Kamp Cavallino vabi na peščene plaže v bližini Benetk

Datum objave
Kategorija
Statistika
5033 ogledov

Polotok Cavallino je znano turistično središče pred Benetkami, ki na 15 kilometrih peščenih plaž nudi veliko odličnih kampov. Med najboljše kampe v Italiji sodi tudi kamp Cavallino Village, ki se lahko pohvali tudi z nagrado ADAC Superplatz. Za imetnike naše kamping kartice so pripravili dodatne popuste na kampiranje.

Odličen kamp za družine in lastnike psov

Kamp Cavallino je odprt od konca marca do začetka novembra in leži ob dolgi peščeni plaži, kjer se morje počasi spušča, tako da je zelo primerno za majhne otroke, ki se radi igrajo z mivko. Lokacija kampa je zanimiva tudi za izlet v Benetke.  Kamp sodi v skupino kampov Baia Holiday, ki ima kampe tudi na Sardiniji in v bližini Trsta, v Franciji, Španiji in na Lošinju na Hrvaškem.

Gostom je na voljo nekaj manj kot 500 kamping parcel opremljenih z elektriko in vodo ter okoli 400 mobilnih hišic za 2, 4 ali 6 oseb. Dodatno nudijo še nekaj glamping šotorov za 4 - 6 oseb. Omogočajo tudi najem apartmajev in bungalovov.

Letos je v planu, da dokončajo izgradnjo velikega wellness centra z notranjim bazenom, jacuzziji, savnami in masažami. Omogočajo tudi kopanje v velikem bazenskem kompleksu s tobogani in masažnimi bazeni, ki pa je odprt od konca maja do konca septembra. Gostom je na voljo nekaj športnih igrišč za odbojko na mivki, nogomet, tenis in mini golf.

Kamp Cavallino je zelo priljubljen tudi pri lastnikih psov, saj imajo v za njih urejene tuše, dovoljeni so tudi v mobilnih hišicah, pred kampom pa je označena pasja plaža, kar je v Italiji kar redkost.

Akcija na Avtokampi kamping kartico

Kamp Cavallino gostom z Avtokampi kamping kartico nudi 20% popust na kampiranje na parcelah v coni B v terminih 25.3. - 21.5. & 7.6. - 21.6. & 6.9. - 2.11. Popust velja za min. 3 noči.

Redne cene kampiranja 2 oseb na parceli z elektriko so spomladi in jeseni od 27 do 42 €, v glavni sezoni pa od 52 do 64 €. Točne cene dobite v rezervacijskem sistemu na spletni strani kampa.

Sprehodi, tek, kolesarjenje, Benetke...

V kampu imajo tudi dobro gostinsko ponudbo, saj je na voljo restavracija, picerija in slaščičarna z odličnim sladoledom. Za vse, ki ne bi radi kuhali, nudijo tudi polpenzion ali polni penzion v njihovi restavraciji.

Kampiranje v Cavallinu pa je zanimivo tudi izven poletne sezone, saj nudi veliko možnosti sprehodov ob morju in kolesarjenja po urejeni kolesarski poti. V bližini kampa je laguna, kjer živi več kot 200 vrst ptic, zato ne pozabite vzeti s seboj daljnogleda, ker z nekaj sreče boste lahko videli tudi plamence oz. flaminge. Prebivalci pravijo, da je največ možnosti za ogled v okolici kraja Lio Piccolo. Do lagune pelje več kolesarskih poti, najem koles omogočajo tudi v kampu.

Počitnice v kampu Cavallino pa lahko izkoristite tudi za izlet in ogled Benetk. Iz pristanišča Punta Sabbioni (6 km od kampa - avtobusna postaja tik pred kampom)) večkrat dnevno vozi ladjica / vaporetto (linija 14 in 15, čas vožnje cca 40 minut, cena v eno smer 7,50 € na osebo) do centra Benetk. Od postaje San Zaccaria Pietà je potem samo 5 minut hoje do trga in cerkve Sv. Marka. Če bo kakšen dan še prostm, pa priporočamo tudi izlet z ladjico na otok Murano, ki je znan po steklarskih izdelkih, in otok Burano znan po barvitih hiškah in čipkarstvu.

V bližini kampa je tudi sistem utrdb "Via dei Forti" večinoma zgrajenih v začetku 20. stoletja, ki so varovala Benetke pred vojaškimi napadi. V eni od utrdb je sedaj urejen muzej. Več informacij >>

Več informacij o kampu Cavallino pri Benetkah kampiranju, najemu mobilnih hišic in glamping šotorov dobite na - www.campingcavallino.com >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
5033 ogledov