Kako do vremenske napovedi na kampiranju?

Datum objave
Kategorija
Statistika
2195 ogledov

Za ljubitelje kampiranja je vremenska napoved eden pomembnejših podatkov za lep in brezskrben dopust. Če smo nekoč spremljali vremenske napovedi v časopisih ali pa preko radia, pa so sedaj nepogrešljive spletne strani z vremenski podatki ali mobilne aplikacije, katerih linke smo objavili na dnu novice.

Vremenska napoved za konec velikonočnih praznikov in tudi že za prvomajske počitnice

Vremenska napoved za Slovenijo

Sončni velikonočni prazniki se počasi končujejo in ponedeljek bo večinoma še sončno vreme. Popoldne se bo na zahodu pooblačilo, vendar bo še brez padavin. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju do 8 °C, najvišje dnevne pa od 19 do 23 °C.

V noči na torek se bo pooblačilo, tako da bo v torek oblačno in deževno vreme. Več padavin bo na zahodu in jugu. Ohladilo se bo, tako da bodo dnevne temperature le okoli 12 do 15 °C.

V sredo bo predvsem na zahodu še oblačno z občasnimi padavinami, na vzhodu pa bo več sonca.

V četrtek bo ploh manj, precej več bo sonca in temperature se bodo ponovno dvignil na 20 do 24 °C.

Kot kaže bo vreme v petek še sončno, popoldan in v noči na soboto pa se bodo zopet pojavile padavine, ki bodo v drugi polovici sobote že ponehale. Prehodno se bo ohladilo.

Od nedelje naprej nas čaka sončno vreme z dnevnimi temperaturami od 20 do 24 °C. Kot kaže napoved, naj bi se tako vreme nadaljevalo vse do srede, 1. maja. Od četrtka naprej pa lahko pričakujemo bolj nestabilno vreme s padavinami.

Nagradne igre - podarjamo najem mobilne hišice in hitropostavljiv šotor >>

Vreme na Hrvaškem

V ponedeljek bo ob morju več sonca dopoldne, sredi dneva in popoldne pa se bo od juga pričelo oblačiti, vendar bo brez padavin. Pričel bo pihati močnejši jugo. Najnižje temperature ob morju bodo od 10 do 15 °C, čez dan pa od 20 do 24 °C.

V torek bo deževalo tudi ob morju, kjer bo zelo vetrovno, saj bo pihal močan jugo. Ohladilo se bo.

V sredo bo padavin manj, še največ v Dalmaciji. Veter bo oslabel in ponovno se bo ogrelo na okoli 18 – 20 °C.

V četrtek in petek bo sončno vreme, v noči na soboto pa se bo deloma pooblačilo in predvsem na severnem Jadranu lahko pade nekaj dežja.

Od nedelje (28.4.) naprej kaže vremenska napoved na stabilno in zelo lepo vreme z veliko sonca, kar je odlična napoved za prvomajske počitnice. Najvišje dnevne temperature ob morju naj bi bile od 20 do 24 °C, nočne temperature v krajih ob morju pa od 12 do 15 °C. Zaenkrat vremenska napoved za kraje ob Jadranu napoveduje tako vreme vse tja do srede, v četrtek in petek pa lahko pričakujemo nekaj padavin.

Temperatur morja

Ob slovenski obali ima morje te dni 15 - 16 °C, podobno je tudi vzdolž obale Istre. Na Kvarnerju je temperatura morja za kakšno stopinjo nižja. V srednji in južni Dalmaciji je morje nekoliko bolj toplo in sicer ima te dni okoli 16 °C.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
2195 ogledov