Poskrbite za brezskrben dopust v tujini - sklenite turistično zavarovanje

Datum objave
Kategorija
Statistika
4438 ogledov

Počitnice so čas, ki ga po napornih dneh vsi nestrpno pričakujemo. Skrbno jih načrtujemo, kljub temu pa gre lahko še vedno kaj narobe. Padec s kolesom ali skirojem, poškodba na plaži ali bazenu, boleč zob sredi dopusta in posledično visoki stroški pri zdravstveni oskrbi ali prevozu domov. Da boste v neprijetnih in nepredvidljivih trenutkih v tujini čim prej prišli do pomoči, še pred odhodom na dopust sklenite turistično zavarovanje.

Kdaj morate skleniti turistično zavarovanje?

Ne glede na to, za koliko časa se odpravljate na dopust v tujino, morate pred tem urediti vrsto stvari, da boste lahko res uživali brez skrbi. Da ne bi česa pozabili, si prenesite seznam opravil, s katerim boste lažje sledili vsemu, kar še morate narediti.

Seznam vas bo opozoril, da morate najpozneje en dan pred potovanjem skleniti turistično zavarovanje, saj to začne veljati šele naslednji dan po sklenitvi zavarovanja in plačilu premije.

Zakaj skleniti zavarovanje potovanj v tujino?

Večina nas ima urejeno evropsko kartico zavarovanja, ki pa krije samo nujno zdravstveno oskrbo znotraj držav EU in še to samo v sklopu storitev javnega zdravstva. V primeru, da bi imeli zdravstveno oskrbo v privatni zdravstveni ustanovi, kamor običajno sodijo tudi turistične ambulante, morate strošek poravnati sami.

Podobno velja za nujne helikopterske prevoze, morebiten prevoz iz tujine v Slovenijo ali pa bivanje bližnjih, ki so ostali pri osebi, ki je na zdravljenju v bolnišnici v tujini.

Vse te stroške krije dodatno turistično zavarovanje, ob tem pa vključuje še zavarovanje odgovornosti, zavarovanje prtljage (poškodbe, kraja), zavarovanje prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve zaradi nezgode in morebitne oskrbe v tujini. Vse bolj pomembno je tudi zavarovanje zlorabe plačilnih kartic ter stroškov izdelave novih dokumentov v primeru kraje.

8 zabavnih iger za dolge vožnje z otroki v avtu >

Hitro in enostavno do zavarovanja preko spleta

V dneh pred dopustom je kljub skrbnemu načrtovanju vedno še veliko stvari, ki jih morate urediti in doreči, zato je dobrodošla vsaka prihranjena minuta. Zavarovalnica Triglav omogoča, da turistično zavarovanje sklenete enostavno po spletu in tako le v nekaj klikih hitro in enostavno poskrbite za varnost.

Pri sklepanju imate na voljo tri različne pakete, ki se med seboj razlikujejo po naboru kritji, ki jih vključujejo, in zavarovalnih vsotah.

Če se na potovanje odpravljate večkrat v sezoni, pozimi pa tudi smučate v sosednjih državah, potem vam pri Zavarovalnici Triglav priporočajo, da si uredite letno zavarovanje z večkratnimi potovanji v tujino, pri čemer posamezno zavarovanje traja manj kot 90 dni. Izberete lahko tudi krajše zavarovanje in se odločite za individualno ali družinsko sklenitev.

Če vam spletno sklepanje ni blizu, lahko zavarovanje sklenete tudi pri zastopniku ali pa se obrnete na pooblaščene turistične agencije, ki vam bodo pri tem pomagale.

Kaj storiti v primeru prometne nesreče v tujini >

24-urna pomoč asistenčnega centra

Zavarovanje potovanj v tujino vam zagotavlja 24-urno pomoč asistenčnega centra. Ob klicu vas ta usmeri na pravo mesto in poskrbi za hitro ter učinkovito pomoč.

Asistenčni center vam pomoč nudi tudi v primeru, da v tujini zbolite ali pa se poškodujete. Vključuje tudi pomoč zaradi poškodovane in izgubljene prtljage, izgubljenih osebnih dokumentov, zamujenega leta in predčasne vrnitve domov.

V primeru poškodovanja tretje osebe ali stvari pa imate vključeno tudi zavarovanje odgovornosti.

Ko potrebujete pomoč …

… pokličite asistenčni centerTriglav na tel. št. 386 2222 2864. Ta bo poskrbel za organizacijo zdravljenja in v okviru dogovorjene zavarovalne vsote pokril stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Pomembno je, da se na asistenčni center obrnete čim prej oziroma najkasneje v 48 urah od nastanka bolezni ali škodnega primera.

V primeru, da asistenčne pomoči ne morete uporabiti in boste stroške zdravljenja in drugih storitev poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate, ko se vrnete v domovino. Na najbližji enoti Zavarovalnice Triglav predložite zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih zahtevajte ob plačilu storitev.

Če pa boste v tujini sami organizirali prevoz v domovino ter šele doma obiskali zdravnika, potem to ni več predmet zavarovanja za tujino. Ti stroški bodo kriti v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji.

Več o zavarovanju potovanj v tujino >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
4438 ogledov