Smučišče Obertauern vabi na odlično smuko in vrhunsko zabavo

Datum objave
Kategorija
Statistika
9114 ogledov

Smučišče Obertauern je vrhunsko smučišče samo dobri 2 uri vožnje iz osrednje Slovenije. Za letos planirajo odprtje v začetku decembra, pripravili pa so tudi vse potrebne ukrepe za varno smučanje.

Največ snega v Avstriji!

Obertauern je znan kot smučišče, ki ima največ snežnih padavin v Avstriji. Sredi sezone ga imajo običajno več kot 3 metre, narava pa je letos že sredi novembra poskrbela za belo podlago, so pa pričeli tudi z umetnim zasneževanjem. Sezona običajno traja vse od konca novembra do začetka maja.

Smučišče Obertauern je iz Slovenije odlično dostopno, saj večji del poti poteka po avtocesti proti Salzburgu, ki jo zapustite pri odcepu St.Michael (med obema predoroma). Nadaljujete po lepo urejeni državni cesti, ki npr. iz Ljubljane do Obertauerna skupno vzame le nekaj minut več kot 2 uri.

Smučišče Obertauern se lahko pohvali s 100 km smučarskih prog primernih za vse smučarje, saj imajo na višini od 1.600 do 2.300 m nad morjem urejenih 61 km lahkih, 35 km srednjih in 4 km težavnih prog. 26 modernih žičniških naprav, med njimi tudi štiri 8 sedežnice poskrbijo, da ni čakalnih vrst. Vsak ponedeljek in četrtek imajo tudi nočno smuko, ob sredah pa določene naprave odprejo že ob 8.30.

Posebnost smučišča Obertauerna je, da smučarske proge ležijo tako, da jih lahko prevozite v krogu "Tauernrunde" in se po celem dnevu vrnete na izhodiščno točko. Najboljši smučarji lahko s smučanjem po pograh Super Seven osvojijo 7 najvišjih okoliškov vrhov. Za otroke imajo prilagojeno turo »Bobby Runde«, ki vključuje lažje proge in tudi igrala.

Letošnja novost, ki so jo odprli v sredi decembra, je otroški Bobby Monsterpark. Novo otroško središče z 200m dolgim pokritim trakom, proga z valovi in strašljivo - smešnimi figurami, igrala, iglu in dodatno ogrevana soba, če bo koga zeblo. V smučarskih šolah pa brez težave dobite tudi slovenskega smučarskega učitelja.

Cene smučarski kart na Obertauernu so od 49 € za odrasle, za otroke ( 6 – 15 let) 24,50 €, za mladince 37 € in za seniorje 46,50 €. Na dve akcijski soboti v sezoni (letos 12. 12. in 17. 4.) pa ponudijo nižje cene, in sicer za odrasle stane smučarska karta samo 31 € ter 15,50 € za otroke.

Z ukrepi do varnega smučanja na Obertauernu

Obertauern odlična bo letos odlična izbira, saj smučarjem nudi moderne naprave, nima pa ozkih grl glede vstopnih postaj na smučišče. Kar na 10 mestih lahko dostopate do prve žičniške naprave, tako da zjutraj ne bo nikjer gneče.
Večina naprav na smučišču so hitre sedežnice, tako da so smučarji še vedno na svežem zraku. Na voljo sta tudi dve gondoli, kjer pa bodo poskrbeli za celodnevno razkuževanje notranjosti gondole.

Če pa boste na Obertauernu prespali, potem pa lahko smuči zapnete že na dvorišču hotela ali apartmaja in kar odsmučate do ene od 26ih žičnic. Ker bo letos na smučiščih obvezna uporaba maske, bodo vsem smučarjem ob nakupu smučarske karte posebno zaščitno masko kar podarili.

Prenočišča in parkiranje avtodomov

Obertauern ima v 150 hotelih in številnih apartmajih, ki so urejena v neposredni bližini smučišča, okoli 9.000 ležišč. Rezervacijo nastanitve lahko opravite kar v njihovem lastnem rezervacijskem sistemu, kjer nudijo najboljše cene.

Najnovejša pridobitev je hotel Valamar Obertauern, ki je v lasti kampistom dobro znanega hrvaškega podjetja Valamar. Gre za 4 zvezdični hotel, ki je od smučarske proge oddaljen le 50m, in je eden redkih z možnostjo polpenziona. Za otroke imajo podobno kot v kampih, organizirano animacijo, ki poteka v igralnici hotela.

Parkiranje avtodomov je ob samem smučišču v zadnjih sezonah prepovedano, tako da lastnikom avtodomov je v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8km, na voljo urejeno postajališče za avtodome. Možna je oskrba avtodoma in uporaba savn, od PZA do smučišča pa vozi smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
9114 ogledov