Sproščanje ukrepov - spisek odprtih kampov po Sloveniji!

Datum objave
Kategorija
Statistika
25526 ogledov

Kampi po Sloveniji so lahko odprti z določenimi omejitvami. Vlada se je odločila, da bodo od 10. maja naprej za večino kampov omogočili odprtje večjega števila parcel, po novem pa bodo gostje odgovorni za izpolnjevanje pogojev glede negativnih testov, prebolelosti ali cepljenja.

Odpiranje do 50% namestitvenih enot, gostje odgovorni za dokazovanje potrdil

Turistične namestitve so se po Sloveniji lahko odprle v ponedeljek, 26. aprila, vendar takrat z omejitvijo na maksimalno 30 nastanitvenih enot.

Po številnih nestrinjanjih z odločitvijo, so se na ministrstvu odločili, da odlok spremenijo in od 10. maja naprej so manjši slovenski nastanitveni obrati, ki imajo do 60 enot, lahko zasedenih do 30 enot.

Večji nastanitveni obrati, ki imajo več kot 60 enot, so po novem lahko zasedenih do 50 %. To za kampe pomeni, da imajo lahko zasedenih polovico parcel. V skupen seštevek teh parcel pa se ne upoštevajo pavšalne parcele in gostje, ki v kamp pridejo poslovno.

Za apartmajske nastanitvene enote oz. v primeru kampov tudi za mobilne hišice velja izjema in so lahko polno zasedene , saj so opremljene z lastno kuhinjo in kopalnico, tako da tvorijo t.i. zaprt mehurček.

Glede uporabe turističnih namestitev po Sloveniji pa še vedno velja, da morajo gostje izpolnjevati enega od PCT pogojev, kar pomeni, da morajo imeti ali potrdilo o prebolelosti ali cepljenju ali negativni test.

PCT pogoji za obisk namestitev in tudi kampov so: potrdilo o negativnem hitrem ali PCR testu (max, veljavnost 48 ur od odvzema brisa), potrdilo o prebolelosti (6 mesecev) ali cepljenju ( od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Pfizer preteklo najmanj 7 dni, pri Moderni, Sputniku, SinoVacu, Biotechu in Sinopharmu pa najmanj 14 dni, od prejema prvega odmerka proizvajalca AstraZeneca in Covishield pa mora preteči najmanj 21 dni, pri cepivu proizvajalca Johnson & Johnson pa najmanj 14 dni).

Otroci mlajši od 15 let in poslovni gostje so v tem primeru izjema in ne potrebujejo testa oz. ostalih potrdil.

Spisek odprtih kampov konec aprila in v začetku maja:

Kamp Šobec, Lesce - 26.4.

River kamp Bled, Lesce (tudi mobilne hišice)

Kamp Danica - Bohinj

Kamp Šenkova domačija, Jezersko (tudi sobe in apartmaji)

Kamp Menina, Mozirje​ (tudi mobilne in glamping hišice)

Kamp Koren, Kobarid (tudi glamping hiške in apartmaji)

Kamp Liza, Bovec - 7.5.

Kamp Vodenca, Bovec - 5.5.

Kamp Jelinc, Soča - 29.4.

Kamp Nadiža, Kobarid - 28.4.

Kamp Polovnik, Bovec - 28.4.

Kamp Saksida, Dornberk (tudi mobilne hišice)

Kamp David, Malovše - 29.4. odprtje PZA, 6.5. se odpre kamp

Kamp Adria, Ankaran  - odprt od 30.4. - parcele in mobilne hišice

Kamp Lucija - 29.4.

Kamp Lijak, Ozeljan (tudi mobilne hišice)

Kanu kamp, Radenci (tudi glamping hišice)

Kamp Bela krajina, Podzemelj (tudi glamping in mobilne hišice)

Kamp Big Berry - Primostek (tudi mobilne hišice)

Kamp Kolpa, Vinica

Kamp Polje, Dolenjske Toplice

Kamp Dolenjske Toplice, od 1.5.

Kamp Terme Čatež - od 26.4. samo 20 mobilnih hišic + kopanje v hotelu terme

Kamp Terme Olimia - od 30.4. odprtje kampa, mobilnih hišic in glamping šotorov - brez možnosti kopanja

Kamp Terme 3000 - od 6.5., možnost kopanja v hotelu Ajda

Kamp Jezero Kočevsko - 30.4.

Glamping Mountain Fairy Tale, Tržič (glamping hišice)

Kamp Kraljev hrib - Kamniška Bistrica

Kamp Štrk, Polana

Kamp Siber, Tolmin

Kamp Gabrje, Tolmin

Kamp Silva, Ljutomer

Kamp Pri Rebkovih, Ajdovščina (27.4.)

Kamp Tura, Vipava

Kamp Jadranka, Izola

Kamp Strunjan

Kamp Tekavča vas - Grahovo

Kamp Podgrad, Vransko

Kamp Park, Prebold

Kamp Celje (tudi glamping hišice)

Kamp Bohinj - 30.4.

Kamp Ajdovščina

Kamp Brajda, Sežana

Za avtodomarje pa je uporaba parkirišč za avtodome ponovno omogočena po celotni državi - spisek odprtih lokacij

Namestitvene enote se lahko plačajo s turističnimi boni.

Sprostitev prehajanja regijskih meja in novosti pri prehajanju meje

Od petka, 23. aprila, do vključno 2. maja 2021 velja:

- po vsej državi je dovoljeno prehajanje med vsemi statističnimi regijami

- Dovoljeno je zbiranje do10 ljudi, razen če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva.

- Dovoljeno je zbiranje do 10 ljudi na organiziranih javnih prireditvah in javnih shodih (pod pogoji, ki jih določa Zakon o javnih zbiranjih).

Glede prehajanja meje ostane vse enako - še vedno ni sprejet predlog o možnosti vrnitve s hitrim testom za običajne potnike, tako da bo tudi naslednji teden potreben PCR test oz. potrdila o prebolelosti ali cepljenju.

Za lastnike nepremičnin (sem sodijo tudi pavšali in plovila) na Hrvaškem je pomembna sprememba, da se rok za vrnitev s hitrim testom podaljša na iz 48 ur na 72 ur (v veljavi bo od 26. aprila 2021).

Izjema se po novem glasi -  vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli tudi državljanu države članice EU ali schengenskega območja, ki prihaja iz druge članice EU ali schengenskega območja, kjer je opravljal varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oskrbo ali nego družinskih članov, vzdrževalna dela na zasebnem objektu ali zemljišču, ki ga ima v lasti, najemu ali uporabi, in se čez mejo vrača v 72 urah po prehodu meje, če predloži negativni rezultat PCR ali hitri HAG test na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur od dneva odvzema brisa.

Spreminja se veljavnost dokazila o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki bo po novem veljaven starejši od 10 dni (prej 21 dni), razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev.

Šolstvo in šport

Vrata odpirajo vse izobraževalne ustanove. To pomeni, da bodo znova omogočena predavanja na fakultetah in višjih strokovnih šolah. Priporočen je hibridni model, torej kombinirana izvedba študijske dejavnosti z izvedbo v živo in izvajanjem na daljavo, v skladu z zmožnostmi in potrebami visokošolskih zavodov. Vrata bodo odprli tudi študentski domovi. S svojo dejavnostjo bodo lahko v celoti nadaljevale glasbene šole.

Od 26. aprila do vključno 2. maja 2021 je dovoljena športna vadba vsem športnikom ne glede na starosti in kakovost. Dovoljena je samostojna ali strokovno vodena individualna športno rekreativna dejavnost ter športna vadba v vadbenih skupinah do 10 vadečih. Takšna športno rekreativna vadba je dovoljena na zunanjih površinah oziroma na prostem in v zaprtih prostori.

Pravila prehoda državne meje s Hrvaško >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
25526 ogledov