Novice

Kategorija

Prikazano: 1 - 24 od 1173 novic

Pogled: Mreža

 • Mreža (trenutni pogled)
 • Seznam

Razvrstitev: Datum ()

Novice:

 • Objavljeno v kategoriji Info

  Kako iz Slovenije na Hrvaško in nazaj - kakšne dokumente potrebujete

  Slovenija je spremenila odlok o vstopu v državo. Od 15.7. velja, da potniki za vstop potrebujejo covid oz. PCT potrdila in to ne glede na epidemiološko situacijo oz. obarvanost območja, od koder prihajajo. Podoben ukrep o obveznih potrdilih o testiranju, cepljenju ali prebolelosti je sprejela tudi Hrvaška in podaljšala veljavnost nekaterih covid potrdil.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  ECDC objavil nov covid zemljevid – Slovenija zelena, hrvaška obala oranžna

  Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni – ECDC je v četrtek, 22.7., objavil nov covid zemljevid Evrope. Slovenija ostaja zelena, se pa poslabšuje stanje v nekaterih regijah, ki so turistično zelo pomembne npr. v Dalmaciji, v Benečiji in na Sardiniji, na grških otokih ter celotnem Pirenejskem polotoku.

 • Objavljeno v kategoriji Glamping dne

  Green Resort - Zeleno doživetje v Radljah ob Dravi

  V objemu reke Drave, gozdov in barvite Koroške Green Resort ponuja vse, kar v modernem svetu človek potrebuje, da se počuti povezanega z naravo, ter si s tem umiri tempo svojega življenja. V neposredni bližini naravnega kopališča so nameščene lesene glamping hiške, urejeno pa je tudi postajališče za avtodome. Odlične možnosti namestitev za družine in romantične pare.

 • Objavljeno v kategoriji Kampiranje dne

  Jezersko vabi na poletno družinsko kampiranje

  Številni ljubitelji kampiranja ne vedo, da imamo na Jezerskem dva odlična kampa, ki omogočata aktivne družinske počitnice. Letos tudi s koriščenjem turističnih bonov.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kje na Hrvaškem lahko opravite hitri ali PCR covid test?

  Na Hrvaškem je turistična sezona v polnem teku in kampi ter hoteli so normalno odprti, enako tudi terase lokalov. Preverili smo, kje na Hrvaškem lahko opravite covid test za povratek v Slovenijo, ki je ponovno obvezen za vse potnike, ki niso cepljeni ali preboleli korone.

 • Objavljeno v kategoriji Kampiranje dne

  Matsport – akcija pri nakupu strešnega šotora

  Bi šel letos na kampiranje, pa se ti ne ljubi zabijat klinov in vsak dan iskat parcele za tvoj šotor? Kaj praviš na strešni šotor, kjer si precej bolj svoboden pri izbiri lokacije kampiranja, spalnico na streho vozila pa pripraviš v eni minuti.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Aktualne informacije o prestopu meja po Evropi

  Evropa je 1. julija uvedla enotno digitalno covid potrdilo, vendar pa lahko še vedno vsaka država sama določa pravila za vstop. Tako prihaja do razlik pri cepivih, saj nekatera omogočajo vstop že enim cepljenjem, prav tako so razlike pri otrocih in ostalih izjemah. Slovenija od 15. julija naprej od vseh potnikov zahteva pri vstopu PCT potrdila, drugače se jim odredi 10 dnevna karantena.

 • Objavljeno v kategoriji Kampiranje dne

  Družinski izlet z gondolo na Kanin in pohod do Prestreljeniškega okna

  Kampiranje v Bovcu je zelo zanimivo zaradi lepe narave s številnimi visokimi hribi naokoli, smaragdno Sočo in adrenalinsko ponudbo doživetij. Smo se ga pa z otroki nekako izogibali, ker sta se nam zdela vedno nekoliko premajhna. Ampak otroci hitro rastejo in letos smo podaljšan vikend aktivno preživeli v Posočju.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  NOVO - od 15.7. za vstop v Slovenijo obvezna covid potrdila za vse potnike

  Vlada je sprejela spremenjen odlok o vstopu v Slovenijo, s katerim ukinja sezname zeleni, oranžnih in rdečih držav. Po novem bo za vse osebe, ki bodo želele vstopi v Slovenijo potreben negativen hitri ali PCR test ali potrdilo o prebolelosti ali cepljenju. Izjema bodo le dvolastniki zemljišč in otroci mlajši od 15 let. Odlok se prične uporabljati v četrtek, 15.7.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Vrnitev iz zelenih regij brez sprememb

  Vlada je v četrtek, 8.7., objavila nekaj sprememb glede vstopa v Slovenijo, ki pričnejo veljati v soboto, 10.7. Glede na petkovo odločitev, pa bo ta odlok veljal samo do vključno 14.7. Glede povratka iz zelenih območij ni sprememb in Hrvaška v celoti ostaja zelena. Med splošna potrdila so dodali tudi digitalno covid potrdilo, so se pa nekoliko spremenili vstopni pogoji iz oranžnih, rdečih in temnordečih območij, kjer je ponovno omogočen vstop brez obvezne karantene.

 • Objavljeno v kategoriji Akcija dne

  Poletje v kampu Korana in ogled Plitviških jezer

  Kamp Korana deluje v sklopu svetovno znanega Nacionalnega parka Plitviška jezera, kjer so uredili prostor za kampiranje in lesene bungalove za dve osebi. Odlična lokacija za vikend izlet ali počitek na poti proti Dalmaciji ali ob povratku. V juliju in avgustu so pripravili akcijska paketa najema bungalovov.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  CEWE shrani vaše najlepše počitniške fotografije

  Poleti naredimo največ fotografij z mobiteli, ki potem obstanejo nekje v google photos ali pa v arhivu na računalniku. Pri CEWE poskrbijo, da vas bodo morske fotografije spremljale tudi v hladnejših mesecih.

 • Objavljeno v kategoriji Glamping dne

  Charming Slovenia vabi na uživanje v glamping hiške in šotore

  Blagovna znamka Charming Slovenia pod svoje okrilje združuje dva odlična glamping resorta – Herbal glamping resort Ljubno v Savinjski dolini in Forest glamping resort Blaguš ob Blaguškem jezeru. Uživajte v glamping šotorih ali hiškah in se prepustite čudovitemu naravnem okolju.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Od sobote Hrvaška v celoti na zelenem slovenskem seznamu

  Slovenska vlada je v sredo, 30.6., sprejela spremembo odloka o vstopu v državo in določila nov spisek rizičnih držav. Po novem bo od sobote, 3. julija, Hrvaška v celoti na zelenem seznamu, kar pomeni, da ob povratku potniki ne bodo potrebovali negativnih testov ali drugih covid potrdil.

 • Objavljeno v kategoriji Kampiranje dne

  Lika vabi na aktiven kamping vikend na Plitvice

  Liška magistrala je bila še nekaj let nazaj v poletnih mesecih strnjena kolona vozil od Karlovca do Gračca in naprej proti Splitu. Z izgradnjo avtoceste pa je postala prijetnejša in zanimiva za vse popotnike, ki želijo uživati v naravnih lepotah ter odličnih lokalni gostinski ponudbi.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Digitalno covid potrdilo si uredite na portalu zVEM

  Slovenija je konec junija pričela izdajati tudi digitalno covid potrdilo, ki je standardizirana oblika potrdila o covid testiranju, cepljenju ali prebolelosti. Osebe lahko digitalno covid potrdilo dobijo na portalu zVEM, za dostop do portala pa je potrebno imeti digitalno potrdilo ali smsPASS. V začetku julija bodo cepljenje in prebolele osebe digitalno covid potrdilo prejele po pošti na dom, potrdilo pa bo možno dobiti tudi v lekarnah.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  V kampih po Istri kolesa kradla Slovenca

  V zadnjih letih je bilo kar nekaj kraj koles v kampih v hrvaški Istri. Še lani se spomnimo, da smo o krajah poročali iz kampov v Premanturi. Danes pa je hrvaška policija javila, da so v sodelovanju s policijo v Kopru odkrili dva Slovenca, ki sta po kampih v Umagu, Poreču, Vrsarju in Puli storila vsaj deset kaznivih dejanj kraje koles.

 • Objavljeno v kategoriji Novo dne

  Ralf Schumacher bo uporabljal slovenski avtodom Robeta

  Ralf Schumacher bo v nedeljo, 27.6., prišel v Slovenijo in postal globalni ambasador in poslovni partner slovenskega podjetja Robeta, kjer bo v uporabo prevzel promocijski avtodom Robeta model Apollo.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  V Decathlon po šotor in celotno kamping opremo

  Decathlon je za kampiste in ljubitelje športnih aktivnosti rajska trgovina, saj tam najdemo vse od šotorov do spalnih vreč, športnih oblačil, kopalk, nogometne žoge, kolesa... Skupno za kar 73 različnih športov za katere na enem mestu najdemo vso potrebno opremo. Med novostmi v ponudbi so odlični napihljivi družinski šotori.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Zdravje na prvem mestu, tudi na dopustu

  Že veste, kam se boste letos odpravili na dopust? Ker je zaradi koronavirusa letošnje poletje bolj nepredvidljivo, je za brezskrben dopust ključno, da prej poskrbite za varnost. V Zavarovalnici Triglav pojasnjujejo, zakaj je pomembno, da sklenete Zavarovanje potovanj v tujino in Zavarovanje odpovedi turističnih potovanj, kako ravnati, če zbolite pred odhodom na pot ali v tujini in kaj lahko storite, če morate predčasno prekiniti potovanje.

Prikazano: 1 - 24 od 1173 novic