Kako do vremenske napovedi na kampiranju?

Datum objave
Kategorija
Statistika
70920 ogledov

Za ljubitelje kampiranja je vremenska napoved eden pomembnejših podatkov za lep in brezskrben dopust. Če smo nekoč spremljali vremenske napovedi v časopisih ali pa preko radia, pa so sedaj nepogrešljive spletne strani z vremenski podatki ali mobilne aplikacije, katerih linke smo objavili na dnu novice.

Vremenska napoved 15. - 22.10.​

Vremenska napoved za Slovenijo

Torek bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačen, več sonca pa bo na vzhodu. vzhodni Sloveniji še povečini sončno. Na jugozahodu lahko občasno tudi rahlo dežuje. Pihal bo jugo, ki se bo zvečer okrepil. Toplo bo in sicer od 16 do 18 °C na severozahodu, drugod od 20 do 24 °C.

V noči na sredo bo od zahoda pričelo deževati in v sredo zjutraj in dopoldne bo predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji še deževalo. Čez dan se bo od zahoda razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 °C.


V četrtek bo sprva sončno, čez dal delno oblačno vreme, vendar bo brez padavin in še vedno toplo vreme s temperaturami od 18 do 24 °C

V petek se bo čez dan na zahodu države pooblačilo in možne so občasne padavine. Drugo bo večinoma še sončno in toplo vreme.

Sobota bo v osrednji in vzhodni Sloveniji še lepa, več oblakov in tudi rahle padavine pa lahko popoldne pričakujemo na severozahodu. Še vedno bodo najvišje dnevne temperature od 19 do 22 °C, na severozahodu pa okoli 17 °C.

V nedeljo se bo čez dan od zahoda pooblačilo in popoldne lahko pričakujemo padavine tudi v osrednji Sloveniji in proti večeru tudi na vzhodu. V Prekmurju bo še najdlje ostalo lepo vreme.


Ponedeljek in torek bosta oblačna s pogostimi padavinami. V torek se bo ohladilo, tako da bodo dnevne temperature od 12 do 16 °C, ob morju do 19 °C.

Od srede naprej kaže na lepše vreme z veliko sonca in zopet temperaturami okoli 20 °C.

Vreme ob hrvaški obali

Torek bo ob severnem Jadranu pretežno oblačen in popoldne ter zvečer se bodo v Istri in Kvarnerju pojavile prve padavine. Največ jih bo na reškem območju. Najvišje temperature bod od 20 do 24 °C.

V noči na sredo se bodo padavine pomikale proti Dalmaciji, v sredo dopoldne pa se bo od zahoda pričelo jasniti, na jugu Dalmacije pa bo še deloma oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 22 °C.

Četrtek bo sončen, podobno bo tudi v petek in soboto, ko pa sredi dneva na severnem Jadranu pričakujemo nekaj več oblakov, vendar bo ostalo brez padavin. V soboto bo pihal močnejši jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 23 °C.

V nedeljo sredi dneva se bo na severnem Jadranu pooblačilo, v Dalmaciji pa bo še sončno vreme. Popoldne in proti večeru bo v Istri in Kvarnerju pričelo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23 °C.

Ponedeljek in torek bosta pretežno oblačna s krajevnimi padavinami na severnem delu Jadrana, v Dalmaciji pa je verjetnost padavin manjša.

Od srede naprej vremenska napoved kaže na sončne dneve s temperaturami od 20 do 23 °C.

Temperatura morja

Temperatura morja ob slovenski obali je te dni 20 °C, enako tudi v hrvaški Istri, na Kvarnerju ima morje 18 - 20 °C, v Dalmaciji pa od 19 do 21 °C.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
70920 ogledov