Kako do vremenske napovedi na kampiranju?

Datum objave
Kategorija
Statistika
74824 ogledov

Za ljubitelje kampiranja je vremenska napoved eden pomembnejših podatkov za lep in brezskrben dopust. Če smo nekoč spremljali vremenske napovedi v časopisih ali pa preko radia, pa so sedaj nepogrešljive spletne strani z vremenski podatki ali mobilne aplikacije, katerih linke smo objavili na dnu novice.

Vremenska napoved 15. - 20.11.​

Vremenska napoved za Slovenijo

Petek bo oblačen in z rahlimi padavinami predvsem na zahodu države. Drugod se bodo padavine pojavile šele proti večeru, ko bodo ponekod (predvsem zahodna, osrednja in južna Slovenija) možni tudi močnejši nalivi. Ob morju bo čez dan pričel pihati jugo, ki se bo zvečer dodatno okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, v Gornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do 17 °C.

Sobota bo sprva oblačna z občasnimi rahlimi padavinami, ki pa se bodo popoldan od juga zoper razširile nad večji del države. Manj padavin bo v Prekmurju. Jugo bo že dopoldne oslabel, bo pa na Primorskem zvečer zapihala burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem okoli 14 °C.

Nedelja bo oblačna in že dopoldne bo deževalo predvsem na zahodnem delu Slovenije: Padavine se bodo čez dan pomikale proti vzhodu. Dopoldne bo pihal močnejši južni veter, ki bo popoldne oslabel. Dnevne temperature bodo med 4 in 12, ob morju do 15 °C.

V noči na ponedeljek bo dež večinoma povsod ponehal in v ponedeljek čez dan se bo deloma razjasnilo. Padavine bodo čez dan možne le še na zahodnem delu Slovenije. Zopet bo zapihal južni veter.

V torek lahko pričakujemo novo pošiljko padavin, v sredo pa kaže na nekoliko lepše vreme.

V četrtek in petek pričakujemo oblačno vreme in predvsem v zahodnem delu lahko pričakujemo še nekaj padavin. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 10 °C.

Nagradna igra - podarjamo novoletno kampiranje & najem mobilne hišice v kampu Strobreč v Splitu >>

Vreme ob hrvaški obali

Petek bo ob hrvaški obali oblačen z rahlimi padavinami. Čez dan se bo okrepil južni veter in proti večeru pričakujemo na severnem Jadranu močnejše padavine. Sprva v Istri, potem pa tudi na Kvarnerju in severni Dalmaciji. Najmanj padavin bo na jugu Dalmacije. Najvišje dnevne temperature od 16 do 20 °C.

V noči na soboto se bo južni veter prehodno umiril, sobota pa bo oblačna in dopoldne pričakujemo manj padavin kot popoldne in proti večeru, ko se bo zopet okrepil južni veter. Večina padavin bo zopet na severnem Jadranu. Dnevne temperature od 15 do 19 °C.

Nedelja bo oblačna in že dopoldne bo Istro zajel nov val padavin, ki bo čez dan potoval proti Dalmaciji. V prvi polovici dne zopet napovedujejo močne sunke južnega vetra.

V noči na ponedeljek umiritev vremena, tako da bo v ponedeljek čez dan večinoma brez padavin- Tudi veter se bo umiril. Proti večeru ponovno pooblačitev in nove padavine ob celotni Jadranski obali.

Torek bo ob morju oblačen in deževen. Zopet pričakujemo močnejši južni veter. Čez dan bodo temperature od 14 do 17°C.

Od srede naprej kaže na lepše vreme, ko bo tudi nekaj sonca in razmeroma visoke temperature, ki bodo v krajih ob morju od 16 do 18 °C

​Napoved vetra od petka do nedelje​

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
74824 ogledov