Smučišče Mokrine – Nassfeld vabi na smučanje, kamp Schluga pa na zimsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika
4807 ogledov

Številni smučarji odlično poznajo smučišče Mokrine / Nassfeld, ki navduši z modernimi žičnicami in 110 kilometri prog. Letošnja sezona se je pričela že v začetku decembra. Snega je dovolj, v bližini pa je tudi možnost zimskega kampiranja v kampu Schluga.

Nagradna igra

V nagradni igri, ki je potekala na naši Facebook strani, smo podelili 1 x kamping nočitev v kampu Schluga za 4 osebe. Nagrada velja v terminih do 1.6. in od 1.9. 2020 in vključuje tudi uporabo wellnessa. Doplačilo elektrika in taksa.

Nagrado prejme - Nika Plevnik

Čestitamo! Nagrajenko prosimo, da se nam s podatki oglasi na mail [email protected]!

Uživanje na najboljšem smučišču na avstrijskem Koroškem

Smučišče Mokrine / Nassfeld sodi med 10 najboljših v Avstriji, ob tem pa je najbolj moderno smučišče v koroški regiji. V zadnjih letih so v novosti vložili več kot 50 milijonov €, samo letos pa v posodobitev zasneževanja 9,6 milijona €.

S kar 420 snežnimi topovi lahko celotno smučišče zasnežijo v tednu dni, vendar pa letos to niti ne bo potrebno, saj ima smučišče od začetka decembra že do 120 cm naravnega snega.

Za slovenske smučarje je smučišče privlačno zaradi bližine in cenovno ugodnega dostopa, saj niti ne potrebujete avstrijske vinjete, pot čez Korensko sedlo ali pa po italijanski strani pa je iz Ljubljane dolga 150 km.

V tem delu južne Avstrije se radi pohvalijo z nadpovprečno število sončnih ur, kljub temu pa zagotavljajo smuko vse do sredine aprila.

Smučišče Mokrine / Nassfeld vključuje smučarske proge za vse tipe smučarjev, del smučišča se razteza tudi na italijanski del. Najbolj znana je ena najdaljših prog – gondola Milenium Express, ki vas iz doline popelje na 1.919 m nadmorske višine, vi pa potem smučate po 7,6 km dolgi progi mimo številni koč vse do doline. Dodatno imajo še dve moderni gondoli, kar devet sedežnic in še nekaj manjših vlečnic primernih predvsem za začetnike.

Na smučišču je vedno veliko zabave tako za družine, saj otrokom nudijo igrala in posebne popuste na karte ali najem opreme. Mladostniki pa pridejo na svoj račun v urejenih snežnih parkih ali pa v vožnjah po celem snegu.

Cene smučarskih kart v glavni sezoni 49 €, otroci do 6. leta brezplačno, 25 € otroci 6 – 14 in 37 € mladina 15 – 18 let. Vsako soboto velja - Kids Surprise - otroci do starosti 10 let smučajo za le 10 €. Več podrobnosti o cenah najdete v zadnjem odstavku.

Zimsko kampiranje v bližini smučišča

Smučišče Mokrine / Nassfeld je za ljubitelje kampiranja zanimiv tudi zaradi odličnega kampa Schluga, ki omogoča zimsko kampiranje in celoletni najem mobilnih hišic za 4 - 6 oseb, ki imajo urejeno talno ogrevanje, ter apartmajev. V kampu imajo tudi lepo urejen Alpski wellness center z notranjim in zunanjim bazenom, savnami in masažami.

Lokacija kampa Schluga je v kraju Obervellach malo pred krajem Šmohor / Hermagor in je od smučišča Mokrine / Nassfeld oddaljen 10 km, vendar pa od kampa do smučišča večkrat dnevno vozi brezplačen smučarski avtobus, ki vas pripelje direktno na spodnjo gondolsko postajo Millennium-Express. Lokacija kampa je primerna tudi za lastnike počitniških prikolic, saj glavna cesta iz Slovenije vodi skozi predor Karavanke, potem pa vseskozi poteka po dolini.

Kamp Schluga imetnikom Avtokampi kamping kartice nudi posebne cene oz popust:

- 10% popusta na kampiranje čez celo sezono 

V določenih terminih pa so pripravili posebne cene kampiranja, ki vključuje bivanje oseb, parcelo, 5 kWh elektrike na noč, uporabo wellnessa (bazen + savna) in wifi. Doplačilo za turistično takso in bivanje psa.

Paket za 2 osebi:
26 € v terminih 1.5. – 4.7. & 26.8. – 1.10. 2020
28 € v terminih 6.1. – 1.5. in 1.10. – 20.12. 2020

Paket za 2 odrasli osebi in 2 otroka
35,90 € v terminih 1.5. – 4.7. & 26.8. – 1.10. 2020
38,40 € v terminih 6.1. – 1.5. in 1.10. – 20.12. 2020

Preverite cene kampiranja ali najema mobilnih hišic v kampu Schluga - www.schluga.com

Cene smučarskih kart in akcijske ponudbe

Smučarje zagotovo zanimajo letošnje cene smučarskih kart, ki stanejo od 46 do 49 €. Višja cena velja v glavni sezoni od 22.12. do 28.3, če greste na tedensko smučanje pa vas 6 dneva karta stane od 233 do 251 €. Otroci do 6. leta smučajo brezplačno, za starejše pa nudijo od 20 do 50% popusta. Vsako soboto velja družinska akcija Kids Surprise, ko karta za otroke do 10. leta stane le 10 €.

Označite si posebne smučarske dneve, ko vam Skipass Travel iz Kranjske Gore omogoča nakup cenejše dnevne smučarske karte za Mokrine / Nassfeld po ceni 39 € in za otroke 19,50 €. Akcija velja 4. in 11. januarja, 21. in 28. februarja ter 7. marca.

Več informacij o trenutnih razmerah na smučišču Mokrine / Nassfeld izveste na www.nassfeld.at

Datum objave
Kategorija
Statistika
4807 ogledov