Smučišče Mokrine – Nassfeld vabi na smučanje, kamp EuroParcs Hermagor Nassfeld pa na zimsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika
4639 ogledov

Številni smučarji odlično poznajo smučišče Mokrine / Nassfeld, ki navduši z modernimi žičnicami in 110 kilometri prog. Letošnja sezona se bo pričela 11. decembra in bo traja so začetka aprila. Snega je dovolj, v bližini smučišča pa je tudi možnost zimskega kampiranja v kampu EuroParcs Hermagor Nassfeld.

Uživanje na najboljšem smučišču na avstrijskem Koroškem

Smučišče Mokrine / Nassfeld sodi med 10 najboljših v Avstriji, ob tem pa je najbolj moderno smučišče v koroški regiji. V zadnjih letih so v novosti vložili več kot 50 milijonov €, samo letos pa v posodobitev zasneževanja 9,6 milijona €.

S kar 420 snežnimi topovi lahko celotno smučišče zasnežijo v tednu dni, vendar pa letos to niti ne bo potrebno, saj ima smučišče od začetka decembra že do 100 cm naravnega snega.

Za slovenske smučarje je smučišče privlačno zaradi bližine in cenovno ugodnega dostopa, saj niti ne potrebujete avstrijske vinjete, pot čez Korensko sedlo ali pa po italijanski strani pa je iz Ljubljane dolga 150 km.

Letos bo za smučanje v Avstriji potrebno PC covid potrdilo o cepljenju ali prebolelosti, ki je potreben za vse smučarje, izjema so otroci mlajši od 12 let.

Smučišče Mokrine / Nassfeld vključuje smučarske proge za vse tipe smučarjev, del smučišča se razteza tudi na italijanski del. Najbolj znana je ena najdaljših prog – gondola Milenium Express, ki vas iz doline popelje na 1.919 m nadmorske višine, vi pa potem smučate po 7,6 km dolgi progi mimo številni koč vse do doline. Dodatno imajo še dve moderni gondoli, kar devet sedežnic in še nekaj manjših vlečnic primernih predvsem za začetnike.

Na smučišču je vedno veliko zabave tako za družine, saj otrokom nudijo igrala in posebne popuste na karte ali najem opreme. Mladostniki pa pridejo na svoj račun v urejenih snežnih parkih ali pa v vožnjah po celem snegu.

Cene smučarskih kart v glavni sezoni 52,50 €, otroci do 6. leta brezplačno, 26,50 € otroci 6 – 14 in 39,50 € mladina 15 – 18 let in seniorji 47,50 €. Vsako soboto velja - Kids Surprise - otroci do starosti 10 let smučajo za le 10 €. Več podrobnosti o cenah smučarskih kart Nassfeld >>

Akcijske cene - Skipass Travel omogoča cenejši nakup smučarskih kart, določene dneve pa bodo veljale tudi posebne cene smučanja v Nassfeldu. vsezoni 2021 -2022 bodo ti dnevi:

Več informacij o trenutnih razmerah na smučišču Mokrine / Nassfeld izveste na www.nassfeld.at

Zimsko kampiranje v bližini smučišča

Smučišče Mokrine / Nassfeld je za ljubitelje kampiranja zanimiv tudi zaradi odličnega EuroParcs Hermagor Nassfeld (bivši kamp Schluga) ki omogoča zimsko kampiranje in celoletni najem mobilnih hišic za 4 - 6 oseb, ki imajo urejeno talno ogrevanje, ter apartmajev. V kampu imajo tudi lepo urejen Alpski wellness center z notranjim in zunanjim bazenom, savnami in masažami.

Lokacija kampa je v kraju Obervellach malo pred krajem Šmohor / Hermagor in je od smučišča Mokrine / Nassfeld oddaljen 10 km, vendar pa od kampa do smučišča večkrat dnevno vozi brezplačen smučarski avtobus, ki vas pripelje direktno na spodnjo gondolsko postajo Millennium-Express. Lokacija kampa je primerna tudi za lastnike počitniških prikolic, saj glavna cesta iz Slovenije vodi skozi predor Karavanke, potem pa vseskozi poteka po dolini.​

Cene zimskega kampiranja v kampu EuroParcs Hermagor Nassfeld so za dve osebi okoli 40 € na noč, kar vključuje tudi parcelo in 5 kWh elektrike na dan. V ceni je tudi uporaba wellnessa in wifi. V terminu glavne sezone med božično - novoletnimi počitnicami 820.12. - 6.1.) pa je cena za 2 osebi okoli 53 €. otroci stari od 3 do vključno 13 let doplačajo od 7 - 9,40 €, drugi ali tretji otrok pa imajo 50% popusta.

Cene najema mobilne hišice so odvisne od števila oseb v hišici in dolžine bivanja npr. za 2 osebi 115 €, za  3 ali več nočitev pa je cena 105 €. Če je v hišici od 4 - 6 oseb pa je cena najema 155 € oz. za min. 3 nočitve 145 €. V prazničnem terminu 20.12. - 6.1. je cena najema mobilne hišice 210 € oz. 190 € za daljše bivanje ne glede na število oseb. Doplačilo zaključno čiščenje.

Preverite cene kampiranja ali najema mobilnih hišic v kampu EuroParcs Hermagor Nassfeld >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
4639 ogledov