Na kaj je treba paziti ob najemu mobilne hišice v kampu

Datum objave
Kategorija
Statistika
5400 ogledov

Številni kampi omogočajo najem mobilne hišice, ki so priljubljene pri družinah, saj nudijo standardno obliko namestitve in dostop do celotne dodatne ponudbe, ki jo nudijo kampi.

Ob vse bolj muhastem vremenu je pomembno tudi to, da ima mobilna hišica trdno streho, tako da vas poletne nevihte ne bodo motile oz. jih boste varno preživeli v zavetju hišice.

Najbolj običajne so mobilne hišice za 4 osebe, ki imajo dve spalnici, v dnevnem prostoru pa nudijo dodatno ležišče za eno ali dve osebi. Večje so mobilne hišice s tremi spalnicami za 6 oseb, nekaj kampov pa nudi tudi manjše mobilne hiške za 2 osebi, ki imajo ob dnevnem prostoru z mini kuhinjo tudi spalnico in kopalnico.

Premium mobilne hiške se pohvalijo ali z lokacijo ob morju ali pa imajo v bližini bazen oz. jacuzzi na terasi. Take mobilne hišice boste našli v bolje opremjenih kampih npr. v Aminess Maravea, Lanterna, Polari, Veštar, Istra Premium Resort, Krk, Čikat, Straško...

Za invalidne osebe v petih kampih nudijo tudi posebne mobilne hišice s prilagojenim dostopom in drugačno razporeditvijo pohištva, ki omogoča lažje gibanje.

Zakaj in kje najeti mobilno hišico?

Mobilne hišice gostom nudijo več udobja, opremljene so z lastno kopalnico oz. novejše hišice celo z dvema, popolnoma opremljeno kuhinjo. Vse mobilne hiške so klimatizirane, večinoma nudijo tudi brezplačen dostop do interneta, zunaj pa imajo tudi nadkrito teraso s sedežno garnituro.

Za goste v mobilnih hišicah v kampih je urejeno parkirno mesto ob hišici ali pa v neposredni bližini, tako da lahko celoten dopust samo uživate v ponudbi kampa, kopanju in različnih aktivnostih.

Najem mobilnih hišic je možno opraviti direktno pri samem kampu (spisek vseh kampov, ki omogočajo najem mobilne hišice)  ali pa pri različnih agencijskih ponudnikih, ki imajo v kampih svoje mobilne hišice, kot so Adria Holidays, Gebetsroither, Adriatic Kampovi in Mediteran Kamp.

Cene najema mobilnih hišic

Cene mobilnih hišic so odvisne od tipa hišice, lokacije, opremljenosti in seveda termina bivanja. Najdražje cene so konec julija in v začetku avgusta, ko boste težko dobili hišico za manj kot 150 evrov na noč, najem najboljših mobilnih hišic pa presega 300 evrov na noč.

Pri izbiri lokacije oz. mobilne hišice bodite pozorni ali je to res v kampu, saj je v zadnjih letih veliko zasebnih ponudnikov s hišicami na "dvorišču oz. vrtu". Predvsem v Dalmaciji je veliko majhnih kampov kupilo starejše hišice iz Istre, tako da je tudi zato običajno cena najema nižja.

Nekateri kampi omogočajo tudi cenejši najem mobilnih hišic in popust na našo Avtokampi.si kamping kartico npr. kamp Šimuni na Pagu, kamp Puntica v Ražancu, Galeb v Omišu, Rehut na otoku Murter, Vira na Hvaru, Navis v Paklenici...

5% popust na najem mobilne hiške nudita tudi agenciji Mediteran Kamp in Adriatic Kampovi. Spisek vseh partnerskih lokacij s popustom pri najemu mobilne hišice >>

Prvič na dopust v mobilno hiško

Če boste v mobilni hišici bivali prvič, potem bi vas radi opozorili na nekaj stvari, ki jih morate vedeti pred odhodom na pot.

Ob rezervaciji najema mobilne hišice preverite ali cena vključuje tudi posteljnino in brisače. Običajno je to vključeno v ceno najema, vendar predlagamo, da to vseeno preverite. Pozanimajte se tudi kako je s plačilom končnega čiščenja. Lastniki psov morate že ob rezervaciji preveriti, če so v mobilnih hišicah dovoljeni tudi kužki.

Rezervacija hišice pomeni, da ste rezervirali določen tip in ne točno določene hišice. V kampu lahko hišico prevzamete v popoldanskih urah, običajno nekje okoli 15h, če pa je bila hišica pred vami prosta, pa se morda lahko dogovorite za prevzem že dopoldan. Zadnji dan morate hišico zapustiti nekje do 10. ure, kampi pa običajno gostom omogočajo, da dan odhoda še preživite pri njih.

Ob prevzemu ključev in vstopu v mobilno hišico preverite delovanje vseh naprav. V prvi vrsti gre tu za štedilnik, hladilnik, klimo in gretje vode. Mobilne hišice imajo ogrevanje vode in štedilnik običajno urejeno na plin, tako da če ne deluje, potem je zmanjkalo plina v jeklenki. V tem primeru pokličete recepcijo kampa, kjer bodo poskrbeli za zamenjavo.

V kuhinjskem delu je vedno na voljo osnovna kuhinjska oprema (velik lonec, dva manjša, ponev, skodelice, kozarci, krožniki, jedilni pribor). Hladilnik je opremljen tudi z zamrzovalnikom. Bolje opremljene hišice imajo tudi mikrovalovno pečico in aparat za kavo, nekatere celo pomivalni stroj. Če boste na dopustu veliko kuhali, potem s seboj vzemite še kakšno dodatno posodo - npr. dve manjši in eno večjo, predvsem pa set za čiščenje posode (gobica, vileda, čistilo, kuhinjske krpe). Ljubitelji dobre kave pa ne pozabite na džezvo. Seveda pa je dobro s seboj vzeti osnovne stvari za kuhanje, kot so vrečka sladkorja in soli, manjša plastenka olja ter kisa, da ne boste takoj po prihodu iskali trgovine.

Če boste v mobilni hišici bivali z dojenčkom, potem ne pozabite na zložljiv stolček za hranjenje, dobrodošla je tudi zložljiva ograjica za posteljo oz. otroška posteljica. Prav vam zna priti tudi kakšna podloga, saj so terase navadno lesene, kar pa hitro lahko zmoti kobacajčke.

Kopalnice v mobilnih hišicah so sicer majhne, vendar funkcionalne in opremljene s tuš kabino, straniščem in umivalnikom. Novejše mobilne hišice so opremljene z dvema kopalnicama, tako da je zjutraj in zvečer manj gneče. Običajno je v kopalnicah že wc papir, vendar le za nekaj dni bivanja, potem ga boste morali dokupiti. Za sušenje perila in brisač imajo nekatere mobilne hišice dodano še stojalo za perilo, lahko pa vzamete s seboj še klopčič vrvi, ki jo potem napeljete med nosilce na terasi. Dekleta z dolgimi lasmi pa ne pozabite vzeti tudi sušilca las.

Uživajte na počitnicah - spisek vseh kampov v Sloveniji in na Hrvaškem, ki omogočajo najem mobilnih hišic

Datum objave
Kategorija
Statistika
5400 ogledov