Kateri kampi omogočajo kopanje v ogrevanih bazenih

Datum objave
Kategorija
Statistika
4944 ogledov

Številni kampi se sedaj že lahko pohvalijo z bazeni. Preverili smo, kateri kampi v Sloveniji in na Hrvaškem imajo bazene z ogrevano vodo, kar omogoča kopanje že za veliko noč, prvomajske počitnice in ob koncu kamping sezone.

Bazeni so v zadnjih letih postali zelo priljubljeni oz. skorajda obvezna oprema vsakega malo boljšega kampa. Ker nas kampisti velikokrat sprašujete po kampih, ki že aprila in maja omogočajo kopanje, smo preverili, kje imajo bazene z ogrevano vodo.

Hitre povezave - spisek kampov z bazeni / spisek kampov z ogrevanimi bazeni​

Slovenski kampi z ogrevanimi bazeni

V Sloveniji bomo ogrevane bazene našli predvsem v termalnih kampih, ki običajno delujejo čez celo leto in gostom v ceni kampiranja nudijo tudi kopanje.

Tako lahko v toplih bazenih uživate v kampih Terme Čatež, Terme 3000, Terme Lendava, Terme Ptuj, Terme Banovci in Terme Olimia. Vsi ti kampi so odprti čez celo leto in nudijo notranje bazene in zunanje bazene.​

V sklopu Bioterm je urejeno postajališče za avtodome, omogočajo pa tudi bivanje v mobilnih hišicah in glamping šotorih. PZA je tudi v Termah Vivat, Thermana Laško in Termah Snovik.

V kampu Adria v Ankaranu gostom nudijo kopanje v wellness centru, kjer je tudi notranji bazen z morsko vodo, zunanji bazen pa ni ogrevan.

Večji plavalni zunanji bazen z ogrevano vodo je tudi v kampu Radovljica, v kampu Ajdovščina pa imajo manjši notranji bazen, ki je za goste kampa odprt aprila in oktobra, v poletnih mesecih pa deluje zunanji bazen, ki pa ni ogrevan.

Hrvaški kampi z ogrevanim bazenom

Na Hrvaškem imamo že 85 kampov, ki imajo urejene bazene, od tega pa jih ima skorajda 30 urejeno tudi ogrevanje, tako da je možno kopanje tudi izven poletne sezone. Objavljamo spisek kampov z ogrevanimi bazeni.

Kampi z ogrevanimi bazeni v Istri

Kamp Amines Maravea Resort ima ogrevane bazene v sklopu mobilnih hišic, kjer je voda ogrevana na 24 stopinj. Podobno je tudi v kampu Aminess Sirena v Novigradu, kjer so manjši bazeni pri mobilnih hišicah ogrevani.

V kampu Lanterna so ogrevani gornji bazeni na desni strani kampa, kjer so tudi otroška igrala. Preverjeno ima voda že ob začetku sezone okrog 26 - 27 °C.

Kamp Polidor ima dva manjša bazena, voda pa se samo dogreva na cca 22 - 23°C.

Kamp Istra v Funtani je bil lani prenovljen in ima moderen vodni park Aquamar z bazeni in tobogani. Voda v bazenih je ogrevana - v večjih bazenih na 27 - 28, v otroških bazenih na 28 - 30 °C. V sezoni 2020 se zaradi druge faze prenove kamp Istra odpira šele 15. maja.

Kamp Valalta je kot edini FKK kamp na Hrvaškem opremljen z ogrevano vodo v enem od bazenov, ima pa tudi manjši wellness center z notranjim bazenom.

Kamp Val Saline - nov bazen z ogrevano vodo v sezoni 2020, ki bo urejen v neposredni bližini wellness centra in naravne lagune.

V kampu Mon Perin je lani v ponudbo dodal Paleo park z bazeni. Ti sicer niso ogrevani, je pa ogrevan manjši bazen - jacuzzi, ki je urejen ob bazenih.

Kamp Bi Village v Fažani ima v bazenskem sklopu en bazen z vodo, ki je dogrevajo na približno 21 - 22 °C.

Kamp Marina pri Labinu ima ogrevan manjši otroški bazen, kjer je tudi manjši tobogan.

Kampi z ogrevanimi bazeni na Kvarnerju

Kamp Krk ima dva bazena - spodnji pri restavraciji ima vodo ogrevano na 26 - 27 °C, gornji v bližini mobilnih hišic pa na 22 - 23 °C.

Kamp Ježevac ima dva bazena - spodnji ima vodo ogrevano na 26 - 27 °C, manjši zgornji in del s tobogani pa na 22 - 23 °C.

V kampu Baška so lani zgradili dva bazena - plavalni in otroški in oba imata ogrevano vodo na 26 - 28 °C. Gostom kampa omogočajo tudi kopanje v ogrevanih bazenih bližnjega hotela Corinthia Baška

Kamp Slamni v Klimnem bo letos dobil nov bazen, vendar voda v njem ne bo ogrevana, ima pa ogrevan zunanji jacuzzi.

Kamp Kovačine na otoku Cres ima dva nova bazena v gornjem delu kampa, ki imata ogrevano vodo na 26 - 28 °C.

Kamp Padova na otoku Rab ima od lani dva manjša bazena z ogrevano vodo - eden bazen ima vodo ogreto na 28 - 30, drugi pa na 27 - 28 °C.

Na Rabu ima ogrevan bazen tudi kamp Lando Resort.

Kamp Selce - Uvala slana ima manjši otroški bazen z ogrevano vodo.

Kampi z ogrevanimi bazeni v Dalmaciji

V okolici Zadra ima ogrevano vodo v bazenih kamp Zaton, ki nudi tudi otroški vodni park z igrali. Voda je ogrevana na 26 - 28 °C.

Nov kamp Falkensteiner Premium Zadar ima tudi bazene, vendar pa vodo le dogrevajo, tako da ima 22 - 23 °C.

Manjši kamp Odmoree v vasici Rtina na poti proti Pagu pa ima ob lokalu tudi manjši bazen z ogrevanjem, prav tako tudi kamp Arcadia v Privlaki.

Kamp Ugljan je nov kamp na otoku Ugljan, ki ima tudi manjši bazen z ogrevano vodo.

V kampu Krka pri Skradinu, ki je odlično izhodišče za ogled slapov reke Krke, imajo manjši ogrevan bazen.

Kamp Bunja na otoku Brač bo prvi v tem delu hrvaške obale, ki bo od maja naprej omogočal tudi kopanje v manjšem bazenu z ogrevano vodo.

Termalni kampi na Hrvaškem

Imajo pa na Hrvaškem tudi tri termalne kampe. Najnovejši je kamp Terme Jezerčica, kjer imajo ob parcelah in mobilnih hišicah tudi moderno urejene sanitarije. Kamp je odprt čez celo leto, gostom pa nudijo notranje bazene, zunanji pa so odpri od sredine aprila do konca septembra.

Kamp Vita - Terme Tuhelj je bil lani prenovljen in je sedaj odprt čez celo leto. Letos bodo v ponudbo dodali tudi najem mobilnih hišic. V sklopu term gostom kampa nudijo neomejeno kopanje tudi v notranjih bazenih, kjer je več bazenov, otroška igrala in tudi en večji tobogan.

Kamp Lapaž leži tik ob Termah Sveti Martin na Muri. Gre za moderno urejene terme z notranjimi in zunanjimi bazeni ter wellness centrom.

Datum objave
Kategorija
Statistika
4944 ogledov