Smučišče Mokrine – Nassfeld vabi na odlično smuko in zimsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika
619 ogledov

Številni smučarji odlično poznajo smučišče Mokrine / Nassfeld, ki navduši z modernimi žičnicami in 110 kilometri prog. Letošnja sezona se pričenja 6. decembra. Snega je dovolj, v bližini pa je tudi možnost zimskega kampiranja v kampu Schluga.

Uživanje na najboljšem smučišču na avstrijskem Koroškem

Smučišče Mokrine / Nassfeld sodi med 10 najboljših v Avstriji, ob tem pa je najbolj moderno smučišče v koroški regiji. V zadnjih letih so v novosti vložili več kot 50 milijonov €, samo letos pa v posodobitev zasneževanja 9,6 milijona €.

S kar 420 snežnimi topovi lahko celotno smučišče zasnežijo v tednu dni, vendar pa letos to niti ne bo potrebno, saj ima smučišče v začetku decembra že do 120 cm naravnega snega.

Za slovenske smučarje je smučišče privlačno zaradi bližine in cenovno ugodnega dostopa, saj niti ne potrebujete avstrijske vinjete, pot čez Korensko sedlo ali pa po italijanski strani pa je iz Ljubljane dolga 150 km.

V tem delu južne Avstrije se radi pohvalijo z nadpovprečno število sončnih ur, kljub temu pa zagotavlja smuko vse do sredine aprila.

Smučišče Mokrine / Nassfel vključuje smučarske proge za vse tipe smučarjev in del smučišča se razteza tudi na italijanski del. Najbolj znana je ena najdaljših prog – gondola Milenium Express, ki vas iz doline popelje na 1.919 m nadmorske višine, vi pa potem smučate po 7,6 km dolgi progi mimo številni koč vse do doline. Dodatno imajo še dve moderni gondoli in kar devet sedežnic in še nekaj manjših vlečnic primernih predvsem za začetnike.

Na smučišču je vedno veliko zabave tako za družine, saj otrokom nudijo igrala in posebne popuste na karte ali najem opreme. Mladostniki pa pridejo na svoj račun v urejenih snežnih parkih ali pa v vožnjah po celem snegu.

Zimsko kampiranje v bližini smučišča

Smučišče Mokrine / Nassfeld je za ljubitelje kampiranja zanimiv tudi zaradi odličnega kampa Schluga, ki omogoča zimsko kampiranje in celoletni najem mobilnih hišic za 4 - 6 oseb ter apartmajev. V kampu imajo tudi lepo urejen Alpski wellness center z notranjim in zunanjim bazenom, savnami in masažami.

Lokacija kampa Schluga je v kraju Obervellach malo pred krajem Šmohor / Hermagor in je od smučišča Mokrine / Nassfeld oddaljen 10 km, vendar pa od kampa do smučišča večkrat dnevno vozi brezplačen smučarski avtobus, ki vas pripelje direktno na spodnjo gondolsko postajo Millennium-Express.

Kamp Schluga imetnikom Avtokampi kamping kartice nudi dodaten popust:

- 10% popusta na kampiranje čez celo sezono

Posebne cene kampiranja več oseb, ki vključuje parcelo, 5 kWh elektrike na noč, uporabo wellnessa (bazen + savna) in wifi. Doplačilo turistično taksa in pes.

Paket za 2 osebi:
26 € v terminih 1.5. – 4.7. & 26.8. – 1.10. 2020
28 € v terminih 6.1. – 1.5. in 1.10. – 20.12. 2020

Paket za 2 odrasli osebi in 2 otroka
35,90 € v terminih 1.5. – 4.7. & 26.8. – 1.10. 2020
38,40 € v terminih 6.1. – 1.5. in 1.10. – 20.12. 2020

Preverite cene kampiranja ali najema mobilnih hišic -

www.schluga.com


Cene smučarskih kart in akcijske ponudbe

Smučarje zagotovo zanimajo letošnje cene smučarskih kart, ki stanejo od 46 do 49 €. Višja cena velja v glavni sezoni od 22.12. do 28.3, če greste na tedensko smučanje pa vas 6 dneva karta stane od 233 do 251 €. Otroci do 6. leta smučajo brezplačno, za starejše pa nudijo od 20 do 50% popusta. Vsako soboto velja družinska akcija Kids Surprise, ko karta za otroke do 10. leta stane le 10 €.

Označite si posebne smučarske dneve, ko vam Skipass Travel iz Kranjske Gore omogoča nakup cenejše dnevne smučarske karte za Mokrine / Nassfeld po ceni 39 € in za otroke 19,50 €. Akcija velja 4. in 11. januarja, 21. in 28. februarja ter 7. marca.

Agencija Ski & Fun pa te v terminu 19. – 22. 12. vabi na božično - družinsko smučarsko otvoritev, ki ob namestitvi na smučišču Mokrine / Nassfeld vključuje tudi smučarsko karto, brezplačno smučarsko šolo za otroke, testiranje smuči in praznično animacijo. Preveri ceno na www.skifun.eu/

Več informacij o trenutnih razmerah na smučišču Mokrine / Nassfeld izveste na www.nassfeld.at

Datum objave
Kategorija
Statistika
619 ogledov