Obiščite adventne tržnice na avstrijskem Koroškem

Datum objave
Kategorija
Statistika
21 ogledov

Od sredine novembra pa vse do božičnega večera vas avstrijsko koroška mesta Celovec, Beljak, Vrba in Katschberg vabijo na adventne tržnice, kjer bodo tudi letos pripravili praznično vzdušje z vonjem po kuhanem vinu, punču in domačih piškotih.

Pustite se začarati ob zvokih adventnih koncertov, oglejte si izdelke domače obrti in kupite katerega od prazničnih okraskov za vaš dom. Obisk priporočamo predvsem ob koncih tedna, ko poteka tudi večina prireditev.

Obiščete lahko tudi zimski Minimundus in si z otroki ogledate pomanjšane svetovne znamenitosti, se zapeljete za ladjico po Vrbskem jezeru in se povzpnete na 100m visok stolp Pyramidenkogel, od koder boste imeli lep pogled na celotno regijo.

Celovec - Božično doživetje za vso družino

Največji adventni sejem na avstrijsko koroškem je v Celovcu, kjer od 17.11. do 23.12. ter od 27.12. do 31.12. pripravijo prireditve na štirih lokacijah. Na Novem trgu (Neuer Platz) pred mestno hišo bo ob številnih stojnicah in okrašenih jelkah urejen pravljični kotiček ter lesena ploščad s teleskopom in prostorom za fotografiranje s celovškim zmajem v ozadju. Zapeljite se s kočijo s trga po okrašenem mestu, 30. decembra pa bo tukaj potekalo tradicionalno kmečko silvestrovanje.

Pred Deželno hišo (Landhaushof) bodo decembrske petkove večere (ob 18h) popestrili z nastopi najboljših lokalnih pevskih zborov, na Stolnem trgu (Domplatz) pa bodo ob koncih tedna pripravili božično vzdušje, kot smo ga poznali nekoč s stojnicami z ročno izdelanimi okraski, figuricami jaslic, pleteninami in drugimi tradicionalnimi prazničnimi darili , po trgu pa se bo vil vonj po pečenih jabolkih.

Ob sobotah in nedeljah (11.30h - 19h) se lahko zapeljete z ladjico po Vrbskem jezeru iz Celovca do Vrbe (Velden) ter si ogledate še tradicionalno adventno tržnico v samem kraju. Lahko kupite kombinirano vstopnico za ladjico, Minimundus in stolp Pyramidenkogel, je pa dobrodošla predhodna rezervacija.

Obisk adventnega Celovca priporočamo tudi avtodomarjem, saj je tik ob centru mesta urejeno postajališče za avtodome (GPS 46.6184,14.3074), kjer nočitev stane 5 eur, doplačati pa je potrebno za elektriko in vodo.

Beljak - mesto v lučkah - 16.11. - 24.12.

Beljaku v adventnem času rečejo tudi mesto v lučkah in je tradicionalno zbirališče za stare in mlade. Vse do božiča bodo na številnih rustikalno oblikovanih hišicah gostom ponudili kulinarične užitke in nakupovalno zabavo.

Za otroke so pripravili možnost drsanja na urejenem drsališču v centru mesta, jahanja ponijev, mini živalski vrt, Jezuščkovo pošto, steno želja in vožnje s kočijami. Letošnja novost so trije tematski adventni sejmi: tradicionalni advent, umetniški advent in eko - kmetijski advent. Obisk adventnih tržnic v Beljaku lahko združite tudi z nakupovanjem daril v lepo okrašenih trgovinah v centru mesta.

Advent v Vrbi in nad oblaki na Pyramidenkogel - 24.11. - 23.12.

Kraj Vrba (Velden) na zahodni strani Vrbskega jezera se v adventnem času spremeni v čaroben kraj, ki ga polepša plavajoči adventni venec, lepo osvetljen hotel ob jezeru in zanimivo okrašena božična drevesca pred igralnico. V samem kraju je na osrednjem trgu postavljenih več stojnic, otrokom pa ob sobotah in nedeljah popoldan pripravijo tudi angelsko pekarno, poštni urad in ustvarjalnico. Omogočajo tudi jahanje ponijev, najlepši pogled na jezero pa boste imeli iz razglednega kolesa.

Priporočamo vam, da se zapeljete še na hrib na južni strani jezera, kjer stoji 100m visok razgledni stolp Pyramidenkogel, od koder boste imeli lep pogled nad celotno regijo. Na vrh stolpa vas zapelje dvigalno, lahko pa greste tudi peš, navzdol pa se spustite kar po toboganu. Zanimivo je predvsem ob sončnem zahodu, ko se čez vikend ob stojnicah pod stolpom zberejo številni obiskovalci in uživajo v petju, ponudbi tradicionalnih stojnic. letos bodo takšne prireditve potekale 8., 9., 15. in 23. decembra ob 17h.

Adventna pot Katschberg - božič kot nekoč - 28.11. - 23.12.

Če boste že decembra obiskali smučišče Katschberg, potem se odpravite na 2 km dolgo pot, ki vas popelje med kočami in seniki in kjer je vsaka postaja posvečena drugi božični tematiki: obrtniške koče, božičkova delavnica, delavnica izdelave medvedkov za otroke, koča razmišljanja...

Obiskovalci dobijo svojo luč - laterno, s katero si dodatno osvetlijo pot in hkrati pričarajo romantično vzdušje. Pustite se očarati in prisluhnite božičnim melodijam domačih glasbenikov. Pogrejte se ob čajnih postojankah in doživite nepozabne spomine na počitniško regijo Katschberg. Adventna pot je odprta od 28.11. do 25.12. (razen 24.12.), vsako sredo, petek, soboto in nedeljo od 14 - 20.30h.

Lahko pa se odločite tudi za vožnjo s konjsko vprego in sanmi - vse dni, ko je odprta adventna pot na vsakih 15 minut. Prva vožnja od gostišča Alpengasthof Bacher ob 14. uri, zadnja vožnja od gostišča Alpengasthof Bacher ob 18. uri.

Vse informacije o adventnih tržnicah na avstrijskem Koroškem dobite na www.advent.koroska.info​​

Datum objave
Kategorija
Statistika
21 ogledov