Kamp Cavallino vabi na peščene plaže v bližini Benetk

Datum objave
Kategorija
Statistika
2646 ogledov

Polotok Cavallino je znano turistično središče pred Benetkami, ki na 15 kilometrih peščenih plaž nudi veliko odličnih kampov. Med najboljše kampe v Italiji sodi tudi kamp Cavallino Village, ki se lahko pohvali tudi z nagrado ADAC Superplatz

Akcija na Avtokampi kamping kartico

Kamp Cavallino ( GPS 45.45679,12.50087) bo letos odprt do 2. novembra, ko gostom z našo kamping kartico nudijo posebno ceno - 20 € na noč za 2 osebi na parceli v coni B z elektriko. Odlično za krompirjeve počitnice ob italijanski obali!

Doplačilo za dodatno osebo je 7 €, otroci do 3. leta bivajo brezplačno. Doplačilo za psa je 4 € in za podaljšano bivanje na zadnji dan po 12. uri 50% redne cene kampiranja.

Preverili smo tudi cene najema mobilnih hišic za 4 osebe za krompirjeve počitnice, ki so od 60 € na noč. Glede na to, da se cene spreminjajo, je za točno ceno za vaš termin najbolje preveriti na - www.campingcavallino.com

Odličen kamp za družine in lastnike psov

Kamp Cavallino leži ob dolgi peščeni plaži, kjer se morje počasi spušča, tako da je zelo primerno za majhne otroke, ki se radi igrajo z mivko. Jeseni je plaža zelo priljubljena za sprehode ali tek.

Kamp je zelo priljubljen tudi pri lastnikih psov, saj imajo v kampu urejene tuše, pred kampom pa je označena pasja plaža, kar je v Italiji kar redkost.

Kamp sodi v skupino kampov Baia Holidays, ki ima kampe tudi na Sardiniji, v bližini Trsta, v Franciji, Španiji in na Hrvaškem. Ker smo obiskali tudi kamp Mare Pineta v Sesljanu pri Trstu >>

Kamp Cavallino je odprt od začetka aprila do začetka novembra. Letos je v planu, da bo kamp odprt tudi v času božično – novoletnih počitnic (19.12. – 11.1.), tako da lahko pridete za zimsko kampiranje in praznovanje novega leta kar na morje. V planu je, da decembra odprejo nov wellness center z jacuzziji, savnami in masažami.

Gostom je na voljo nekaj manj kot 500 urejenih kamping parcel opremljenih z elektriko in vodo, nekatere pa imajo tudi odtok. Sanitarni objekti so veliki in lepo urejeni, poskrbljeno je tudi za oskrbo avtodomov.

Odločite se lahko tudi za počitnice v mobilni hišici za 2, 4 ali 6 oseb, ki so opremljene s spalnicami, lastno kopalnico in kuhinjo. Na voljo so tudi bungalovih za 4 – 6 oseb, apartmajih za 6 – 8 oseb in glamping šotorih. V sklopu turističnega naselja je tudi hotel Green Park Hotel****

V sklopu kampa Cavallino je velik bazenski kompleks s tobogani in masažnimi bazeni, ki pa je odprt od konca maja do konca septembra. Na voljo je tudi nekaj športnih igrišč za odbojko na mivki, nogomet in mini golf.

Sprehodi, tek, kolesarjenje, Benetke...

V kampu imajo tudi dobro gostinsko ponudbo, za vse, ki ne bi radi kuhali, pa nudijo tudi polpenzion ali polni penzion v njihovi restavraciji.

Kampiranje v Cavallinu pa je zanimivo tudi izven poletne sezone, saj nudi veliko možnosti sprehodov ob morju in kolesarjenja po urejeni kolesarski poti.V bližini kampa je laguna, kjer živi več kot 200 vrst ptic, zato ne pozabite vzeti s seboj daljnogleda, ker z nekaj sreče boste lahko videli tudi plamence oz. flaminge. Prebivalci pravijo, da je največ možnosti za ogled v okolici kraja Lio Piccolo. Do lagune pelje več kolesarskih poti, najem koles omogočajo tudi v kampu.

Počitnice v kampu Cavallino pa lahko izkoristite tudi za izlet in ogled Benetk. Iz pristanišča Punta Sabbioni (6 km od kampa) večkrat dnevno vozi bus ladjica / vaporetto (linija 14 in 15, čas vožnje cca 40 minut, cena v eno smer 7,50 € na osebo) do centra Benetk. Od postaje San Zaccaria Pietà je potem samo 5 minut hoje do trga in cerkve Sv. Marka. Če bo kakšen dan še prostm, pa priporočamo tudi izlet z ladjico na otok Murano, ki je znan po steklarskih izdelkih, in otok Burano znan po barvitih hiškah in čipkarstvu.

V bližini kampa je tudi sistem utrdb "Via dei Forti" večinoma zgrajenih v začetku 20. stoletja, ki so varovala Benetke pred vojaškimi napadi. V eni od utrdb je sedaj urejen muzej. Več informacij >>

Več informacij o kampu Cavallino pri Benetkah dobite na - www.campingcavallino.com >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
2646 ogledov