Kateri kampi omogočajo kopanje v ogrevanih bazenih

Datum objave
Kategorija
Statistika
11237 ogledov

Številni kampi imajo bazene, ker pa je vse bolj priljubljeno kampiranje tudi spomladi in jeseni, smo preverili, kateri kampi po Sloveniji in na Hrvaškem imajo bazene z ogrevano vodo.

Bazeni so v zadnjih letih postali zelo priljubljeni oz. skorajda obvezna oprema vsakega malo boljšega kampa. Ker nas kampisti velikokrat sprašujete po kampih, ki že aprila in maja omogočajo kopanje, smo preverili, kje imajo bazene z ogrevano vodo.

Hitre povezave - spisek kampov z bazeni / spisek kampov z ogrevanimi bazeni​

Slovenski kampi z ogrevanimi bazeni

V Sloveniji ogrevane bazene najdemo predvsem v termalnih kampih, ki običajno delujejo čez celo leto in gostom v ceni kampiranja nudijo tudi kopanje.

Tako lahko v toplih bazenih uživate v kampih Terme Čatež, Terme 3000, Terme Lendava, Terme Ptuj, Terme Banovci in Terme Olimia. Vsi ti kampi so odprti čez celo leto in nudijo notranje bazene in zunanje bazene.​

Lani odprt River kamp Bled ima si ogrevan bazen na okoli 24 °C, vendar pa so noči na Gorenjskem premrzle, da bi bilo možno kopanje že spomladi ob odprtju kampa ali pa potem jeseni.

V sklopu Bioterm je urejeno postajališče za avtodome, omogočajo pa tudi bivanje v mobilnih hišicah in glamping šotorih. PZA imajo urejen tudi v Thermana Laško in Termah Snovik.

V kampu Adria v Ankaranu gostom nudijo kopanje v wellness centru, kjer je tudi notranji bazen z morsko vodo, zunanji bazen pa ni ogrevan.

Manjši notranji bazen z ogrevano vodo imajo tudi v mini kampu oz. postajališču za avtodome Štrk - Lovenjakov dvor v Prekmurju.

Večji plavalni zunanji bazen z ogrevano vodo je tudi v kampu Radovljica, v kampu Ajdovščina pa imajo manjši notranji bazen, ki je za goste kampa odprt aprila in oktobra, v poletnih mesecih pa deluje zunanji bazen, ki pa ni ogrevan.

Hrvaški kampi z ogrevanim bazenom

Na Hrvaškem imamo že 85 kampov, ki imajo urejene bazene, od tega pa jih ima skorajda 30 urejeno tudi ogrevanje, tako da je možno kopanje tudi izven poletne sezone. Objavljamo spisek kampov z ogrevanimi bazeni.

Najnovejši kamp, ki ima ogrevan bazen, je San Servolo v Bujah, kjer je tudi lepo urejen wellness s savnami in masažami. Odlične ogrevane bazene imajo tudi v kampu Lanterna, še bolje pa je v kampu Istra Premium, kjer je možno kopanje že za prvi maj ali krompirjeve počitnice.

Z dobrim ogrevanjem bazena se lahko pohvalijo tudi v kampih na otoku Krk - kampi Ježevac, Krk Premium  in Baška imajo ogrevan manjši bazen, kjer ima voda 25 - 26 °C. Podobno ima urejen bazen tudi kamp Kovačine na Cresu, z odličnim bazenskim kompleksom z ogrevano vodo se lahko pohvali tudi kamp Zaton pri Zadru.

Kampi z ogrevanimi bazeni v Istri

Kamp Amines Maravea Resort ima ogrevane bazene v sklopu mobilnih hišic, kjer je voda ogrevana na 24 stopinj. Podobno je tudi v kampu Aminess Sirena v Novigradu, kjer so manjši bazeni pri mobilnih hišicah ogrevani.

Kamp San Servolo - Buje je letos odprt nov butični kamp, ki ima ogrevan zunanji bazen in wellness - bazen bo odprt tudi v zimskem času.

V kampu Lanterna so ogrevani gornji bazeni na desni strani kampa, kjer so tudi otroška igrala. Preverjeno ima voda že ob začetku sezone okrog 26 - 27 °C.

Kamp Polidor ima dva manjša bazena, voda pa se samo dogreva na cca 22 - 23 °C, tako da je možno kopanje od maja do septembra. Novost so ogrevani manjši bazeni pri mobilnih hišicah, ki bodo pozimi zaščiteni s kupolami, tako da bo tudi takrat možno kopanje.

Kamp Istra v Funtani je bil v zadnjih letih prenovljen in ima moderen vodni park Aquamar z bazeni in tobogani. Voda v bazenih je ogrevana - v večjih bazenih na 27 - 28, v otroških bazenih na 28 - 30 °C. V sezoni 2020 se zaradi druge faze prenove kamp Istra odpira šele 15. maja.

Kamp Valalta je kot edini FKK kamp na Hrvaškem opremljen z ogrevano vodo v enem od bazenov, ima pa tudi manjši wellness center z notranjim bazenom.

Kamp Val Saline - nov manjši bazen z ogrevano vodo zgrajen leta 2020, ki je urejen v neposredni bližini wellness centra in naravne lagune.

V kampu Mon Perin je lani v ponudbo dodal Paleo park z bazeni. Ti sicer niso ogrevani, je pa ogrevan manjši bazen - jacuzzi, ki je urejen ob bazenih.

Kamp Bi Village v Fažani ima v bazenskem sklopu en bazen z vodo, ki je dogrevajo na približno 21 - 22 °C.

Kamp Marina pri Labinu ima ogrevan manjši otroški bazen, kjer je tudi manjši tobogan.

Kampi z ogrevanimi bazeni na Kvarnerju

Kamp Krk ima dva bazena - spodnji pri restavraciji ima vodo ogrevano na 25 - 26 °C, gornji v bližini mobilnih hišic pa na 22 - 23 °C.

Kamp Ježevac ima dva bazena - spodnji ima vodo ogrevano na 25- 25 °C, manjši zgornji in del s tobogani pa na 22 - 23 °C. So pa bazeni odprti nekje od sredine aprila do oktobra.

V kampu Baška so dve leti nazaj zgradili dva bazena - plavalni in otroški in oba imata ogrevano vodo na 26 - 28 °C. Gostom kampa omogočajo tudi kopanje v ogrevanih bazenih bližnjega hotela Corinthia Baška

Kamp Slamni v Klimnem je letos dobil nov bazen, vendar voda v njem ni bo ogrevana, ima pa ogrevan zunanji jacuzzi.

Kamp Kovačine na otoku Cres ima dva nova bazena v gornjem delu kampa, ki imata ogrevano vodo na 25 - 27 °C.

Kamp Padova na otoku Rab ima od dva manjša bazena z ogrevano vodo na 26 - 27 °C.

Na Rabu ima ogrevan bazen tudi kamp Lando Resort.

Kampi z ogrevanimi bazeni v Dalmaciji

V okolici Zadra ima ogrevano vodo v bazenih kamp Zaton, ki nudi tudi otroški vodni park z igrali. Voda je ogrevana na 25- 27 °C.

Nov kamp Falkensteiner Premium Zadar ima tudi bazene, vendar pa vodo le dogrevajo, tako da ima 22 - 23 °C. Bazeni so odprti nekje od sredine maja do konca septembra.

Manjši kamp Odmoree v vasici Rtina na poti proti Pagu pa ima ob lokalu tudi manjši bazen z ogrevanjem, ki je odprt od maja do oktobra, prav tako ima manjši bazen tudi kamp Arcadia v Privlaki.

Kamp Ugljan je nov kamp na otoku Ugljan, ki ima manjši bazen z ogrevano vodo, ki je bolj kot plavanju namenjen uživanju.

V kampu Krka pri Skradinu, ki je odlično izhodišče za ogled slapov reke Krke, imajo manjši ogrevan bazen.

Kamp Bunja na otoku Brač je prvi v tem delu hrvaške obale, ki  omogoča tudi kopanje v manjšem bazenu z ogrevano vodo.

Termalni kampi na Hrvaškem

Imajo pa na Hrvaškem tudi tri termalne kampe. Najnovejši je kamp Terme Jezerčica, kjer imajo ob parcelah in mobilnih hišicah tudi moderno urejene sanitarije. Kamp je odprt čez celo leto, gostom pa nudijo notranje bazene, zunanji pa so odpri od sredine aprila do konca septembra.

Kamp Vita - Terme Tuhelj je bil v zadnjih letih prenovljen in je sedaj odprt čez celo leto. V ponudbo so dodali tudi najem mobilnih hišic z manjšim wellnessom in bazenom pred hišicami. V sklopu term gostom kampa nudijo neomejeno kopanje tudi v notranjih bazenih, kjer je več bazenov, otroška igrala in tudi en večji tobogan.

Kamp Lapaž leži tik ob Termah Sveti Martin na Muri. Gre za moderno urejene terme z notranjimi in zunanjimi bazeni ter wellness centrom.

Datum objave
Kategorija
Statistika
11237 ogledov