Kakšno vreme nas čaka med zimskimi počitnicami

Datum objave
Kategorija
Statistika
79436 ogledov

Poteka drugi teden zimskih šolskih počitnic, zato smo preverili vremensko napoved za Slovenijo, hrvaško obalo in bližnja smučišča v Avstriji in Italiji.

Vremenska napoved 26.2. - 2.3.​

Vremenska napoved za Slovenijo

Sreda bo pretežno oblačna s padavinami, ki jih bo več na severu, v osrednjem in vzhodnem delu države. Zapihal bo severni veter, zvečer na Primorskem tudi burja in čez dan se bo ohladilo. Meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin, marsikje bo tudi zagrmelo. V višjih legah lahko zapade od 20 do 30 cm novega snega, predvsem na Koroškem in Cerkljanskem hribovju pa okoli 10 cm. Dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 °C. ​

V četrtek zjutraj se bo razjasnilo, burja na Primorskem bo ponehala. Zjutraj bo precej hladno, saj bodo temperature od -6 do -1, na smučiščih tudi do -10, ob morju pa okoli 4 °C. Popoldne in zvečer pa se bo od zahoda zopet pooblačilo, najvišje dnevne temperature pa bodo od 4 do 10, ob morju do 12 °C.

V noči na petek nas bo hitro prešla fronta s padavinami, ki pa bodo do jutra že povsod ponehale. Meja sneženja bo ponoči na okoli 700 metrih nadmorske višine.

V petek dopoldne se bo zjasnilo, zopet bo kar hladno s temperaturami od -3 do 0, ob morju do 4, v alpskih dolinah pa do -7 °C. Čez dan bo sončno vreme, vendar bo tudi evtrovno, saj se bo okrepil sevenri veter. Temperature pa se bodo povzpele na 5 do 11 °C, ob morju do 14 °C

V soboto dopoldne bo še pretežno jasno vreme, se bo pa čez dan od zahoda pooblačilo in proti večeru lahko pričakujemo prve padavine. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 10 °C, ob morju do 12 °C.

Nedelja bo oblačna s pogostimi padavinami. Po nižinah bo deževalo, v hribih pa snežilo, saj bo meja sneženja okoli 1.000 metrov. Temperature bodo od 3 do 6 °C, ob morju do 10 °C.

Cenejše smučarske karte pri Skipass na Hrušici in v Kranjski Gori - spisek akcijskih dnevov in cen >>

Vreme ob hrvaški obali

Sreda bo ob hrvaški obali pretežno oblačna s pogostimi padavinami. Čez dan bo zapihal severni veter, proti večeru pa ob morju tudi burja, zato se bo ohladilo. Predv v Liki in Gorskem Kotarju bo tudi snežilo. Najvišje temperature bodo ob morju od 13 do 17 °C.

Četrtek bo sončen in predvsem na severnem Jadranu tudi hladnejši, saj bodo jutranje temperature od 4 do 6 °C, v Dalmaciji pa od 8 do 10 °C. Popoldne se bo od zahoda pooblačilo in v noči na petek bodo padavine zajele najprej kraje v Istri in Kvarnerju, potem pa tudi Dalmacijo.

V petek do poldne se bo povsod razjasnilo, najkasneje v Dalmaciji, in temperature bodo ob morju zopet nekoliko višje – 13 do 15 °C.

Sobota bo večinoma še lepa, popoldne so bo na severnem Jadranu pričelo oblačiti in v noči na nedeljo bo pričelo deževati.

Nedelja bo oblačna in deževna, popoldne pa se lahko predvsem v Istri in Kvarnerju vreme nekoliko umiri. Dnevne temperature bodo od 10 do 14 °C.

Vreme na smučiščih

Na smučiščih bo v sredo večinoma snežilo. Meja sneženja se bo čez dan spuščala in v noči na četrtek bo snežilo tudi po nižinah. Več snega (okoli 20 – 30 cm) bo zapadlo v osrednji in južni Avstriji, manj v Dolomitih (10 – 20 cm).

V četrtek dopoldne se bo vreme izboljšalo in čez dan bo večinoma sončno vreme. Jutro bo zelo hladno s temperaturami od -5 do -10 °C, ob severnem vetru pa bo še večji občutek mraza.

V noči na petek bo zopet snežilo na območju vzhodnih Alp, količina novega snega okoli 10 cm. V petek se bo hitro razjasnilo, vendar bo še vedno kar hladno in zelo vetrovno vreme.

Za soboto zaenkrat kaže, da bo brez padavin, bo pa deloma oblačno vreme. Nekoliko se bo ogrelo, tako da bo na smučiščih čez dan okoli 0 °C.

V nedeljo bo na smučiščih v naši bližini povsod oblačno vreme s pogostim sneženjem, ki se bo nadaljevalo tudi v noči na ponedeljek. Kot kaže bo več snega v Dolomitih, kjer naj bi zapadlo do 15 cm snega.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
79436 ogledov