Park Cukarca - nov doživljajski park v Šentvidu pri Stični

Datum objave
Kategorija
Statistika
44880 ogledov

V bližini Šentvida pri Stični so odprli nov doživljajski Park Cukarca. Gre za največji tak park na Dolenjskem, ki vključuje kolesarski park, veliko umetno plezalno steno, adrenalinski park primeren tudi za otroke in učno pot z didaktičnimi igrali. Park lahko obiščete z družino ali prijatelji, lahko pa se odločite, da vaš otrok v parku praznuje rojstni dan.

Park Cukarca je urejen neposredni bližini motokros proge Šentvid pri Stični (GPS 45.97188, 14.83138). Gre za lokacijo, ki prvotno vabi družine, namenjena pa je tudi vsem posameznikom, ki si želijo sprostitve in adrenalinskih doživetij ter uživajo v aktivnem preživljanju prostega časa.

V kratkem bodo tudi poskrbeli, da bo možno za obisk parka koristiti letošnje turistične bone.​

Park Cukarca obsega:

> dve plezalni steni

> gozdno doživljajsko učno pot

> adrenalinski park

> bike park

V parku bodo organizirali tudi različne prireditve in izobraževalne delavnice, omogočeno bo organiziranje rojstnodnevnega praznovanja otrok, ki bodo lahko uživali v aktivnostih.

Obisk parka bo zanimiv tudi za lastnike avtodomov, saj je ob parku motokros proga, kjer je že urejen parking za avtodome in bo v času, ko ne bo tekmovanj, možno parkiranje tudi za obiskovalce parka.

Plezalna stena, adrenalinski park, kolesarski park in učna pot

V Parku Cukarca so v naravni prostor postavili dve plezalni steni, ki segata v višino 10 metrov in ponujata 300 kvadratnih metrov plezalnih površin. Skupaj omogočata več kot 50 različnih plezalnih smeri in sta edini umetni steni te velikosti v Sloveniji.

Adrenalinski park Cukarca obsega 50 raznolikih vaj na štirih različnih višinah in je namenjen urjenju spretnosti otrok starih nekje od 4 leta naprej in odraslih oseb.

Skupna dolžina prog v adrenalinskem parku je kar 500 metrov.

Velik del Parka Cukarca zajemajo površine kolesarskega parka. Kolesarji bodo lahko preizkusili svoje spretnosti na dveh progah skupne dolžine dobrega kilometra, ki sta primerni za začetnike in izkušene kolesarje.

Del kolesarskega parka je tudi "Dirt park", ki se razprostira na več kot 3.000 kvadratnih metrih in ga sestavlja zemeljski pumptrack ter dve liniji skokov.

Za najmlajše obiskovalce je urejen 470 metrov dolga krožna učna pot bobra Bobija, kjer bodo spoznavali gozdne živali, saj so postavili 35 lesenih skulptur, na igralih pa bodo urili svoje spretnosti in pridobivali nove veščine.

Več informacij bo v kratkem dostopnih na spletni strani Park Cukarca - https://cukarca.si oz. jih lahko že sedaj spremljate tudi na Facebook strani Park Cukarca.

Doživljajski Park Cukarca - cenik

Datum objave
Kategorija
Statistika
44880 ogledov