Novice

Kategorija

Prikazano: 1 - 24 od 248 novic

Pogled: Mreža

 • Mreža (trenutni pogled)
 • Seznam

Razvrstitev: Datum ()

Novice:

 • Objavljeno v kategoriji Info

  Dolina Soče vabi na ogled slovenskega dela Gira – kje parkirati, kampirati in kdaj bodo zapore ceste

  V petek, 27. maja, bodo Giro d'Italia z najboljšimi kolesarji prišel tudi v dolino Soče. Po slovenskih cestah bodo kolesarji prevozili 35 km in organizatorji pričakujejo tudi do 50 tisoč navijačev. Največ jih bo ob cesti na vzponu na Kolovrat, ki velja za enega najtežjih odsekov na letošnji trasi Gira. Kolesarski praznik se bo potem nadaljeval še čez cel vikend, zato smo preverili najboljše možnosti za kampiranje in zbrali vse dodatne informacije za gledalce.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  CampMap – digitalnih zemljevidi kamping parcel

  Ljubitelji kampiranja dobro vemo, kako pomemben je zemljevid kampa z vrisanimi in oštevilčenimi parcelami. Do sedaj smo poznali klasične zemljevide in potem njihove elektronske oblike za uporabo na spletnih straneh.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Po dveh letih zaključena dela na mostu na otok Krk

  Dve leti so na Krškem mostu potekala večja obnovitven dela, zaradi kateri so bile pogosto daljše kolone, saj je bil na mostu postavljen semafor. Dela so sedaj zaključena in promet zopet poteka dvosmerno.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Najem avtodoma Carthago pri RENT na OFF

  Počitnice ali pa vsaj kratek dopust z avtodomom je želja vsakega ljubitelja popotovanj in kampiranja. Izberite najem modernega avtodoma Carthago pri RENT na OFF in se zapeljite na ogled lepih krajev, plaž in zabaviščnih parkov - omogočajo plačilo najema tudi s turističnimi boni.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Aktualne informacije o prestopu meja po Evropi

  Do sredine maja so številne evropske države že ukinile preverjanje covid potrdil na mejah. Zadnja med njimi je Avstrija, ki covid potrdil ne zahteva od 16. maja naprej. Na spisku držav brez covid potrdil so še Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Madžarska, Češka, Slovaška, Švica, Nizozemska, Danska, Norveška, Švedska, Islandija, Velika Britanija, Irska, Latvija, Poljska, Srbija, Severna Makedonija, Grčija, Albanija, Črna gora in Romunija.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Matsport trgovina vabi na dan odprtih vrat – sobota, 21.5.

  V trgovini Matsport, kjer so ob prodaji pnevmatik, platišč in dodatkov za vozila specializirani tudi za ponudbo avtomobilskih nosilcev koles, strešnih kovčkov in strešnih šotorov, bodo v soboto, 21. maja, pripravili dan odprtih vrat.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  ELPEC eBikes vabi na preizkus električnih koles

  Električna kolesa niso več samo hit, ampak jih vsako leto uporablja več ljubitelj kolesarjenja. V centru električnih koles Elpec eBikes za imetnike Avtokampi kartice nudijo posebne popuste. V soboto, 14. maja, bodo imeli v trgovini v Ljubljani dan odprtih vrat, ko vas vabijo na predstavitev in preizkus električnih koles.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Vozni red trajektov na Hrvaškem in cene za leto 2022

  Kampiranje na hrvaških otokih je zelo priljubljeno, saj kampisti vedo, da so na tam najlepše plaže, dopust pa je nekoliko bolj umirjen. Objavljamo vozni red trajektov na Hrvaškem za leto 2022 in nove cene trajektnih kart, ki so se konec aprila povišale, kar je posledica višjih cen goriva v zadnjih mesecih.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Camino Krk - 7 dnevna pohodniška pot po otoku

  Camino Krk je pohodniška pot, ki v dolžini 152 kilometrov poteka po celotnem otoku Krk. Izhodišče je v mestu Krk pri stolnici. Etape potem najprej potekajo po po zahodni strani otoka proti Glavotoku, Malinski, Njivicam in Omišlju ter se nadaljuje po vzhodni do Dobrinja, Vrbnika in Baške, končna pa se v vasi Kornić pri Punatu. Sredi maja bodo na otoku Krk pripravili tridnevni Camino Krk Story, ki vključuje brezplačen pohodniški vikend program, tematska predavanja in prevoz na in z destinacije.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Poskrbite za brezskrben dopust v tujini

  Ne glede na to, kako dobro se pripravite na dopust in kako skrbno ga načrtujete, gre lahko še vedno marsikaj narobe. Padec s kolesom ali skirojem, poškodba na plaži ali bazenu in posledično visoki stroški pri zdravstveni oskrbi ali prevozu domov. Da boste v neprijetnih in nepredvidljivih trenutkih v tujini čim prej prišli do pomoči, še pred odhodom na dopust sklenite turistično zavarovanje.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Šolske počitnice in prazniki - sprememba pri krompirjevih in zimskih počitnicah

  Kampiste, ki imajo šoloobvezne otroke, že ob začetku leta zanima, kakšen bo šolski koledar, kdaj bodo šolske počitnice ter na katere dneve pridejo prazniki oz. dela prosti dnevi. Tako lahko združijo praznike z vikendom in malce podaljšajo počitnice. Letošnja sprememba je datum krompirjevih počitnic, ki bodo potekale šele prvi teden v novembru, zimske počitnice v letu 2023 pa bodo zadnji teden v januarju in prvi v februarju.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kako iz Slovenije na Hrvaško in nazaj - kakšne dokumente potrebujete

  Hrvaška 9. aprila ukinja covid potrdila na mejnih prehodih za potnike, ki prihajajo iz EU, enako je Slovenija storila že konec februarja. Za prestop meje po novem ni potrebno izpolnjevati nobenih dodatnih listin, potrebno je imeti samo veljaven osebni dokument - osebno izkaznico ali potni list.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Hrvaška v soboto sprošča večino covid ukrepov

  Hrvaška se je odločila, da bo v soboto, 9. aprila, ukinila večino covid ukrepov po državi in tudi na mejnih prehodih. Še vedno pa bo potrebno imeti covid potrdila za obisk zdravstvenih ustanov in domov za starejše.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  DARS pričenja s prenovo malih počivališč - poskrbljeno bo tudi za oskrbo avtodomov

  Slovenija je glede turističnih tokov zelo tranzitna država in vsako leto je več turistov z avtodomi. Na DARS so se odločili, da bodo na avtocestnem križu prenovili vsa manjša avtocestna počivališča, kjer ni bencinskih servisov in bodo v bodoče namenjena samo voznikom osebnih vozil in tudi avtodomov.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Italija 1. aprila sprošča covid potrdila za večino storitev, ne pa tudi za vstop v državo

  Italija ukinja PCT covid pogoje za določene storitve znotraj države npr. za obisk turističnih namestitev, smučišč, trgovin, muzejev, javnih ustanov, še vedno pa bodo potrebni za vstop v državo in za notranje prostore restavracij, javni potniški promet. Do konca aprila bodo v zaprtih javnih prostorih še vedno potrebne tudi zaščitne maske.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Matsport – izposoja nosilcev koles in strešnih kovčkov

  Približuje se počitniški čas in že sedaj je potrebno razmišljati kako prepeljati vso potrebno prtljago in kolesa na dopustniško destinacijo. V trgovini Matsport omogočajo cenovno dostopno izposojo nosilcev koles Thule in Peruzzo ter strešnih kovčkov Thule.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  32. sejem Alpe-Adria za zeleni in aktivni turizem

  Letošnji sejem Alpe Adria bo potekal od 23. do 26. marca na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer se bodo predstavili številni turistični ponudniki iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Bosne in Hercegovine, Češke, in Nepala. Podarili smo tri družinske vstopnice - ob javljamo imena nagrajencev.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Planica 2022 - prometni režim od četrtka do nedelje (24. - 27. marec)

  Planica bo tudi letos gostila zaključek skakalne sezone s tremi tekmami v poletih. Zaradi odličnih rezultatov »slovenskih orlov« organizatorji vse dni pričakujejo veliko število obiskovalcev. Prednost na zadnjem delu poti do Planice bodo imeli avtobusi, ki bodo brezplačno vozili iz Kranjske Gore, Jesenic, Mojstrane in Gozd Martuljka.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Pelješki most – svečana otvoritev med 19. in 21. julijem

  Pelješki most na Hrvaškem je bil dokončan že konec januarja, sedaj pa se gradijo še povezovalne ceste po samem Pelješcu ter most in predor pri Stonu. Svečana otvoritev mostu na Pelješac bo potekala med 19. in 21. julijem 2022.

Prikazano: 1 - 24 od 248 novic