Kako do vremenske napovedi na kampiranju?

Datum objave
Kategorija
Statistika
24769 ogledov

Za ljubitelje kampiranja je vremenska napoved eden pomembnejših podatkov za lep in brezskrben dopust. Če smo nekoč spremljali vremenske napovedi v časopisih ali pa preko radia, pa so sedaj nepogrešljive spletne strani z vremenski podatki ali mobilne aplikacije, katerih linke smo objavili na dnu novice.

Vremenska napoved 28.6. - 7. 7.​

V četrtek bo najbolj vroče, ko bodo marsikje po Evropi padali temperaturni rekordi. Predvsem v Franciji in Italiji bodo temperature presegle 40 °C, na Jadranu pa 35 °C. Priporočamo vam, da se v času sredi dneva zadržujete v senci ali klimatiziranih prostorih. Od petka naprej bo vročina popustila.

Vremenska napoved za Slovenijo

V četrtek bo vreme po Sloveniji sončno in zelo vroče, predvsem v vzhodni polovici Slovenije se popoldne lahko pojavijo krajevne nevihte. Najvišje temperature bodo od 33 do 37 °C.

V petek, soboto in nedeljo se bo nadaljevalo sončno vreme, vendar pa bo vročina nekoliko popustila. Predvsem v petek in soboto bodo najvišje dnevne temperature od 28 do 32 °C, v nedeljo pa bo zopet za kakšno stopinjo topleje.

Od ponedeljka se bo vročina zopet stopnjevala in najvišje dnevne temperature bodo okoli 33 – 35 °C. V torek popoldne se bodo pojavljale nevihte, ponekod tudi v noči na sredo.

V sredo bo zopet sončno in nekoliko hladnejše vreme s temperaturami od 27 do 30 °C. Podobno vreme se bo nadaljevalo vse do nedelje, ko bo veliko sonca in majhna verjetnost popoldanskih neviht.

Glasujte za Naj kamp Adria 2019 in osvojite lepe nagrade >>

Vreme ob hrvaški obali

V četrtek bo vreme ob Jadranu sončno in ekstremno vroče, saj lahko temperature sredi dneva v Istri in Kvarnerju dosežejo od 34 do 36 °C, v Dalmaciji pa tudi do 38 °C.

Od petka do nedelje bo še vedno sončno vreme, vendar ne več tako zelo vroče, saj bodo dnevne temperature med 30 in 32 °C.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v naslednjem tednu, ko bo sončno in še vedno zelo toplo vreme. Zaenkrat kaže, da so možne posamezne nevihte le v torek popoldne in zvečer. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 33 °C.

Temperatura morja

Temperatura morja ob slovenski obali je v zadnjih dneh okoli 25 - 26 °C. Podobno je tudi ob hrvaški obali, kjer ima morje od 24 - 25 °C. Nekoliko hladnejše je morje pri Zadru in Šibeniku, kjer ima 23 - 24 °C.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
24769 ogledov