Slovenska smučišča od sobote ponovno odprta

Datum objave
Kategorija
Statistika
9026 ogledov

Slovenska vlada je sprejela sklep, da se v soboto, 23.1., smučišča v devetih regijah z boljšo epidemiološko sliko lahko ponovno odprejo. Ob tem morajo smučišča upoštevati stroge ukrepe, odrasli smučarji pa lahko smučajo le ob opravljenem negativnem hitrem testu na covid-19.

Število okužb se je v zadnjem tednu zmanjšalo, tako da bodo smučišča lahko ponovno odprta, kar pa ne velja za tri regije, ki so še vedno na črnem seznamu: Jugovzhodna, Goriška in Posavska.

Na vseh ostalih območji bodo smučišča lahko odprta ob hkratnem upoštevanju priporočil NIJZ in da smučišče zagotovi hitro testiranje (HAGT) v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče.

Uporaba žičnic in njim pripadajočih smučarskih prog je namreč dovoljena le tistim osebam, ki predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. V primeru, da bodo smučarki hitri test opravili na smučišču, morajo imeti s seboj osebno in zdravstveno izkaznico, saj drugače testa ne bo mogoče narediti.

Izjema za smučanje brez testiranja velja za profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov.

Obiskovalci smučišč pa morajo še vedno upoštevati regionalne omejitve potovanj, saj izjema rekreacije velja le znotraj statistične regije, kjer osebe živijo.

NIJZ je pripravil priporočila, da je v manjših zaprtih žičniških napravah npr. krožno kabinske žičnice, do 6 potnikov dovoljen prevoz enega potnika, izjema so osebe, ki živijo v skupnem gospodinjstvu ali so sicer v tesnih stikih. Na nihalki pa je potrebna medosebna razdalja najmanj 1,5 m, prav tako med izjeme sodijo osebe, ki živijo v skupnem gospodinjstvu ali so sicer v tesnih stikih. na vseh ostalih žičnicah in sedežnicah odprtega tipa velja pravilo 50% zasedenosti (izjema družinski člani).

Nakup smučarskih kart na Petrolu

Na prodajnih mestih Petrol-a lahko kupite cenejše smučarske vozovnice za izbrana slovenska smučišča -
Krvavec, Golte, Soriška planina, Roglo in Kanin. Lokacije bencinskih servisov, kjer prodajajo karte dobite na - www.petrol.si.

Spisek delovanja smučišč po 23.1.

Slovenska smučišča smo prosili, da nam javijo, kdaj in na kakšen način bodo pripravili ponovno odprtje. Predvsem nas je zanimalo ali bo hitro testiranje možno na smučišču.

Smučišče Krvavec - delovanje smučišča od 23.1., zaenkrat še ni znano ali bodo delali tudi hitre teste.

Smučišče Kope - smučišče v celoti ponovno odprto od 23.1., odprta dnevna in nočna smuka, brezplačno hitro testiranje bo 23. in 24.1. med 7 - 11h potekalo na smučišču, zato naj imajo smučarji s seboj osebno in zdravstveno izkaznico.

Smučišče Kranjska Gora - smučišče bo odprto od 23.1. Žal pa testiranja ne bo možno opraviti na samem smučišču.

Smučišče Mariborsko Pohorje - na Mariborskem Pohorju smučišče ponovno obratuje od 23.1., ko bodo odprli večino smučarskih prog in naprav. Odprte bodo tudi povezovalne proge med mariborskim in areškim delom smučišča. V gondoli je obvezna uporaba kirurške maske. V soboto in nedeljo (23. in 24.1. med 8-12h) bodo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Maribor zagotovili brezplačno hitro testiranje, ki bo potekalo na spodnji in zgornji postaji krožne kabinske žičnice v prostorih smučarskega servisa. S seboj je treba obvezno imeti zdravstveno izkaznico. Omogočajo 10% popust za nakup smučarskih kart v predprodaji.

Smučišče Vogel - smučišče ponovno odprto od 23.1. Testov ne delajo, bo pa v soboto in nedeljo možno narediti brezplačen hitri test v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici.

Smučišče Velika planina - delovanje od 23.1., ko bodo odprte tudi smučarske proge. V ceno povratne karte za nihalko bo omogočeno tudi smučanje (17 € odrasli, 13 € otroci, družinska karta 40 €). V soboto in nedeljo (23. in 24.1. med 9-12h) bo hitro testiranje potekalo tudi ob spodnji postaji nihalke - cena testiranja je 5 €. Odprta bo tudi gostilna Zeleni rob, kjer bo možen osebni prevzem hrane in pijače.

Smučišče Golte - smučišče se odpira v soboto 23.1.

Smučišče Rogla - odprtje v soboto 23.1. - obratovale bodo vlečnice Uniorček 1 in 2, Košuta, Jasa in štirisedežnica
Planja. Cena dnevne smučarske vozovnice bo 25 € za odrasle in 17 € za otroke. Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi je možno v ZD Slovenske Konjice, od ponedeljka do petka med 13.00 in 14.00 ter v soboto in nedeljo med 7.00 in 8.00.

Smučišče Zatrnik - prvi vikend zaradi slabe vremenske napovedi še ne bo odprt . Odprtje je predvideno v petek, 29.1. Sankališče in tekaške proge so odprte. S smučišča so sporočili, da hitrih testov ne bodo delali na smučišču.

Smučišče Soriška planina - smučišče bo predvidoma odprto od ponedeljka, 25.1.Računajo na to, da bodo opravljali tudi hitre teste, ki naj bi bili brezplačni (bodo še naknadno javili točne podatke in potek.

Smučišče Šentjošt - odprto od sobote 23.1. Testov na smučišču ne delajo.

Smučišče Jakec - Trije Kralji - ponovno odprtje smučišča v soboto 23.1. - priporočajo spletni nakup smučarskih kart

Nordijski center Planica  -  urejene so tekaške proge: 1,5 (lažja proga) in 5 km dolgi progi za tek na smučeh, ki jo urejajo vsak dan, 2 x tedensko pa tudi progo progi Tamarju in Ratečam. Uporaba tekaških prog v Planici je za vse obiskovalce v sezoni 2020 / 2021 brezplačna!

Smučišče Kanin - zaradi lokacije v Goriški regiji bo smučišče ostalo zaprto

Smučišče Kandrše - Vidrga - zaradi vremena bo smučišče ostalo zaprto.

Za ostala smučišča zaenkrat še ni jasno, kdaj bodo odprli žičnice. Odgovore namreč še čakamo.

Smučišče Cerkno - v soboto, 9.1., se odpira smučišče Cerkno. Odprte bodo šestsedežnica Počivalo, štirisedežnica Brdo in vlečnica Dolina. Urejena bo tudi proga za tek na smučeh in otroški trak. Testiranje na covid-19 na vstopni točki smučišča žal ne bo možno.

Smučišče Rudno -  urejena proga za smučarski tek in sankanje, smučišče zaenkrat še ni odprto

Smučišče Ribniško Pohorje -  obratuje od 2.1., testov pa na smučišču ne delajo

Smučišče Gače - informacije o odprtju smučišče še ni

Smučišče Stari vrh - informacije o odprtju smučišče še ni

Datum objave
Kategorija
Statistika
9026 ogledov