena in Aminess Maravea Resort sta pri kampistih priljubljena zaradi bližine, lepe urejenosti in bogate dodatne ponudbe. V zadnjih letih so oba kampa prenovili.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Turisti lahko brez karantene vstopajo v Slovenijo s potrjeno rezervacijo

  Slovenska vlada je v ponedeljek, 25.5. sprejela spremembo odloka ukrepih na mejnih prehodih in turistom iz držav EU dovolila vstop v Slovenijo ob predložitvi potrdila o rezervaciji v hotelu, kampu ali apartmaju brez 14 dnevne karantene. Vstop je dovoljen tudi lastnikom nepremičnin in plovil.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Praktični nasveti za najem avtodoma in brezskrbno popotovanje

  Ste se odločili za počitnice z najetim avtodomom? Preverite, na kaj morate biti pozorni pri najemu avtodoma, da ne boste imeli težav in da bo popotovanje ter raziskovanje zanimivih turističnih krajev še lepše.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Spremenjen vozni red trajektov na hrvaške otoke

  Iz Jadrolinije so sporočili, da bo predvidoma do konca maja spremenjen vozni red trajektov za hrvaške otoke. Do sprememb je ob najprej prišlo zaradi krize s koronavirusom in prepovedi potovanja v različne regije, sedaj pa je tudi manjše število potnikov in turistov.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Avstrija bo 15. junija odprla mejo z Nemčijo

  Za letošnjo poletno turistično sezono je ključnega pomena odprtje meja znotraj EU. Avstrija je napovedala, da bo mejo z Nemčijo v celoti odprla sredi junija, podobno si želi dogovor skleniti tudi s sosednjimi državami.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kakšna pravila bodo letos veljala v kampih na Hrvaškem

  Hrvaški zavod za javno zdravstvo je objavil navodila za delo kampov na Hrvaškem v času epidemije koronavirus. Kampi bodo morali poskrbeti za redno čiščenje in dezinfekcijo objektov, gostje pa za upoštevanje strožjih navodil.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Koronavirus: Hrvaška sprošča meje za lastnike nepremičnin in plovil

  Na Hrvaškem so pristojni danes dodatno javili, da se poleg poslovnih prehodov meje sprošča tudi promet za lastnike nepremičnin in plovil. Na njihovi strani je 14 dnevna samoizolacija ukinjena, pri ponovnem vstopu v Slovenijo pa še vedno velja vsaj 7 dnevna domača karantena.

Prikazano: 1 - 24 od 120 novic