Kako do vremenske napovedi na kampiranju?

Datum objave
Kategorija
Statistika
69174 ogledov

Za ljubitelje kampiranja je vremenska napoved eden pomembnejših podatkov za lep in brezskrben dopust. Če smo nekoč spremljali vremenske napovedi v časopisih ali pa preko radia, pa so sedaj nepogrešljive spletne strani z vremenski podatki ali mobilne aplikacije, katerih linke smo objavili na dnu novice.

Vremenska napoved 16. - 22.9.​

Vremenska napoved za Slovenijo

Ponedeljek bo po Sloveniji sončen z jutranjo meglo po kotlinah. Popoldne bo predvsem na severu nekaj več oblakov in lokalno je možna kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 °C.

V torek bo še vedno dokaj sončno vreme, vendar se bo čez dan na severu in jugu pričelo oblačiti in popoldne so možne krajevne padavine. Teh bo več na severu in vzhodu. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.

V noči na sredo se bodo padavine razširile in deževalo bo tudi ob morju, kjer so možne tudi nevihte. Sreda bo dopoldne še oblačna, vendar se bo čez dan razjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Ohladilo se bo, tako da bodo najvišje dnevne temperature okoli 15 – 18 °C, ob morju do 23 °C.

V četrtek bo več sonca, vendar bo zjutraj kar hladno s temperaturami pod 10 °C. Na Primorskem bo še pihala burja. Najvišje temperature bodo od 19 do 24 °C.

Od petka do nedelje bo sončno, jutra bodo hladna (od 3 do 9, ob morju od 12 – 14 °C) in po kotlinah tudi meglena. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 21, ob morju do 24 °C. Burja bo oslabela v petek dopoldne.

Glasuj za Naj kamp Adria 2019 in osvoji lepe nagrade >>

Vreme ob hrvaški obali

Ponedeljek bo ob hrvaški obali sončen in zelo topel, saj bo temperature čez dan od 27 do 31 °C.

V torek bo čez dan še sončno in zelo toplo vreme s temperaturami okoli 29 - 30 °C. Proti večeru pa se bo na severnem Jadranu povečala oblačnost in v noči na sredo pričakujemo prve padavine v Istri in na Kvarnerju. Lokalno je možna tudi kakšna nevihta.

V sredo zjutraj se bodo padavine razširile proti Dalmaciji, v Istri in na Kvarnerju pa se bo čez dan že razjasnilo. Ob morju bo sredi noči zapihala močna burja, še najbolj na Kvarnerju in pod Velebitom, ki bo povzročala težave na cesti. Burja bo imela sredi dneva najmočnejše sunke okoli 80 km/h. Ohladilo se bo, vendar ob morju manj kot v notranjosti, tako da bodo najvišje dnevne temperature od 18 do 22 °C.

V četrtek bo sončno vreme z nekoliko hladnejšim jutrom s temperaturami od 14 do 16, čez dan pa od 19 do 23 °C. Še bo pihala močna burja.V petek zjutraj bo še bolj sveže, saj bodo temperature ob morju še za kakšno stopinjo nižje kot v četrtek. Čez dan se bo ogrelo do 24 °C. Burja bo čez dan oslabela.

Vikend bo sončen in prijetno topel, vendar bodo jutra še vedno sveža s temperaturami od 13 do 17 °C, čez dan pa se bo ob morju ogrelo na 23 – 26 °C.

Temperatura morja

Temperatura morja ob slovenski obali so v ponedeljek od 23 - 24 °C, v osrednji in južni Istri okoli 24 °C, na Kvarnerju od 22 do 23 °C, v Dalmaciji pa od 24 do 25 °C.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
69174 ogledov