V kampu Pineta v Fažani poteka ureditev parcel in prenova sanitarij

Datum objave
Kategorija
Statistika
6226 ogledov

Kamp Pineta sodi med najbolj priljubljene kampe med slovenskimi kampisti, saj na parcelah urejenih v borovem gozdičku nudi odlično senco. Letos bodo v kampu na novo uredili kamping parcele, prenovili tri sanitarne objekte in ogradili celoten kamp, z Avtokampi kamping kartico pa bo dopust cenejši.

Kamp Pineta leži ob lepi prodnati plaži v neposredni bližini Fažane in nacionalnega parka Brioni. Kamp se odpira tik pred prvomajskimi počitnicami (26. aprila ) in bo odprt do konca septembra.

Ob urejenih kamping parcelah in neparceliranem delu omogočajo tudi najem mobilnih hišic agencije Adriatic Kampovi.

Novosti v sezoni 2019

Letos so celoten kamp ogradili, saj želijo s tem preprečiti, da bi se po kampu sprehajali tudi ljudje, ki niso gosti kampa. Ograja je na delu proti plaži postavljena do sprehajalne poti, ki pelje v Fažano, dostop do morja pa je omogočen skozi večje število vrat. Zaenkrat ne bodo uvedli zapestnic, bodo pa vrata v nočnem času zaprta, dostop do morja pa bo omogočen samo skozi glavni vhod, kjer bo tudi varnostnik.

Parcele namenjene kampiranju bodo dodatno uredili, nekoliko spremenili oštevilčenje in jih opremili z elektriko in vodo. Gre za 300 parcel, tukaj pa je na ogled nov zemljevid kampa. Še vedno pa bo možno kampirati tudi na neparceliranem delu, ki je urejeno na bolj sončnem travniku v smeri Fažane.

Novost je, da je pavšal omogočen tudi na parcelah blizu morja, je pa seveda na tistih parcelah cena pavšala precej višja (3.700 €).

Lani so v kampu deloma prenovili dva sanitarna objekta, letos pa bodo prenove deležne še trije večji sanitarni objekti v osrednjem delu kampa. Gre za sanitarije št. 1, 2 in 3, ki bodo dobili novo sanitarno opremo, keramiko, streho in fasado.

Dodali bodo še nov objekt, kjer bodo urejene sanitarije z invalide in uredili prostor za pralnico perila. Izboljšali bodo tudi internetno povezavo v kampu, ki bo za goste brezplačna in dodali možnost najema hladilnikov.

Imetniki naše kamping kartice imajo v kampu Pineta 5% popust na kampiranje.

Najem mobilnih hišic Adriatic Kampovi

V sklopu kampa Pineta agencij Adriatic Kampovi omogoča najem mobilnih hišic za 4 + 2 osebi. Hišice so postavljene v senčnem delu in so od morja oddaljene 100 do 200 m.

Na voljo so večje hišice s površino 32m2 in manjše hišice 24m2. vse so opremljene z dvema spalnicama, dnevnim prostorom, kuhinjo in kopalnico. Večje hišice imajo celo dve kopalnici. Ob doplačilu so v mobilnih hišicah dovoljeni tudi psi.

Avtokampi kamping kartica omogoča cenejši najem mobilne hišice – 5% popusta za najem v terminih 26.4. - 30.6. & 15.9. - 30.9. Ob rezervaciji direktno v agenciji omenite, da imate našo kamping kartico. Dodatno nudijo še 10% popusta na zgodnje rezervacije opravljene do konca marca.

Obisk Nacionalnega parka Brioni

Kamp Pineta leži v neposredni bližini Nacionalnega parka Brioni. Gre za 14 otočkov, ki so znani zelo raznolikem rastlinju in safari parku z zebrami, noji, lamami, slonom, istrskim govedom, ovcami, kozami in oslički. Če se boste po otoku po glavnem otoku boste opazili tudi številne prosto živeče jelene, srne, muflone, zajce..., priporočamo pa tudi ogled muzeja. Na eni od plaž so tudi vidne stopinje dinozavra.

Brioni so bili dolga leta Titova rezidenca, kamor je povabil številne tuje politike in filmske igralce, zato je na glavnem otoku tudi več hotelov in vil ter znano golf igrišče.

Dostop do Bironov je omogočen z ladjico, ki večkrat dnevno vozi iz centra Fažane. Cena ladjice je odvisna od sezone – 20 € na osebo (januar, februar, november in december), 25 € (marec, april, maj, oktober) 30 € (junij – september). Otroci stari od 4 – 14 let imajo 50% popust. Po otoku se lahko zapeljete s turističnim vlakcem ali pa najamete kolesa ( za odrasle in otroke) ali golf avtomobilček.

Datum objave
Kategorija
Statistika
6226 ogledov