Baška Outdoor festival – vabimo na aktiven vikend na otok Krk

Datum objave
Kategorija
Statistika
628 ogledov

Baška je znana po številnih možnostih aktivnega turizma od gorskega kolesarjenja do pohodništva, teka in plezanja. Sredi oktobra vabimo na Baška Outdoor Festival, ki združuje pet različnih športov in obilico zabave.


Lepa jesen letos kar vabi na morje in sredi oktobra se bo v Baški veliko dogajalo. V okviru 3 dnevnega Baška Outdoor festival, ki bo potekal od 11. do 13. oktobra, bodo lahko uživali vsi ljubitelji aktivnosti v naravi. Kampirate lahko v še odprtih kampih na otoku Krk npr. Mali v Baški ali Krk Premium resort, v sami Baški pa tudi v hotelu Corinthia, kjer os pripravili posebne akcijske ponudbe.

Baška Outdor Festival - 11. do 13. oktober

Družine z otroki cel vikend bodo uživale v lepe vremenu, sprehodih in kolesarjenju ob morju, malce večji pa bodo lahko že šli na vožnjo s terenskim vozilom in spustom po skupno 2 km dolgi jeklenici – zipline Edison, od koder je lep pogled na celotno dolino Baške.

Za pohodnike bodo organizirali 11 km dolg pohod po urejenih poteh po hribih okoli Baške, za ljubitelje plezanja oz. tudi tiste, ki bi radi prvič preizkusili občutke v skalni steni, pa bodo na plezališču v bližini Baške - Portafortuna poskrbeli za varno plezanje.

Trail tekači se bodo zapodili po treh različnih trasah na 8, 14 ali 24 kilometrov, ki jih bodo peljale na vrhove nad Baško.

Ljubitelji gorskega kolesarjenja ste vabljeni na rekreativni kolesarski maraton Krk'n'Roll. Pripravili so trase na 30, 50 in 70 kilometrov, ki bodo kolesarje vodile po južnem dleu otoka Krk.

Celoten vikend bo še veliko spremljevalnih dogodkov, predavanje 1.000 km džungle Vietnama, v petek koncer lokalnih glasbenih skupin in v v soboto zvečer zabava s skupino Elemental.

Celoten program - spisek in linki za prijave (pdf)

>Zipline Edison – petek – nedelja od 10 do 16h, posebna cena 250 kun po osebi

>Gorsko kolesarjenje – sobota ob 10h

>Trail tek – sobota ob 11h

>Pohod 11km – sobota ob 10h - brezplačno

>Plezanje Portafortuna – nedelja od 9.30 do 16h – starejši od 15 let – brezplačno

>Koncert lokalnih glasbenih skupin - petek ob 19h - lokacija Stara riva

>Koncert Elemental – sobota od 21 do 22.30h, bistro Funtana

​Kampiranje na otoku Krk

Sredi oktobra je na otoku Krk odprtih še kar nekaj kampov. V sami Baški lahko kampirate v kampu Mali, ki je urejen 100 m od osrednje plaže. Cena za 2 osebi le 15 € in vključuje parcelo z elektriko in psa.

V mestu Krk je še vedno odprt odličen kamp Krk Premium Resort, ki ob kampiranju nudi tudi najem obilnih hišic. Kamp bo letos odprt tudi čez krompirjeve počitnice, gostom pa omogoča kopanje v ogrevanih bazenih (26 – 27 °C). Popust na Avtokampi kamping kartico.

Preostali odprti kampi na Krku:

Kamp Njivice - odprt do 3.11. - cena za 2 osebi 18 € na kamping kartico

Kamp Omišalj - odprt do 15.11. - cena za 2 osebi 20 € na kamping kartico

Kamp Glavotok – odprt do 13.10. - cena za 2 osebi 18 € na kamping kartico

Kamp Bor, Krk – odprt čez celo leto - cena za 2 osebi 20 € na kamping kartico

Kamp Marta, Škrbčiči – odprt do 15.10.

Kamp Tiha, Šilo – odprt do 15.10.

Datum objave
Kategorija
Statistika
628 ogledov