Kakšno vreme nas čaka med zimskimi počitnicami

Datum objave
Kategorija
Statistika
78072 ogledov

Potekajo zimske šolske počitnice, zato smo preverili vremensko napoved za Slovenijo, hrvaško obalo in bližnja smučišča v Avstriji in Italiji.

Vremenska napoved 19. - 26.2.​

Vremenska napoved za Slovenijo

Sreda bo večinoma oblačna, nekaj več sonca bo čez dan le na Primorskem. Proti večeru so možne posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13 °C. ​

V četrtek se bo že zjutraj zjasnilo, pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja. Nekoliko se bo ohladilo, tako da bodo najnižje temperature v alpskih dolinah okoli -7, na drugih območjih od -4 do 0, ob morju okoli 3 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11 °C.

V petek bo povsod jasno vreme, še vedno pa bo nekoliko hladneje, ker bo pihal severni veter. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, čez dan pa se bo ogrelo od 8 do 12 °C.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno vreme, ker pa bo zapihal jugozahodnik, bo zopet nekoliko topleje z dnevnimi temperaturami od 9 do 14 °C.

Tudi v začetku tedna se bo nadaljevalo podobno vreme z veliko sonca in vsak dan višjimi temperaturami, ki tudi presegle 15 °C.

V torek popoldne pa lahko pričakujemo povečano oblačnost in v noči na sredo lahko pričakujemo padavine in kratkotrajno ohladitev.

Vreme ob hrvaški obali

Sreda bo ob hrvaški obali pretežno oblačna, popoldne in zvečer možne manjše padavine. Najvišje temperature od 11 do 15 °C.

V noči na četrtek bo ob morju zapihala burja, ki bo močnejša pod Velebitom. Četrtek bo sončen, vendar bo zaradi vetra nekoliko hladneje – čez dan od 10 do 14 °C.

Sončno vreme se bo nadaljevalo tudi od petka do nedelje, ko bodo jutranje temperature v krajih ob morju od 4 do 7, čez dan pa se bo ogrelo na 12 do 15 °C. predvsem v petek zvečer in v soboto dopoldne bo zopet pihala burja.

Lepo vreme se bo nadaljevalo tudi še v ponedeljek in torek, v sredo pa predvsem na severnem Jadranu pričakujemo pooblačitev in nekaj padavin.

Vreme na smučiščih

Na hitro smo preverili tudi vremensko napoved za vse, ki se odpravljate na smučanje.

V sredo bo vreme na bližnjih smučiščih v Avstriji in Italiji nekoliko bolj oblačno in popoldne ter zvečer pričakujemo od severozahoda nekaj snežnih padavin, vendar snega ne bo veliko.

V četrtek se bo že zjutraj razjasnilo in jutro bo kar hladno, tako da bo sneg lepo pomrznil, saj bo od -10 do -5 °C, čez dan pa se bo ogrelo na -3 do 1 °C.

V petek bo na južnem delu Alp in v Dolomitih sončno vreme, v osrednjem delu Avstrije pa bo predvsem dopoldne nekaj več oblakov in tudi nekaj snega je napovedanega. Še vedno bo hladno – zjutraj od -4 do -7, čez dan pa od -2 do 2 °C.

Vikend bo precej sončen in idealen za smučanje, saj bodo ponoči temperature še vedno pod ničlo, čez dan pa se bo ogrelo na prijetnih 3 – 5 °C, v nedeljo pa bo še za kakšno stopinjo topleje.

V noči na ponedeljek so predvsem v osrednji Avstriji možne manjše snežne padavine, čez dan pa bo delno oblačno vreme in zopet nekoliko hladneje.

Za torek zaenkrat kaže na sončno vreme, v noči na sredo pa so napovedane padavine, tako da bo v višjih legah snežilo. Zaenkrat kaže, da bo več padavin na Tirolskem in osrednji Avstriji, manj pa na jugu Alp in v Dolomitih.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
78072 ogledov