Baška Outdoor festival – vabimo na aktiven vikend na otok Krk 14. do 16. oktober

Datum objave
Kategorija
Statistika
4457 ogledov

Baška je znana po številnih možnostih aktivnega turizma od gorskega kolesarjenja do pohodništva, teka in plezanja. Sredi oktobra vabimo na Baška Outdoor Festival, ki združuje različne športe od kolesarjenja, teka, plezanja in pohodništva, organizirana bo tudi otroška športna animacija. Izkoristite ugodne cene kampiranja in najema mobilnih hišic.

baška Outdoor festival 2022 - Avtokampi

Lepa jesen kar vabi na morje in od 14. do 16. oktobra bo v Baški potekal že tradicionalni Baška Outdoor festival, ko se zberejo ljubitelji aktivnih počitnic, ki radi uživajo v naravi in športu.

Dogodek lahko izkoristite za vikend oddih in kampiranje. Samo za ta dogodek bo od petka do nedelje ponovno odprt kamp Baška 8sicer se zapira že 30.9.), ki omogoča tudi najem mobilnih hišic, vse do novembra pa je odprt tudi kamp Mali.

Bivate lahko tudi v hotelu Corinthia, kjer so pripravili posebne akcijske ponudbe - ob rezervaciji na www.valamar.com s kodo BOFTRAIL.

Baška Outdor Festival - 14. do 16. oktober

Zipline Edison – petek, sobota in nedelja med 10 in 16h

Odličen zipline, ki je urejen na prelazu Treskavac med Punatom in Baško je primeren za celotno družino. Otroci gredo na spust po jeklenicah z inštruktorjem. Letos je bil zipline podaljšan, tako da ima skupno dolžino že 2,4 km in nudi lepe poglede na Baško.

Trajanje spusta 2 uri vključuje vožnjo s terenskim vozilom do začetka zipline in potem spust do začetne točke.

Akcijska cena v času Baška Outdoor festivala je 280 kun (37 €) na osebo. Potrebna prijava do 12.10. na tel.: +385 98 626 061 ali na mail [email protected] ali na zipline-edison-krk.com

KRK 'N' TRAIL – sobota ob 11h

Tek po naravi je vsako leto zelo priljubljen dogodek v okviru Baška Outdoor festivala. Letos bodo potekala tekmovanja na 7km, 14km in 24km, ki tekmovalce peljejo po najlepših zalivih Baške in okolice.

Rok za prijave je 7.10., startnina 180 kun oz. 25 € - prijave na http://www.outdoor.hr/krk

KRK 'N' ROLL MTB MARATON – sobota ob 9.45h

Baška je zelo priljubljena pri gorskih kolesarjih, saj ima veliko urejenih kolesarskih poti, ki se iz kraja hitro dvignejo na planoto na Baško, od koder so najlepši pogledi na Velebit, morje in sosednje otoke.

Pripravili so tri trase na 30km, 40km in 60km, cena startnine od 256 do 287 oz. 34 do 38 €. Ločena e-bike kategorija, ki starta ob 9.45, tekmovalci na klasičnih MTB kolesih pa ob 10h.

Prijave do 13.10. na www.adriabike.hr

TOUCH THE SKY plezanje – sobota in nedelja

Anima Adventures bo tudi letos na Baška Outdoor Festivalu organiziral plezanje, ki bo prilagojeno začetnikom (osebe stare 12 let ali več). Plezanje bo potekalo na dveh stenah, kjer je poskrbljeno za varovanje plezalcev. Udeležba je brezplačna.

Plezanje bo potekalo v soboto med 9.30 in 16h na plezališču Portafortuna, v nedeljo med 9.30 in 16h na plezališču Belove Stene

Zborno mesto restavracija Mošuna – Draga Baščanska ob 9.30, potrebna oprema športna oblačila in obutev, vode, hrana. Rok za prijavo 12.10. oz. do zapolnitve mest na forms.gle/Xk5yCPsG87aBJpZb7

ROCKY HILL HIKE TOUR – nedeljski 12 km pohod

Baška ima tudi številne urejene pohodniške poti in nedelja bo namenjena družinskemu pohodu po zahodni strani Baške.

Pričetek 12 km dolgega pohoda bo ob 10. uri, trajanje pa je predvideno za 4,5 – 5 ur. Skupni vzpon je 416 m, pohod pa poteka po učni poti Batomalj do prelazov Bratinac, Gabri, Vraca od koder bodo lepi pogledi na otoke pred Baško.

Zbor od 9.30 do 10h pred hotelom Forza v Baški, potrebna oprema dobri pohodni čevlji, športna oblačila, voda, hrana. Udeležba na pohodu je brezplačna. Rok za prijavo je 13.10 – bit.ly/3cyMEKk

KIDS OUTDOOR CORNER – sobota in nedelja

Za najmlajše udeležence bodo pripravili športno animacijo, ki bo med 10 in 14h potekala v parku ob hotelu Zvonimir Sunny Hotel by Valamar.

Otroci se bodo naučili hoditi po slackline vrvi, postavljena bo umetna stena za plezanje, v soboto tudi poligon za otroška gorska kolesa.Predhodne prijave niso potrebne

ZABAVA – DJ & LIVE MUSIC

Po končanih športnih aktivnostih bo poskrbljeno tudi za zabavo in nastope DJ-ev, ki bodo potekali v lokalih ob morju Bistro Funtana in Porto Club Baška.

Pričelo se bo že v petek ob 20.uri in nadaljevalo v soboto po končanem tekmovanju ter tudi potem v večernih urah.

Celoten program Baška Outdoor Festival 2022 (pdf)

​Kampiranje na otoku Krk

Sredi oktobra je na otoku Krk odprtih še kar nekaj kampov. V sami Baški lahko kampirate v dveh kampih, ki imata tudi akcijske ponudbe, dodatno pa so odprti tudi kampi v mestu Krk, Njivicah in Omišlju

Kamp Baška - odprt od 14. do 16. oktobra, cena kampiranja z Avtokampi kartico že od 18 € za 2 osebi, najem mobilne hišice za 4 osebe že od 40 € (ob rezervaciji na www.valamar.com s kodo BOFTRAIL)

Kamp Mali, ki je urejen 100 m od osrednje plaže v Baški. Cena za 2 osebi z našo kamping kartico samo ta vikend 16 € za 2 osebi in parcelo

Kamp Krk Premium Resort je odprt še do 16. oktobra - cena kampiranja za 2 osebi z Avtokampi  kartico že od 20 €

Kamp Bor, Krk – odprt čez celo leto - cena za 2 osebi 20 € na kamping kartico

Kamp Ježevac, Krk - kamp bo odprt čez celo leto  - cena kampiranja za 2 osebi z Avtokampi  kartico že od 20 €

Kamp Njivice - odprt do 1.11. - cena za 2 osebi 22 € na kamping kartico

Kamp Omišalj - odprt čez celo leto - cena za 2 osebi 22 € na kamping kartico

Datum objave
Kategorija
Statistika
4457 ogledov