Kakšno vreme nas čaka za za novo leto?

Datum objave
Kategorija
Statistika
76935 ogledov

Preverili smo vremensko napoved do konca leta in temperature morja. Nekateri se boste odpravili na morje, drugi na smučanje, tretji tudi na kampiranje.

Vremenska napoved 31.12. - 5.1.​

Vremenska napoved za Slovenijo

V torek se bo čez dan razjasnilo, tako da bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do okoli 10 °C. Okoli polnoči bodo temperature po notranjosti Slovenije okoli -2 do 0 °C, do jutra pa se bo še malce ohladilo. V krajih ob morju bo ponoči od 0 do 2 °C.

Prvi dan v letu bo lep in sončen, ob morju bo dopoldne pihala šibka burja. Čez dan se bo ogrelo na 2 do 8, na Primorskem od 10 do 12 °C.

Lepo vreme se bo nadaljevalo tudi v četrtek in petek, vendar pa po nižinah dopoldne pričakujemo meglo. V petek se megla lahko pojavi tudi ob morju. Jutra bodo kar hladna, čez dan pa se bo ogrelo na 6 do 9, ob morju tudi do 13 °C.

​V soboto pričakujemo čez dan nekaj več oblakov in v noči na nedeljo lahko pričakujemo tudi nekaj padavin. V nedeljo bo pretežno oblačno vreme, vendra kot kaže brez padavin.

Vreme ob hrvaški obali

Torek bo v krajih ob hrvaški obali sončen, proti večeru pa bo zapihala šibka burja, ki bo nekoliko močnejša na Kvarnerju in pod Velebitom. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13 °C. Nočne temperature ne bodo tako nizke kot zadnje dni, tako da lahko pričakujemo od 2 do 5 °C.

​V sredo se bo nadaljevalo sončno vreme, še bo pihala šibka burja in čez dan se bo ob morju ogrelo do 10 do 13 °C.

V četrtek in petek bo sončno vreme in še nekoliko topleje, tako da bo čez dan povsod nad 10 °C, v Dalmaciji pa se lahko ogreje tudi do 15°C. V petek lahko čez dan pričakujemo, da se bo nekoliko okrepil severozahodni veter.

V soboto in nedeljo bo nekaj več oblakov in predvsem v noči na nedeljo lahko ob morju pričakujemo tudi kakšne padavine. Jutranje temperature bodo od 3 do 5, čez dan pa od 10 do 13 °C.

Temperatura morja

Ob koncu leta je temperatura morja ob slovenski obali 12 - 13 °C, v Istri in na Kvarnerju od 13 do 15 °C, v Dalmaciji pa od 14 - 16 °C.

Vremenska napoved za smučišča

Zadnji dan v letu bo na smučiščih lepo vreme z veliko sonca in prijetnimi temperaturami, saj se bo čez dan ogrelo tudi do prijetnih 5
°C.

Tako vreme se bo nadaljevalo do sobote, ko pa pričakujemo od severozahoda več oblakov in tudi padavine. To velja predvsem za severni in zahodni del Alp ter Dolomitov, kjer bo pričelo snežiti že v dopoldne soboto, potem pa se čez dan padavine pomikale proti južnem delu, vendar bo padavin na tem delu malo. Od sobote naprej se bo tudi ohladilo in predvsem na severni strani Alp bo tudi nekaj več vetra.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
76935 ogledov