Mesto Krk s številnimi dogodki vabi na prvo letošnje kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika

V mestu Krk je v zadnjih letih zavel nov turistični veter in vsako leto že ob pričetku sezone pripravijo številne kulturne in športne prireditve, ki privabljajo tudi ljubitelje kampiranja, saj imamo odprta kampa Ježevac Premium in Bor, sredi aprila pa se odpira tudi kamp Krk Premium.

Začetek pomladi bo letos v mestu Krk velikonočno obarvan, saj bodo od 29. marca do 1. aprila potekali velikonočni prazniki. Dodatno bodo pripravili tudi vodene oglede mesta in kolesarjenje po otoku Krk.

Velikonočni prazniki v mestu Krk

V sklopu praznikov bodo skupaj z Društvom rokodelcev Krk pripravili brezplačne delavnice, kjer se boste lahko naučili izdelovati velikonočne okraske s tehniko filcanja volne krških ovc, pirhe pa boste okrasili s tehniko poslikave. Dve urne delavnice bodo potekale 5., 12. in 19. marca med 18 - 20h, 21., 22. in 23. marca pa bo potekal še prikaz pletenja oljčnih vejic. Lokacije delavnic je v prostorih društva na naslovu Trg sv. Kvirina 1, Krk.

V nedeljo, 24. marca, bo pred sedežem društva predstavitev vseh izdelkov in dodaten prikaz izdelovanja okraskov.

Velika noč bo v mestu Krk potekala slavnostno in po praznični maši bo v nedeljo, 31. marca, ob 11.30h na glavnem mestnem trgu potekal koncert reških vokalistov Vivien Galetta in Voljen Grbac ob klavirski spremljavi Vladimirja Babina. Obiskovalcem bodo poklonili tradicionalno praznično sladico – velikonočno pinca.

Na velikonočni ponedeljek, 1. aprila, bo na isti lokaciji ob 18. uri potekal koncert Mestne godbe Krk.

Voden ogled starega dela mesta Krk

"Od krša do zlata" so poimenovali vodene oglede polne zanimivih zgodb, kako se je nekoč živelo v Krku. Ogled je brezplačen, obvezne so prijave po mailu ali telefonu (tic@tz-krk.hr ali po tel. na: +385 51 220 226).

Pričetek prvega letošnjega vodenja bo na velikonočno soboto, 30.3., ob 18h na Trgu glagoljašev (na gornjem delu mesta, v neposredni bližini osnovne šole) in potem se boste po ozkih ulicah v dveh urah sprehodili vse do morja, vmes pa izvedeli marsikatero zanimivost.

Kolesarjenje po Krku

Pomlad je prekrasna za kolesarske izlete, saj so temperature primerne za aktivnosti, prometna na cestah še ni veliko, odprte pa so že lokalne gostilne, tako da se lahko na poti ustavite tudi za pokušanje lokalnih dobrot.

Na velikonočni ponedeljek, 1. aprila, bodo pripravili že nekakšno tradicionalno spomladansko kolesarjenje in odkrivanje naravnih, zgodovinskih in kulturnih lepot širšega območja mesta Krk.

Kolesarjenje se bo pričelo ob 9. uri (zbor je ob 8.30 na rivi) in bo potekalo po približno 20 km dolgi relaciji Krk – Kimpi - Salatići – Lakmartin – Kornić – Krk. Prijave na kolesarjenje tic@tz-krk.hr ali po tel. na: +385 51 220 226.

Več informacij o dogodkih in turistični ponudbi mesta Krk > www.tz-krk.hr

Kampiranje na Krku

V samem mestu Krk bosta v marcu odprta dva kampa:

Kamp Ježevac premium - odpira se 15.3., cena kampiranja z Avtokampi kartico za 2 osebi že od 27 €, omogočajo tudi najem mobilnih hišic, cene od 60 € na noč

Kamp Bor – odprt čez celo leto, cena kampiranja s kamping kartico za 2 osebi že od 23 €

Sredi aprila se dodatno odpira še:

Kamp Krk Premium - otvoritev 12.4., cena kampiranja za 2 osebi že od 27 €, cene najema mobilnih hišic od 55 € na noč.

Kamp Aminess Atea Njivice - otvoritev 29.3., cena kampiranja za 2 osebi od 25 €

Kamp Omišalj - celo leto odprt kamp, cena kampiranja za 2 osebi že od 27 €, omogočajo najem mobilnih hišic

Kamp Mali Baška - odprt od 20.3., cena kampiranja za 2 osebi od 25 €

Najem mobilnih hišic na otoku Krk - spisek vseh kampov in cene najema >