Smučanje v Avstriji brez covid potrdil, od 24.3. ponovno potrebne zaščitne maske

Datum objave
Kategorija
Statistika

Avstrija je 5. marca ukinila večino covid ukrepov glede cepljenja, prebolelosti ali testiranja za storitve po državi. To velja tudi za smučanje, obisk restavracij in turističnih namestitev, še vedno pa ostaja 3G pravilo oz. PCT potrdila pri vstopu v državo. Od 24.3. pa so na zaprtih žičnicah in v kolonah pred njimi ponovno obvezne FFP2 zaščitne maske

Smučanje v Avstriji – od 5.3. brez covid potrdil​

Avstrija je soboto, 5. marca, ukinila covid omejitve glede uporabe storitev po državi, kar zajema tudi celoten turistični sektor.

Po novem za smučanje, obisk hotelov, kampov, restavracij, muzejev ni več potrebno imeti covid potrdil glede cepljenja, prebolelosti ali testiranja. Odpirajo se tudi nočni lokali​.

Regija Dunaj je izjema in tam bodo za določene storitve še vedno potrebna covid potrdila npr. za restavracije in hotele bo veljalo 2G oz. PC potrdilo (predvidoma do konca marca).

NOVO od 24.3. - zopet so obvezne FFP2 zaščitne maske na zaprtih žičnicah in kolonah pred njimi, saj se je število pozitivnih primerov v Avstriji zopet povečalo.

Cenejše smučanje na avstrijskem Koroškem

Prestavitev smučišče Mokrine - Nassfeld 

Kakšna covid potrdila so potrebna za smučanje v Italiji >>

Vstop v Avstrijo - še vedno potrebna PCT potrdila

Avstrija od 22. 2. omogoča vstop v državo s 3G potrdilom oz. po naše PCT potrdili o polnem cepljenju, prebolelosti ali covid testiranju.

To pravilo ostaja tudi po 5. marcu, ko se sicer sproščajo covid ukrepi za storitve znotraj Avstrije.

Potrdila, ki omogočajo vstop v Avstrijo brez karantene:

- potrdilo o osnovnem cepljenju (2 odmerka), ki ni starejši od 270 dni ( za storitve v Avstriji velja samo 180 dni oz. za otroke od 12 - 18 leta 210 dni) ali potrdilo o poživitvenem cepivu, ki za vstop in storitve velja 270 dni

- potrdilo o prebolelosti veljavno 180 dni

- potrdilo o negativnem covid testu - hitri test 24h, PCR test 72h

- potrdilo o prebolelosti + 2 odmerka cepiva velja 270 dni*

Izjema veljala za otroke mlajše od 12 let, starejši otroci pa potrebujejo veljavno PCT potrdilo.

* Če je oseba prebolela Covid-19 in bila nato cepljena z enim odmerkom cepiva (pri čemer je od prebolelosti minilo najmanj 21 dni), drugi (poživitveni) odmerek cepiva pa je oseba prejela najmanj 90 dni od prvega odmerka. Covid potrdilo v tem primeru velja 270 dni od prejema 2. odmerka cepiva.

Če boste skozi Avstrijo potovali samo v tranzitu in šli npr. na smučanje v Italijo, potem to na meji takoj povejte, ker sodite med izjeme. V tem primeru je dobro imeti neko potrdilo npr. rezervacijo apartmaja, da ste res samo v tranzitu skozi Avstrijo.

Več informacij glede vstopa v Avstrijo - spletna stran slovenskega veleposlaništva na Dunaju

Smučišče Obertauern - smučarski raj samo dobri 2 uri iz Slovenije

Lokacije PCR testiranja v Ljubljani in Mariboru