Kako do vremenske napovedi na kampiranju?

Datum objave
Kategorija
Statistika
61895 ogledov

Za ljubitelje kampiranja je vremenska napoved eden pomembnejših podatkov za lep in brezskrben dopust. Če smo nekoč spremljali vremenske napovedi v časopisih ali pa preko radia, pa so sedaj nepogrešljive spletne strani z vremenski podatki ali mobilne aplikacije, katerih linke smo objavili na dnu novice.

Vremenska napoved 15.8. - 20.8.​

Vremenska napoved za Slovenijo

Četrtek bo sončen, vendar bo zjutraj sveže in ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem bo že zjutraj burja oslabela. Čez dan bo zopet topleje, tako da bodo dnevne temperature od 25 do 29 °C. Proti večeru se bo pooblačilo in na zahodu in severu Slovenije bodo možne krajevne padavine

V petek dopoldne se bo razjasnilo, vendar so popoldne možne krajevne plohe. Temperature bodo še vedno okoli 25 do 29 °C.

Od sobote do torka pričakujemo sončno in bolj toplo vreme, ko se bo ogrelo na 30 °C.

V od  srede naprej kaže na manj stabilno vreme s popoldanskimi plohami.

Glasuj za Naj kamp Adria 2019 in osvoji lepe nagrade >>

Vreme ob hrvaški obali

V četrtek bo sončno vreme in dopoldne bo burja oslabela. Proti večeru se bo predvsem na severu Jadrana pooblačilo in možna je kakšna krajevna ploha. Zaradi burje je v četrtek ob 7.30 za vozila s prikolicam in motoriste zaprta le še cesta mimo Senja. Več o zaporah cest na - www.hak.hr

Od petka do torka bo sončno in ponovno bolj toplo vreme, ko se bodo najvišje dnevne temperature dvignile na 30 °C.

Tudi naslednji teden bo veliko sonca, zaenkrat na možnost popoldanskih in večernih neviht kaže le v sredo.

Temperatura morja

Temperatura morja ob slovenski obali je zaradi burje iz 28 znižala na 23 - 24 °C. Podobno je tudi ob hrvaški obali, kjer pa je burja še bolj ohladila morje na Kvarnerju in v Dalmaciji, kjer ima okoli 23 °C,  pod Velebitom in okolici Šibenika pa le 21 - 22 °C.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
61895 ogledov