Smučišče Obertauern vabi na odlično smuko in vrhunsko zabavo

Datum objave
Kategorija
Statistika
8040 ogledov

Smučišče Obertauern se tudi letošnjo zimo lahko pohvalijo z veliko količino snega, saj je tudi januarja snežilo, tako da imajo trenutno od 160 do 200 cm naravnega snega.

Le 2 uri vožnje do smučišča z največ snega!

Obertauern je sicer znan kot smučišče, ki ima največ snežnih padavin v Avstriji in tudi letos je tako, ko je smučišče odprto vse od 21. novembra do 3. maja.​ Naravnega snega je dovolj, tako da je odprtih vseh 26 žičniških naprav ter vse smučarske proge.

Smučišče je iz Slovenije odlično dostopno, saj večino poti poteka po avtocesti proti Salzburgu, ki jo zapustite pri odcepu St.Michael (med obema predoroma). Nadaljujete po lepo urejeni državni cesti, ki npr. iz Ljubljane do Obertauerna skupno vzame le nekaj minut več kot 2 uri.

Smučišče Obertauern se lahko pohvali s 100 km smučarskih prog primernih za vse smučarje, saj imajo na višini od 1.600 do 2.300 m nad morjem urejenih 61 km lahkih, 35 km srednjih in 4 km težavnih prog. 26 modernih žičniških naprav, med njimi tudi štiri 8 sedežnice poskrbijo, da ni čakalnih vrst. Vsak ponedeljek in četrtek imajo tudi nočno smuko, ob sredah pa določene naprave odprejo že ob 8.30.

Posebnost smučišča Obertauerna je, da smučarske proge ležijo tako, da jih lahko prevozite v krogu "Tauernrunde" in se po celem dnevu vrnete na izhodiščno točko. Najboljši smučarji lahko s smučanjem po pograh Super Seven osvojijo 7 najvišjih okoliškov vrhov. Za otroke imajo prilagojeno turo »Bobby Runde«, ki vključuje lažje proge in tudi igrala.

Letošnja novost, ki so jo odprli v sredi decembra, je otroški Bobby Monsterpark. Novo otroško središče z 200m dolgim pokritim trakom, proga z valovi in strašljivo - smešnimi figurami, igrala, iglu in dodatno ogrevana soba, če bo koga zeblo. V smučarskih šolah pa brez težave dobite tudi slovenskega smučarskega učitelja.

Cene smučarski kart na Obertauernu so od 48 € za odrasle do 24 € za otroke ( 6 – 15 let). Na dve akcijski soboti v sezoni (letos 14. 12. in 18. 4.) pa ponudijo nižje cene, in sicer za odrasle stane smučarska karta samo 30 € ter 15€ za otroke.

Zabava je na Obertauernu zagotovljena vse dni v tednu

Obertauern je dobro znan po odlični gostinski ponudbi na smučišču in v kraju. Že sredi dneva oživijo koče ob smučarskih progah, po končanem smučanju pa je najbolj priljubljena točka Lürzer Alm, kjer se lahko zabavate v »jurčku« ali preživite noč v njihovi diskoteki v sklopu restavracije.

Vikendi od 29. novembra do 22. decembra so adventno obarvani, saj sredi kraja uredijo adventna tržnica.  7. decembra so zvečer glavne zvezde parkeljni, saj poteka Krampustparty.

28. marca na smučišče vabijo smučarke na dobrodelni dogodek #SHESKIS, ki bo potekal v sodelovanju z Atomic, ko bodo del izkupička podarili fundacija za boj proti raku dojk. Gamsleiten Kriterium je bo potekal 18. aprila, ko 30 skrinjic z lepimi nagradami, prva je avto BMW, skrijejo na najbolj strm del smučarske proge. Udeleženci dobijo lopatko in poizkušajo najti eno od skrinjic.

Prenočišča in parkiranje avtodomov

Obertauern ima v 150 hotelih in številnih apartmajih, ki so urejena v neposredni bližini smučišča, okoli 9.000 ležišč. Rezervacijo nastanitve lahko opravite kar v njihovem lastnem rezervacijskem sistemu, kjer nudijo najboljše cene.

Najnovejša pridobitev je hotel Valamar Obertauern, ki je v lasti kampistom dobro znanega hrvaškega podjetja Valamar. Gre za 4 zvezdični hotel, ki je od smučarske proge oddaljen le 50m, in je eden redkih z možnostjo polpenziona. Za otroke imajo podobno kot v kampih, organizirano animacijo, ki poteka v igralnici hotela.

Parkiranje avtodomov je ob samem smučišču v zadnjih sezonah prepovedano, tako da lastnikom avtodomov je v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8km, na voljo urejeno postajališče za avtodome. Možna je oskrba avtodoma in uporaba savn, od PZA do smučišča pa vozi smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
8040 ogledov