Smučišče Obertauern vabi na odlično smuko in vrhunsko zabavo

Datum objave
Kategorija
Statistika
10024 ogledov

Smučišče Obertauern je vrhunsko smučišče samo dobri 2 uri vožnje iz osrednje Slovenije. Letos odpirajo kar mesec dni kasneje, tako da bo prvi smučarski dan v četrtek, 24. decembra.

Varnost in sneg sta na Obertauernu zagotovljena

Obertauern je znan kot smučišče, ki ima največ snežnih padavin v Avstriji. Letos ga imajo ob koncu decembra od 60 do 80 cm, seveda pa imajo tudi moderen sistem umetnega zasneževanja, tako da je smuka možna vse do začetka maja.

Smučišče Obertauern je iz Slovenije odlično dostopno, saj večji del poti poteka po avtocesti proti Salzburgu, ki jo zapustite pri odcepu St.Michael (med obema predoroma). Nadaljujete po lepo urejeni državni cesti, ki npr. iz Ljubljane do Obertauerna skupno vzame le nekaj minut več kot 2 uri.

Začetek sezone bo namenjen le dnevnim gostom, saj so hoteli in apartmaji še vedno zaprti in tako naj bi predvidoma ostalo do 18. januarja. Na Obertauernu so pripravili poseben koncept varnosti na smučišču, saj želijo, da vsem snežnim navdušencem zagotovil brezskrbne zimske počitnice.

Če so do sedaj nekatera smučišča imela prednost zaradi gondol, pa ima Obertauern letos prednost ker ima moderne štiri, šest in osemsedežnice. Razporeditev 26 žičnic je takšna, da nikjer ne prihaja do gneče, v dolini pa je kar 10 vstopnih mest vzdolž celotnega kraja. Na voljo sta tudi dve gondoli, kjer pa bodo poskrbeli za celodnevno razkuževanje notranjosti gondole.

Smučarji, starejši od 14 let, morajo v vrsti pred žičnico in na njej nositi medicinsko masko z oznako FFP2 - brez nje smuka ne bo možna. To velja za vsa smučišča v Avstriji.

Ker pa smučarska sezona na Obertauernu traja vse do maja, se lahko s pravo izbiro termina izognete večjemu številu smučarjev, ki jih pričajujejo v času zimskih počitnic.

Vrhunsko pripravljene proge in otroška zabava na snegu

Smučišče Obertauern se lahko pohvali s 100 km smučarskih prog primernih za vse smučarje, saj imajo na višini od 1.600 do 2.300 m nad morjem urejenih 61 km lahkih, 35 km srednjih in 4 km težavnih prog. Med žičnicami moramo izpostaviti kar štiri osemsedežnice, ki poskrbijo, da ni čakalnih vrst. Vsak ponedeljek in četrtek imajo tudi nočno smuko ob sredah pa določene naprave odprejo že ob 8.30.

Na Obertauernu smučarske proge ležijo tako, da jih lahko prevozite v krogu "Tauernrunde" in se po celem dnevu vrnete na izhodiščno točko. Najboljši smučarji lahko s smučanjem po progah Super Seven osvojijo 7 najvišjih okoliški vrhov. Za otroke imajo prilagojeno turo »Bobby Runde«, ki vključuje lažje proge in tudi igrala.

Lani so uredili otroški Bobby Monsterpark  z 200m dolgim pokritim trakom, progo z valovi in strašljivo - smešnimi figurami, iglu in dodatno ogrevano sobo, če bo koga zeblo. V smučarskih šolah pa brez težave dobite tudi slovenskega smučarskega učitelja.

Na smučišču je kar 26 koč, in nekaj jih bo odprtih že ob začetku sezone, saj bodo omogočali naročilo hrane z osebnim prevzemom.

Cene smučarski kart na Obertauernu  so od 49 € za odrasle, za otroke ( 6 – 15 let) 24,50 €, za mladince 37 € in za seniorje 46,50 €. Na dve akcijski soboti v sezoni (letos 12. 12. in 17. 4.) pa ponudijo nižje cene, in sicer za odrasle stane smučarska karta samo 31 € ter 15,50 € za otroke.

Prenočišča in parkiranje avtodomov

Obertauern ima v 150 hotelih in številnih apartmajih, ki so urejena v neposredni bližini smučišča, okoli 9.000 ležišč. Rezervacijo nastanitve lahko opravite kar v njihovem lastnem rezervacijskem sistemu, kjer nudijo najboljše cene.

Najnovejša pridobitev je hotel Valamar Obertauern, ki je v lasti kampistom dobro znanega hrvaškega podjetja Valamar. Gre za 4 zvezdični hotel, ki je od smučarske proge oddaljen le 50m, in je eden redkih z možnostjo polpenziona. Za otroke imajo podobno kot v kampih, organizirano animacijo, ki poteka v igralnici hotela.

Parkiranje avtodomov je ob samem smučišču v zadnjih sezonah prepovedano, tako da lastnikom avtodomov je v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8km, na voljo urejeno postajališče za avtodome. Možna je oskrba avtodoma in uporaba savn, od PZA do smučišča pa vozi smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
10024 ogledov