Novice

Kategorija

Prikazano: 1 - 24 od 212 novic

Pogled: Mreža

 • Mreža (trenutni pogled)
 • Seznam

Razvrstitev: Datum ()

Novice:

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Katero vinjeto kupiti za avtodom?

  V letu 2022 je Slovenija uvedla elektronske vinjete za vožnjo po avtocestah, ki jih ne bo več potrebno lepiti na vetrobransko steklo vozila. Kupec bo prejel le potrdilo o nakupu, vinjeta pa bo vezana na registrsko številko vozila. Cena vinjet ostaja enaka, nakup pa je sedaj možen tudi preko spleta.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Smučišče Obertauern - odlično smučišče za celotno družino

  Smučišče Obertauern je odlično avstrijsko smučišče, ki vabi ljubitelje smučanja na 100 kilometrov vrhunsko urjenih prog, odlično gastronomsko ponudbo in doživetje zime v pravem pomenu - v nagradni igri podarjamo paket smučarskih vozovnic.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Aktualne informacije o prestopu meja po Evropi

  Covid razmere se stalno spreminjajo in na zadnjem covid zemljevidu Evrope je celotna osrednja Evropa temnordeča, prav tako tudi Belgija, Nizozemska, Danska, Baltske države in Grčija. V naši bližini so še najboljše razmere v Italiji. Preverite pogoje, ki veljajo za potovanja v države v bližini Slovenije in kakšna covid potrdila so potrebna.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Avstrija v ponedeljek zapira državo za minimalno 10 dni

  V Avstriji se v zadnjih tednih soočajo z velikim povečanjem covid primerov, kar niso najboljši obeti pred zimsko turistično sezono. Od ponedeljka naprej zapirajo vse regije, zaprti bodo tudi hoteli, kampi, restavracije, strožja bodo pravila vstopa v državo, bodo pa uradno lahko odprta smučišča.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Elektronske vinjete v Sloveniji že od 1. decembra 2021

  Slovenija bo decembra za vožnjo po avtocestah podobno kot Avstrija, Madžarska, Češka, Romunija in Bolgarija uvedla elektronske vinjete, ki bodo vezane na registrsko številko vozila in jih ne bo potrebno lepiti na vetrobranska stekla. V elektronski obliki bodo v decembru in januarju samo letna vinjeta za vozila in polletna vinjeta za motoriste, tedenske in mesečne vinjete pa bodo v elektronski obliki od februarja naprej.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Sprememba odloka o pogojih vstopa v Slovenijo

  Vlada se je odločila za spremembo odloka, ki določa pogoje vstopa v Slovenijo. Od ponedeljka, 15.11., se izjema za vstop v Slovenijo brez karantene pri otrocih zniža s 15 na 12 let. Dodatno so v odlok zapisali, da se rezultati hitrih testov za samotestiranje ne morejo uporabljati kot dokazilo za vstop v Slovenijo.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Bojan Potočar vabi na organizirana popotovanja z avtodomi po Evropi

  Imaš avtodom in bi rad organizirano obiskal zanimive deleže in najlepše kraje po Evropi? Bojan Potočar je star slovenski "avtdodomarski maček", ki že vrsto let organizira avtodomarske karavane po Italiji, Španiji, Nizozemski, Madžarski, Grčiji ... Pridružite se mu in spoznajte lepe kraje z bogato zgodovino in odlično kulinariko.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kako iz Slovenije na Hrvaško in nazaj - kakšne dokumente potrebujete

  V zadnjem času glede prestopa meje med Slovenijo in Hrvaško ni bilo sprememb in tudi za otroke velja pri vstopu v Slovenijo še vedno izjema za vse, ki so mlajši od 15 let, se bo pa ta meja od 15. novembra naprej spustila na 12 let. Hrvaška je oktobra spremenila pogoje vstopa kar se tiče potrdil o prebolelosti in celjenja, ki po novem veljajo eno leto.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Novi covid ukrepi bodo veljali od ponedeljka

  Vlada je v petek pozno zvečer sprejela nove ukrepe, ki bodo večinoma pričeli veljati v ponedeljek, 8. novembra. Država sicer ostaja odprta, vendar pa so poostreni PCT ukrepi, uvaja se 3 x tedensko samotestiranje otrok v šolah, spreminja se izjema za otroke glede PCT ...

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Posavje vse bolj prijazno do avtodomarjev - fotogalerija z avtodomarske karavane

  V Krškem so v okviru projekta Doživi energijo Save, sofinanciranem iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, letos uredili novo postajališče za avtodome – PZA Stadion Krško. Konec oktobra so organizirali avtodomarsko karavano po Posavju in se predstavili kot avtodomarjem zanimiva in privlačna destinacija.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Najem avtodoma in počitniške prikolice pri Caravan Centru Ljubljana

  Imeti avtodom ali počitniško prikolico v teh časih je nekaj, kar pomeni svobodno potovanje, uživanje v naravnih lepotah in raziskovanje zanimivih mest. Za vse, ki počitniškega vozila še nimate, pa pri Caravan Centru omogočajo najem avtodomov in počitniških prikolic.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Spoznajte Nemčijo po domače - sodelujte v nagradni igri!

  Da bi doživeli pravo Nemčijo, morate tja, kjer domačini pozabijo na pregovorno točnost! Za Nemčijo in Nemce veljajo številni stereotipi, ki včasih sicer držijo, a ko bolje spoznamo pristno življenje domačinov, ugotovimo, da lahko o tej deželi in njenih prebivalcih odkrijemo še mnogo zanimivega.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Nov covid zemljevid Evrope, Hrvaška pa podaljšuje veljavnost covid potrdil

  ECDC je objavil nov covid zemljevid Evrope, kjer je Slovenija še vedno temno rdeča, po novem pa tudi Estonija, Litva, Latvija, hrvaška regija Zagreb, norveški Oslo in več regij v Romuniji. Hrvaška se je prejšnji teden odločila podaljšati veljavnost covid potrdil glede cepljenja in prebolelosti iz 270 dni na eno leto.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Od oktobra do junija polovična zapora na mostu na otok Krk

  Glavna turistična sezona je končana in na Hrvaškem bodo na številnih cestah pričeli z vzdrževalnimi in gradbenimi deli. Na mostu na otok Krk so dela potekala že lansko zimo, z njimi pa bodo zopet nadaljevali v ponedeljek.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Avtodomi Stipič vabijo na dneve odprtih vrat

  Vas zanima nakup ali najem avtodoma? Avtodomi Stipič imajo od četrtka, 30. septembra, do sobote, 2. oktobra, dneve odprtih vrat, ko vam bodo na ogled številni modeli avtodomov iz njihove ponudbe. V novici objavljamo tudi nekaj fotografij predstavljenih avtodomov.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Zimska oprema avtodomov in prikolic v Sloveniji ter po Evropi

  Potrebujejo tudi avtodomi in počitniške prikolice zimsko opremo? Preverite za posamezne države, kakšno zimsko opremo potrebujete, da bo vožnja bolj varna in ne bo nepredvidenih težav. Zbrali smo informacije o zimski opremi v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Franciji, Švici, Nemčiji, Hrvaški, BiH, Srbiji...

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Potekla veljavnost digitalnih covid potrdil natisnjenih konec junija

  NIJZ je pred dnevi sporočil, da je digitalnim covid potrdilom, ki so bila naložena ali natisnjena konec junija, potekla veljavnost, čeprav je so bile osebe polno cepljene ali pa so korono prebolele. Informacija se nam niti ni zdela pomembna, dokler nismo sami preverili veljavnosti našega potrdila. Pokazal se je rdeč znak Neveljavno.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Hrvaška v celoti rdeča na ECDC covid zemljevidu

  Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni je objavil nov covid zemljevid Evrope, kjer je Hrvaška v celoti na rdečem seznamu. Enako je že od prejšnjega tedna na rdečem tudi celotna Slovenija, vendar to zaenkrat ne pomeni sprememb pri potovanju.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Nasvet za gastronomski izlet - mesec Okusov Posavja

  Spoznajte kulinarično ponudbo Posavja in poskusite najboljša vina in piva iz te slovenske regije. Od 26. avgusta do 24. septembra bo potekal mesec Okusov Posavja, ko boste lahko uživali v bogati kulinarični ponudbi mest ob reki Savi - Krško, Brežice in Sevnica.

Prikazano: 1 - 24 od 212 novic