Kako do vremenske napovedi na kampiranju?

Datum objave
Kategorija
Statistika
40282 ogledov

Za ljubitelje kampiranja je vremenska napoved eden pomembnejših podatkov za lep in brezskrben dopust. Če smo nekoč spremljali vremenske napovedi v časopisih ali pa preko radia, pa so sedaj nepogrešljive spletne strani z vremenski podatki ali mobilne aplikacije, katerih linke smo objavili na dnu novice.

Vremenska napoved 22. - 28. 7.​

Vremenska napoved za Slovenijo

Ponedeljek bo sončen in zelo vroč s temperaturami od 30 do 34 °C. V Vipavski dolini bo pihala šibka burja. Popoldne lahko predvsem v gorskem svetu nastane kakšna ploha.

V torek bo še za kakšno stopinjo topleje, še pa bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 31 do 35 °C.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v sredo in četrtek, ko bo zelo vroče, verjetnost popoldanskih neviht pa je majhna.

Za konec tedna lahko pričakujemo spremembo vremena s pogostimi padavinami. Začelo se bo že v petek čez dan s plohami, največ padavin pa naj bi bilo v drugi polovici sobote in v noči na nedeljo. Ohladilo se bo.

Glasuj za Naj kamp Adria 2019 in osvoji lepe nagrade >>

Vreme ob hrvaški obali

Ob hrvaški obali bo teden lep in zelo vroč. Že v ponedeljek bodo temperature večinoma med 32 in 35 °C. Pod Velebitom in v Dalmaciji bo pihala šibka burja. Popoldne možna kakšna nevihta na jugu Dalmacije.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi od torka do petka, ko se tudi ponoči ne bo shladilo, tako da bodo jutranje temperature od 23 do 25 °C. V torek in sredo bo še pihala šibka burja.

V petek čez dan so možne prve plohe v Istri in Kvarnerju. V soboto bo sicer še nekaj sonca, čez dan pa se bo pooblačilo in v drugi polovici dne ter v noči na nedeljo lahko predvsem na severnem Jadranu pričakujemo padavine.

V nedeljo bodo padavine potovale proti Dalmaciji in popoldne se bo do severa že pričelo jasniti.

Temperatura morja

Temperatura morja ob slovenski obali je v zadnjih dneh okoli 25 - 26 °C. Podobno je tudi ob hrvaški obali Istre, na Kvarnerju, v okolici Zadra, Šibenika in Dubrovnika pa je morje hladnejše in ima okoli 22 - 24 °C.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
40282 ogledov