Novice

Kategorija

Prikazano: 1 - 24 od 184 novic

Pogled: Mreža

 • Mreža (trenutni pogled)
 • Seznam

Razvrstitev: Datum ()

Novice:

 • Objavljeno v kategoriji Info

  Aktualne informacije o prestopu meja po Evropi

  Običajno je junija že turistična sezona po Evropi v polnem teku, zato smo preverili trenutne razmere v nam bližnjih državah in kakšne so razmere glede potovanj in prehajanje meja. Trenutno brez vsaj negativnega hitrega testa prehod meje ni možen, izjema so Albanija, Črna gora in Severna Makedonija. Nove ukrepe uvajata Španija in Francija, Slovenija pa je na zeleni seznam dala veliko novih držav in med njimi je tudi celotna hrvaška obala, kar pomeni, da ob povratku testi niso več potrebni.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kako iz Slovenije na Hrvaško in nazaj - kakšne dokumente potrebujete

  Slovenija je spremenila seznam rdečih držav in z njega umaknila hrvaške obalne regije Istro, Kvarner in Dalmacijo. Spremenjen odlok prične veljati v soboto, 12.6. Novost pomeni, da ob povratku iz "zelenih" regij ne bo potrebno delati covid testov, bo pa potrebno imeti potrdilo o bivanju na tem območju. Še vedno pa bo potrebno za vstop na Hrvaško potrebno imeti ustrezna potrdila, saj je Slovenija še vedno na evropskem rdečem seznamu.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Hrvaška obala od sobote na slovenskem zelenem seznamu

  Vlada je v četrtek, 10.6., sprejela spremembo odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo, ki bo pričel veljati že to soboto. Še vedno veljajo enaki pogoji vstopa, se je pa spremenil seznam rdečih držav, na katerem po novem ni več hrvaških regij Istra, Kvarner in Dalmacija, Bosne in Hercegovine, Srbije, Nemčije...

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  S Halcomovim certifikatom hitro in enostavno do portala zVEM

  Počitnice so pred vrati in vedno več vprašanj dobivamo na temo prehoda mej. V večini držav zahtevajo potrdila o covid testu, prebolelosti ali cepljenju, ki jih dobite na portalu zVem, do katerega lahko dostopate samo s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Na upravnih enotah je čakalna doba več dni, lahko pa si hitro uredite digitalno potrdilo Halcom in brez težav dostopate do portala zVem.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Italija je ukinila karanteno za turiste iz EU, še vedno potreben negativen test

  Turisti lahko od sredine maja obiščejo Italijo ponovno brez karantene, vendar pa je še vedno potrebno imeti negativen covid-19 test. Potrdila o prebolelosti ali cepljenju niso dovolj. Je pa Slovenija kar nekaj italijanskih regij dala na zeleni seznam, kar pomeni, da za vrnitev domov ne potrebujete dodatnih potrdil, testov ali karantene.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kje na Hrvaškem lahko opravite PCR ali hitri test?

  Na Hrvaškem se pričenja turistična sezona in kampi ter hoteli so normalno odprti, enako tudi terase lokalov. Preverili smo, kje na Hrvaškem lahko opravite PCR in hitre teste za povratek v Slovenijo.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  ECDC je objavil nov zemljevid rdečih in zelenih držav – hrvaška obala je oranžna

  V četrtek, 3. junija, je Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni - ECDC objavil nov covid zemljevid rdečih evropskih držav. Slovenski dve regiji bosta vsaj še en teden obarvani rdeče, hrvaška Jadranska regija, kamor sodijo Istra, Kvarner in celotna Dalmacija pa gre zaradi boljših rezultatov (14 dnevna incidenca pod 150 primerov) iz rdeče na spisek oranžnih regij. Ostale tri hrvaške regije še vedno ostajajo na rdečem seznamu.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Vstop v Slovenijo od sobote ponovno možen s hitrim covid testom

  Vlada je v sredo, 2. junija, spremenila Odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo, ki bo pričel veljati v soboto, 5. junija. Sprememba za vstop v državo poleg negativnega PCR ponovno uvaja tudi možnost vračanja z negativnim hitrim covid testom ne glede na dolžino bivanja v rdeči državi.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Hrvaška izdaja digitalna covid potrdila, en odmerek cepiva dovolj za vstop tudi za Slovence

  Hrvaška je s 1. junijem pričela izdajati digitalna covid potrdila, s tem pa tudi spremenila pogoje vstopa, ki pa kot kaže uradni list veljajo tudi za slovenske državljane. Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je v torek predstavil sistem izdaje digitalnih covid potrdil, ki jih bodo hrvaški državljani lahko dobili v njihovem sistemu e-Građani.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Ob načrtovanju oddiha v tujini ne pozabite na zavarovanje

  V času rahljanja protikoronskih ukrepov nas poletni žarki znova vabijo k odkrivanju sanjskih peščenih plaž in drugih privlačnih turističnih destinacij. Pred odhodom na potovanje pa je dobro skleniti zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe v tujini ter nudi kritje tudi v primeru obolelosti in odrejene samoizolacije ali karantene v povezavi s COVID-19.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Slovenija na novo določa obarvanost držav, hitri test še vedno ni sprejet

  Vlada se je odločila, da bo v nedeljo, 30. maja, spremenila sistem obarvanosti rizičnih držav. Po novem uvaja rdeče in temno rdeče države, priznavajo se negativni PCR testi in potrdila o preboleli za potnike iz Srbije, hitri test pa še vedno ne bo dovolj za povratek v Slovenijo. Nov je tudi način vračanja oseb iz zelenih držav.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Nemčija – spremembe pri vstopu v državo iz Slovenije in Hrvaške

  Nemčiji bo v nedeljo, 23. maja, Slovenijo in Hrvaško iz seznama držav z visoko incidenco predstavila na seznam manj rizičnega območja. Ob negativnem hitrem testu ne bo več obvezna 10 dnevna karantena, kar pa velja tudi za prebolele in cepljene osebe. To je zelo pomemben podatek z potnike in turiste, ki potujejo v Nemčijo, ki se ga bodo razveselili tudi turistični delavci, saj v obeh državah nemški turisti ustvarijo največ nočitev.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Izjema za enkrat cepljene prebolevnike, nove regije na zelenem seznamu

  Vlada je v sredo, 19. maja, sprejela odlok glede pogojev vstopa v Slovenijo, ki bo pričel veljati v soboto, 22. maja. Z njim se ukinjajo kontrolne točke na meji z Madžarsko, dodaja se izjema za osebe, ki so Covid-19 prebolele in so bile že cepljene z enim odmerkom cepiva ter nove zelene regije v Italiji in Avstriji.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Avstrija od 19. maja omogoča vstop brez karantene

  Avstrija v sredo, 19. maja, po dolgem času odpira kampe, hotele, apartmaje in tudi gostinke lokale. Za določene države, ki imajo boljše rezultate glede koronavirusa, bodo omogočili tudi turistična potovanja in vstop brez karantene. Med temi državami je tudi Slovenija.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Nova Covid testna točka v Ljubljani – tudi brisi iz sline

  V Ljubljani se je odprla NYD točka za samoplačniško Covid testiranje. Hitro, enostavno in brez čakanja ter z ustreznimi potrdili, ki jih dobite na mail. Omogočajo neinvazivno testiranje z odvzemom brisa iz vzorca sline.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Krk Family Bike Story - družinski kolesarski vikend na Krku

  Mesto Krk vabi vse ljubitelje kolesarjenja na družinski kolesarski vikend - Krk Family Bike Story, ki bi moral potekali 22. in 23. maja, je zaradi slabše vremenske napovedi prestavljeno na 19. in 20. junij 2021. Dva dni prijetnega kolesarjenja v okolici Krka in Punata, lahko povežete tudi s kampiranje v katerem od bližnjih kampov.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Spisek odprtih kampov po Sloveniji

  Kampi po Sloveniji so lahko odprti z določenimi omejitvami. Vlada se je odločila, da bodo od 15. maja naprej lahko odprti do 70%, po novem pa bodo gostje odgovorni za izpolnjevanje pogojev glede negativnih testov, prebolelosti ali cepljenja.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Praktični nasveti za najem avtodoma in brezskrbno popotovanje

  Ste se odločili za počitnice z najetim avtodomom? Preverite, na kaj morate biti pozorni pri najemu avtodoma, da ne boste imeli težav in da bo popotovanje ter raziskovanje zanimivih turističnih krajev še lepše.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Spremembe pri pravilih vstopa v Slovenijo - nova izjema za lastnike nepremičnin

  Vlada je v sredo, 14.4., sprejela nov Odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo in z njim določila nekaj novih izjem pri vstopu brez karantene oz. brez testiranja. Med izjeme je dodana nova možnost prehajanja meje za lastnike nepremičnin s 3 dnevnim negativnim testom. Spremembe pričnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu oz. že v petek, 16.4.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Od ponedeljka odprte terase lokalov v kar osmih regijah

  Vlada je v sredo, 14. aprila, sporočila, da se bodo v ponedeljek v kar osmih regijah odprle terase lokalov in restavracij. Vse ostale omejitve pa ostajajo, kar velja tudi za prehajanje statističnih regij. Je pa zopet dovoljena uporaba parkirišč za avtodome, vendar z upoštevanjem regijskih omejitev.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Hrvaška sprejela nove ukrepe za vstop v državo - na spisku tudi hitri testi

  Hrvaška vlada je sprejela nove ukrepe glede vstopa na Hrvaško, ki pričnejo veljati v četrtek, 1. aprila. Na tiskovni konferenci so predstavile osnovne novosti, več pa po znano po objavi odloka v hrvaškem uradnem listu. Po novem bodo na Hrvaško lahko vstopile tudi osebe, ki so že bile cepljene, in tiste, ki imajo negativni hitri antigenski test.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Slovenija za 11 dni zapira državo, prepoved potovanja v rdeče države in uporaba parkirišč za avtodome

  Slovenska vlada se je sprejela ukrepe za zajezitev epidemije covid-19, ki bodo večinoma veljale od 1. do 11. aprila. Ukrepi ponovno omejujejo gibanje na statistične regije, prepovedana bo uporaba parkirišč za avtodome, obvezno bo nošenje maske, zaprte bodo terase lokalov, že od ponedeljka, 29.3., pa bo razen za izjeme prepovedan prehod državne meje v rdeče države oz. regije.

Prikazano: 1 - 24 od 184 novic