English siteČlani v kampu: 7   I   Registracija   I   Prijava FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ YoutubeYoutube InstagramInstagram
Avtokampi.si

¤ Domov » Novice » Slovenija » Ponudba-kampov-v-Kobaridu-in-Tolminu

vse Slovenija Hrvaška BiH Črna gora Srbija

Ponudba kampov v Kobaridu in Tolminu

2.8.2017
Število ocen: 1 (5,0) 
Letos smo se odločili, da del našega dopusta preživimo tudi v enem od kampov v srednjem delu doline reke Soče, kjer v okolici Kobarida in Tolmina deluje 9 kampov. Ogledali smo si vse kampe, razen kampa kampi Kobarid in Tolmin - avtokampi.siTrnovc, kjer pa niso dovolili ogleda in fotografiranja kampa. Bodo že sami vedeli, zakaj imajo tak način poslovanja, glede na ocene kampa, pa nismo edini nezaželeni obiskovalci.

Sicer pa so kampi v tem delu Slovenije vsi po vrsti zelo ekološko naravnani, saj ne boste videli klasično ločenih parcel, ampak je večinoma povsod neparceliran del, kjer si vsak vzame toliko prostora, kolikor ga potrebuje. Kar pa ne pomeni, da imate za en šotor na voljo 150 m2. V kampih ob večerih tudi zakurijo ogenj, ponekod dovolijo tudi kurjenje na samih parcelah.

Tako kot v Bovcu (opis kampov Bovec, Soča, Trenta) je tudi v Kobaridu in Tolminu večina gostov zelo aktivnih in se čez dan odpravijo na športne aktivnosti, ob večerih pa uživajo v prijetnem vzdušju v kampu. Poleg vodnih športov na Soči (rafting, kajak, ribolov) je popularno tudi kolesarjenje in pohodništvo po številnih urejenih poteh, plezanje, jadralno padalstvo in soteskanje.

S klikom na opis vsakega kampa boste dobili fotografije in video posnetke, ki smo jih naredili ob našem obisku.

Kampiranje v Kobaridu

Kamp Nadiža v Podbeli smo izbrali za nekajdnevni bazni tabor. Imamo namreč dva otroka, ki sta si ob kopanju v reki želela tudi nekaj igral. Gre za odličen kamp za družine, katerim nudijo lepo urejene kamp Nadiža - avtokampi.siprostore za kampiranje, ki so zaradi ravnega terena primerni tako za šotore kot tudi za avtodome in prikolice. V kampu omogočajo tudi najem opremljenih počitniških prikolic.

Letos so v kampu Nadiža prenovili in povečali sanitarni objekt ter izboljšali gostinsko ponudbo. Otrokom je na voljo veliko igrišče z igrali, imajo tudi igrišče za košarko, odbojko na mivki in namizni tenis, izposojajo kolesa, poskrbijo pa tudi za otroško jahanje konj in ustvarjalno animacijo. Navdušilo nas je, da na prostoru tik ob reki Nadiži ne dovolijo kampiranja, tako da je dovolj prostora za vse kopalce, ki si želijo tudi nekaj sence. Na parcelah dovolijo zakuriti ogenj, vendar nekateri kar malo pretiravajo z velikostjo ognja, ker si nihče ne želi imeti luknjic v šotoru. Sicer pa je imela reka Nadiža ob našem obisku 18 stopinj, kar je bilo dovolj za kopanje in skoke s skal, kopali pa smo se tudi pri Napoleonovem mostu, ki je od kampa oddaljen 2 km. Kamp je odlično izhodišče za kolesarske in pohodniške izlete, priporočamo pa tudi ogled Kobarida, reke Soče in slapu Kozjak. Trgovina je v sami vasi, kamp Lebanč - avtokampi.sipribližno 5 minut hoda iz kampa.

Kamp Lebanč je od Podbele oddaljen le 1 km, kjer je na travniku urejen prostor za kampiranje. Gostom so na voljo urejene parcele z elektriko in vodo, prostor za šotoriste, omogočajo pa tudi najem lesenih mobilnih hišic in počitniških prikolic. V kampu Lebanč imajo tudi picerijo, kjer poleti pripravljajo tudi jedi z žara. Do reke Nadiže se spustite po urejeni potki, kjer je prostor za sončenje, otroško igranje in kopanje.

kamp Koren - avtokampi.siKamp Koren je najstarejši kamp ob reki Soči, ki je kot prvi kamp v Sloveniji dobil oznako Ecocamping. Od centra Kobarida oddaljen 1 km, tako da se lahko kar sprehodite na ogled kraja in tamkajšnjega muzeja. V kampu Koren gostom nudijo dva večja kamping prostora - spodnji ima manj sence, vendar je bolj raven in zato primernejši za avtodome in prikolice, gornji pa je z več sence namenjen predvsem šotoristom. V kampu Koren omogočajo tudi najem lesenih apartmajskih hiši za 4 +2 osebi. Gostom so na voljo moderne sanitarije, uporaba skupne kuhinje, hladilniki, urejeno je otroško igrišče z igrali, lokal, igrišče za odbojko, najem koles, plezalna stena in pustolovski park.kamp Lazar - avtokampi.si


K
amp Lazar je urejen na levem bregu Soče in številni kamp poznajo po izvirnih palačinkah. V zadnjih letih so gostinski del v kampu popolnoma prenovili, tako da lahko poizkusite številne lokalne dobrote in tudi jedi izpod peke. Kamp Lazar omogoča kampiranje na travnati in peščeni površini, sanitarije so lepo urejene, za otroke pa imajo urejeno otroško igrišče. Gostom omogočajo tudi najem apartmaja ali spanje v sobah. Do Soče vodi urejena pot, kjer je tudi manjša peščena plažica in prostor za sončenje.

kamp Rut - avtokampi.si
Kamp Rut je najnovejši kamp, ki pa je od Kobarida oddaljen 2km in od koder je lep pogled na Krn.

Gostom nudi urejene parcele na sončnem travniku ali pa kamping prostor v gozdičku, kjer je več sence, vendar je večina parcel tam namenjenih šotoristom. Kamp omogoča tudi najem počitniške hiše. V kampu je tudi lokal, ob njem sanitarni objekt, za otroke je urejeno igrišče z igrali in nogometno igriščeKampiranje v Tolminu
Iz Kobarida smo se podali tudi na ogled kampov v Tolminu, ki jekamp Gabrje - avtokampi.si znana festivalska destinacija, saj na sotočju Soče in Tolminke vsako poletje potekajo številni glasbeni festivali. Tolmin obiščejo tudi športniki, predvsem ljubitelji jadralnega padalstva, kolesarjenja in pohodništva.

Kamp Gabrje
je pred leti nastal na območju, ki ga domačini poznajo kot kamp Johnson. Kamp leži tik ob reki Soči in je v osnovi namenjen jadralnim padalcem, ki imajo na okoliških hribih kar nekaj odličnih vzletnih mest. Tik ob reki je senčen prostor za šotoriste, za avtodome in prikolice pa malce bolj sončen, vendar raven prostor na levi strani kampa. Center dogajanja je lokal, ki je hkrati tudi recepcija in travnik ob kampu, kjer jadralni padalci pristajajo.

kamp Vili - avtokampi.siKamp Vili Volarje je bil pred leti s strani nizozemskega avtokluba nominiran za najbolj šarmanten mini kamp v Evropi. Lastnik kamp je malce poseben človek, vendar se ga ne ustrašite, ko vas bo na recepciji pričakal gospod s turbanom na glavi. Ob robu kampa teče potoček, struga reke Soče pa je oddaljena 50 metrov. Tam je tudi prostor za sončenje, za kopanje pa se nam reka na tem delu ni zdela najbolj primerna, saj je tok zelo hiter. Kamp Vili ima v senci urejen prostor za šotoriste, dovolj prostora je tudi za avtodome in prikolice. Sanitarni objekt je lepo urejen, gostom pa je na voljo tudi lokal in nadkrit skupen prostor za druženje, kjer je urejena tudi mini kuhinja. V kampu  se prosto sprehaja nekaj domačih živali, psi pa bivajo brezplačno.
kamp Siber - avtokampi.si
Kamp Siber je urejen na južni strani Tolmina in je zaradi lokacije priljubljen pri jadralnih padalcih in gostih, ki si želijo ogledati Tolmin z okolico. V poletnih mesecih je v kampu tudi veliko gostov, ki obiščejo glasbene festivale, ki potekajo na bližnjem sotočju Soče in Tolminke. Gostom nudijo urejen prostor za kampiranje, najem lesenih hišic, kjer lahko prespijo 4 osebe, skupen prostor za druženje, lokal, kje rje urejen tudi sanitarni objekt ter igrišči za odbojko in košarko.

Ugodnejše kampiranje v Kobaridu in Tolminu
Kampa Nadiža in Koren nudita popust na našo Avtokampi.si kamping kartico, ki jo brezplačno naročite preko naše spletne strani in takoj dobite kar po mailu.
     PRIJAVA NA E-NOVICE               E-mail:      
Komentarji
Ostale novice
Tagi

camping kolpa krk murter straško soča valkanela rovinj pineta njivice cres čikat split pag hvar pakoštane selce šimuni umag primošten medulin kozarica dubrovnik rab biograd mareda kovačine makarska solaris sirena pelješac zadar pula poreč lanterna zaton bale vrsar soline paklenica fažana pašman oddam polari šibenik ulcinj savudrija oddam prikolico medveja novigrad trogir

Trajekti Vreme Kamere Avtokampi.si kartica
Kamp Območje

Adria Adria  Primorska
Amarin Amarin  Istra
Aminess Park Mareda Aminess Park Mareda  Istra
Aminess Sirena Aminess Sirena  Istra
Arena Indije Arena Indije  Istra
Arena Kažela Arena Kažela  Istra
Arena Medulin Arena Medulin  Istra
Arena One 99 Arena One 99  Istra
Arena Runke Arena Runke  Istra
Arena Stoja Arena Stoja  Istra
Arena Stupice Arena Stupice  Istra
Arena Tašalera Arena Tašalera  Istra
Baldarin Baldarin  Kvarner
Bijar Bijar  Kvarner
Bijela Uvala Bijela Uvala  Istra
Bled Bled  Gorenjska
Brioni Brioni  Istra
Bunculuka Bunculuka  Kvarner
CampingIN Finida CampingIN Finida  Istra
CampingIN Kanegra CampingIN Kanegra  Istra
CampingIN Park Umag CampingIN Park Umag  Istra
CampingIN Pineta CampingIN Pineta  Istra
Čikat Čikat  Kvarner
Galeb Galeb  Srednja Dalmacija
Glavotok Glavotok  Kvarner
Istra Istra  Istra
Ježevac Ježevac  Kvarner
Koren Koren  Goriška in Posočje
Kovačine Kovačine  Kvarner
Koversada Koversada  Istra
Kozarica Kozarica  Severna Dalmacija
Kranjski kamp Kranjski kamp  Istra
Krk Krk  Kvarner
Lanterna Lanterna  Istra
Lavanda Lavanda  Južna Dalmacija
Liza Liza  Goriška in Posočje
Lucija Lucija  Primorska
Marina Marina  Istra
Mon Perin Mon Perin  Istra
Nadiža Nadiža  Goriška in Posočje
Njivice Njivice  Kvarner
Omišalj Omišalj  Kvarner
Orsera Orsera  Istra
Padova Padova  Kvarner
Park Soline Park Soline  Severna Dalmacija
Polari Polari  Istra
Polidor Polidor  Istra
Porat Porat  Severna Dalmacija
Porto Sole Porto Sole  Istra
Puntica - Funtana Puntica - Funtana  Istra
Puntica - Ražanac Puntica - Ražanac  Severna Dalmacija
Rožac Rožac  Srednja Dalmacija
San Marino San Marino  Kvarner
Selce Selce  Kvarner
Slatina Slatina  Kvarner
Solaris Solaris  Istra
Solitudo Solitudo  Južna Dalmacija
Stella Maris Stella Maris  Istra
Stobreč Stobreč  Srednja Dalmacija
Straško Straško  Severna Dalmacija
Šimuni Šimuni  Severna Dalmacija
Škrila Škrila  Kvarner
Šobec Šobec  Gorenjska
Terme 3000 Terme 3000  Pomurje
Terme Ptuj Terme Ptuj  Štajerska in Koroška
Tunarica Tunarica  Istra
Turist Grabovac Turist Grabovac  Notranjost Hrvaške
Ulika - Poreč Ulika - Poreč  Istra
Val Saline Val Saline  Istra
Valalta Valalta  Istra
Valkanela Valkanela  Istra
Veli Jože Veli Jože  Istra
Veštar Veštar  Istra
Vira Vira  Srednja Dalmacija
Viter Viter  Srednja Dalmacija
Zablaće Zablaće  Kvarner
Zelena Laguna Zelena Laguna  Istra
prijava na e-novice
E-mail:
'