Smučišče 3 Zinnen in odličen kamp Caravan Park Sexten

Datum objave
Kategorija
Statistika
17402 ogledov

Smučišče 3 Zinnen sodi med najbolj moderno urejena smučišča v Dolomitih, ki je predvsem zaradi bližine, modernih žičniških naprav in garancije snega priljubljeno tudi pri slovenskih smučarjih. V bližini deluje eden najboljših zimskih kampov Caravan Park Sexten, ki navduši z urejenostjo in odličnim wellnessom.

Smučišče 3 Zinnen - Sexten oz. po italijansko Tre Cime sodi med južnotirolska smučišča in omogoča smučanje na 115 kilometrih smučarskih prog, od katerih je 12 km črnih, 55 km rdečih in 48 km modrih. Smučarske proge se raztezajo od 1.200 do 2.225 metrov nadmorske višine.

Veliko smučarskih prog je primernih za izkušene smučarje, so pa v zadnjih letih povečali število modrih prog, ki so še poseben primerne za otroke. Dodatno so posodobili tudi sistem umetnega zasneževanja, tako da ni bojazni, da ne bi bilo dovolj snega na smučarskih prograh.

Gre za vsako leto bolj moderno smučišče, ki je dostopno iz petih krajev: Sexten, Innichen, Toblach, Niederdorf in Braies. Iz osrednje Slovenije je najboljša pot skozi Karavanke in potem do kraj Lienz in Sillian. Takoj po vstopu v Italijo boste na levi strani videli smučišče in pri kraju Innichen zavijete v dolino proti Sextenu. Celotna pot traja le dobre 3 ure vožnje, tako da lahko smučišče obiščete tudi za podaljšan vikend.

Smučišče smo obiskali s kolegi iz facebook skupine Smučanje in preverili tudi ponudbo zimskega kampiranja.

Družinske zimske počitnice v Sextenu

Smučanje na Drei Zinnen je zelo priljubljeno pri družinah, saj nudijo široke smučarske proge na katerih je precej manj gneče kot na bolj znanih smučiščih v Dolomitih. Dodatno ponujajo številna zabavna otroška igrala, urejena sta tudi snežni park in kar nekaj lepo urejenih in od prog ločenih sankališč.

Za najmanjše smučarje imajo v dolini tudi nekaj njim primernih žičnic in smučarskih trakov, otroci pa se radi igrajo v družbi družine velikih snežakov ali pa na vrhu smučarske proge Rotwand obiščejo severne jelene, ki so jih pred leti pripeljali direktno iz Finske. Dvakrat tedensko, v ponedeljek in četrtek, ob 14. uri organizirajo hranjenje jelenov.

Pohvalijo se tudi z eno najbolj strmih smučarskih prog med italijanskimi smučišči.

Lanska velika novost je moderna Leitnerjeva 8 sedežnica Hasenköpfl (predstavitveni video), ki ima ogrevane sedeže, smučarje pa v manj kot petih minutah popelje na goro Helm na višino 2.225 metrov. Posebnost nove sedežnice je, da se prijazna otrokom, saj je opremljene z vstopnim tekočim trakom, ki se glede na velikost otroka dvigne ali spusti ter tako omogoči lažji vstop in izstop s sedežnice.

​Smučarjem nudi tudi 34 kilometrov dolgo krožno smučarsko progo Grande Giro delle Cime, ki vas popelje na pet vrhov in ima skupno 5.600 metrov višinske razlike. Ob torkih in petkih omogočajo tudi nočno smuko na progi Monte Baranci (19 – 22h) in nočno sankanje na 3 km dolgi sankaški progi.

Cene smučarskih kart na smučišču 3 Zinnen v sezoni 2021 / 2022 v glavni sezoni so 62 € za odrasle, 43,50 € za otroke (9 -16 let) in 56 € za seniorje. Za otroke do 8. leta starosti pa je smučanje brezplačno. Omogočajo tudi nakup kombinirane karte, ki vključuje 3 dni smučanja na smučišču 3 Zinnen + 1 dan smučanja na smučiščih Dolomiti Superski. Več o smučarskih kartah 3 Zinnen >>

Celotna dolina pa je zanimiva tudi za ljubitelje smučarskega teka, saj imajo več kot 200 kilometrov urejenih tekaških prog na relaciji: Sexten - Innichen - Toblach, na katerih vsako leto gostijo tudi  tekmovanja za svetovni pokal.

Več o celotni turistični ponudbi regije 3 Zinnen izveste na https://www.dreizinnen.com kjer lahko tudi preverite akcijske ponudbe namestitev od apartmajev do hotelov v tej regiji.

Zimsko kampiranje v Caravan Park Sexten

Le 2 km od smučišča je oddaljen odličen kamp Caravan Park Sexten, ki s ponudbo sodi med najboljših 5 zimskih kampov v Evropi. Kamp je s smučiščem povezan z brezplačnim smučarskim avtobusom.

Lepo urejene kamping parcele, poseben prostor urejen kot postajališče za cca 35 avtodomov, kjer po posebni ceni omogočajo bivanje za maksimalno 3 noči, moderni sanitarni objekti in pa glamping ponudba najema lesenih hišic in hišic na drevesu so ponesle ime kampa v Sextenu daleč naokoli.

Najbolj prestižne kamping parcele so opremljene tudi z lastno leseno hišico, ki vključuje savno, jacuzzi, sedežno garnituro in žar.

Pri glamping hišicah so poskrbeli, da je gost ves čas v stiku z naravo. Pri gradnji so večinoma uporabili les, hišice pa opremili z velikimi steklenimi površinami, kar skupaj z estetsko opremljeno notranjostjo zagotavlja prijetno bivanje. Glamping hišice na tleh so opremljene z dvema spalnicama in tako namenjene za 2 - 6 oseb, hišice na drevesih, ki so postavljene v krošnje dreves 3.5 m visoko, pa so namenjene parom.

Celotno ponudbo kampa dopolnjuje vrhunski wellness z notranjim in zunanjim bazenom, savnami, jacuzziji in fitnesom. Lepo urejeni prostori so zgrajeni iz kombinacije lesa, naravnega kamna in steklenih površin, ki nudijo prekrasen pogled na bližnje gore.

Več o kampiranju in cenah bivanja v kampu v Sextenu >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
17402 ogledov