S turističnimi boni tudi v slovenske kampe

Datum objave
Kategorija
Statistika
11274 ogledov

Slovenija bo predvidoma junija uvedla turistične bone oz. vavčerje, s katerimi bo možno obiskati tudi domače kampe. S tem ukrepom želi država pomagati slovenskemu turizmu.

Boni bodo v elektronski obliki, porabiti jih je potrebno do konca leta

Turistične bone bodo prejeli vsi državljani Slovenije in sicer:

- mladoletne osebe turistični bon v vrednosti 50 €

- odrasle osebe turistični bon v vrednosti 200 €.

Najprej je bilo predvideno, da bodo boni prišli v veljavo že v začetku junija, kot kaže sedaj, pa bodo vsi zakoni sprejeti nekje do konca junija.

Gostje bodo lahko bone uporabili za plačilo nočitve oz. nastanitve z zajtrkom v hotelih, apartmajih, kampih, glamping naseljih in na turističnih kmetijah. ​Predvidoma v začetku junija bodo odprti tudi hoteli, ki imajo več kot 30 sob, kmalu zatem pa tudi bazeni in wellnessi.

V kampih to pomeni, da bo možno s turističnimi boni plačati kampiranje in najem mobilne hišice, glamping hišice, glamping šotora ter počitniške prikolice.

Gre za namestitve, ki so kategorizirane in tako pri AJPES-u zavedene v registru nastanitvenih obratov, zato bo ob rezervaciji dobro tudi povprašati ali je možno plačilo s turističnim bonom:

- spisek kampov po Sloveniji

- spisek lokacij za najem mobilnih hišic

- spisek glamping namestitev

Skupna vrednost vavčerjev bo po oceni vlade 345 milijonov evrov, se pa boni ne bodo upoštevali v regres za letni dopust, prav tako se od bona ne plača dohodnina.

Bone bodo osebe dobile v elektronski obliki, v kampu oz. namestitvi pa jih bodo lahko uveljavljali s posredovanjem davčne številke na recepciji kampa. Kamp bo potem od Finančne uprave dobil plačano kampiranje ali najem mobilne hišice ali glamping šotora v 8 dneh.

Pomemben podatek predvsem za kampiste je, da bo potrebno celoten znesek izkoristiti naenkrat pri istem ponudniku in sicer najkasneje do 31. decembra 2020. Bo pa možno večkrat na kampiranje in prvič v celoti izkoristi bon od ene osebe ter ob naslednjem kampiranju npr. od partnerja ali otrok, saj bo bon prenosljiv znotraj ožje družine do drugega kolena (starši - otroci, brat - sestra, vnuk - stari starši). Možno bo tudi več bonov porabiti pri enem ponudniku za eno kampiranje, najem mobilne hišice, prikolice ali glamping šotora oz. hišice, ob tem pa seveda priporočamo, da izkoristite tudi popuste na Avtokampi kamping kartico, ki nudi super cene npr. v kampu Adria v Ankaranu kampiranje 2 oseb že za 20 €.

Ob tem pa seveda država pričakuje, da bodo gostje ob plačilu namestitve s turističnim bonom vseeno nekaj denarja porabili tudi v restavracijah, trgovinah, za vstopnice za muzeje, oglede in obisk naravnih znamenitosti.

Datum objave
Kategorija
Statistika
11274 ogledov