Baška Outdoor festival – vabimo na aktiven vikend na otok Krk 13. do 14. oktober

Datum objave
Kategorija
Statistika
1610 ogledov

Baška je znana po številnih možnostih aktivnega turizma. Sredi oktobra vabimo na Baška Outdoor Festival, ki združuje športe: gorsko kolesarjenje, tek, plezanje in pohodništvo, organizirana bo tudi otroška športna animacija in večerna zabava ob morju. Izkoristite ugodne cene kampiranja in pridite na otok Krk.

Baška Outdoor festival 2023 - Avtokampi

Zaradi napovedanega slabšega vremena v nedeljo so nekoliko spremenili program, tako da bodo vse aktivnosti potekale v soboto, tudi pohod!

Lepa jesen kar vabi na morje in od 13. do 14. oktobra (petek - sobota) bo v Baški potekal že 9. Baška Outdoor festival, ko se zberejo ljubitelji aktivnih počitnic, ki radi uživajo v naravi in športu. 

Dogodek bo navdušil ljubitelje trail teka, gorskega kolesarjenja, pohodništva, plezanja in voženj po jeklenici (zipline). Ponuja pet atraktivnih dogodkov, ki bodo poskrbeli za vikend poln adrenalina, avantur in zabave.

Aktiven vikend lahko izkoristite tudi za kampiranje. V Baški je sredi oktobra odprt kamp Mali, ki nudi ugodno ceno bivanja 25 € za 2 osebi. Ker je kamp majhen, je dobro predhodno urediti rezervacijo parcele. Je pa potem odprtih še nekaj kampov na otoku npr. Krk Premium, Ježevac, Bor ...

Bivate lahko tudi v hotelu Corinthia, kjer so pripravili posebne akcijske ponudbe - ob rezervaciji na www.valamar.com s kodo BOFMTB.

Baška Outdor Festival - 13. do 14. oktober

Zipline Edison – petek, sobota med 10 in 16h

Odličen zipline, ki je urejen na prelazu Treskavac med Punatom in Baško je primeren za celotno družino. Otroci gredo na spust po jeklenicah z inštruktorjem. Letos je bil zipline podaljšan, tako da ima skupno dolžino že 2,4 km in nudi lepe poglede na Baško.

Trajanje spusta 2 uri vključuje vožnjo s terenskim vozilom do začetka zipline in potem spust do začetne točke.

V času Baška Outdoor festivala bo veljala akcijska cena 30 € na osebo  Potrebna prijava do 12.10. na tel.: +385 98 626 061 ali na mail igor.adventuretours@gmail.com ali na zipline-edison-krk.com

KRK 'N' TRAIL – sobota ob 11.30h

Tek po naravi je vsako leto zelo priljubljen dogodek v okviru Baška Outdoor festivala. Letos bodo potekala tekmovanja na 7 km, 14 km in 24 km, ki tekmovalce peljejo po najlepših zalivih Baške in okolice. Več > www.outdoor.hr/krk

KRK 'N' ROLL MTB MARATON – sobota ob 9.45h

Baška je zelo priljubljena pri gorskih kolesarjih, saj ima veliko urejenih kolesarskih poti, ki se iz kraja hitro dvignejo na planoto na Baško, od koder so najlepši pogledi na Velebit, morje in sosednje otoke.

Pripravili so tri trase na 26 km, 46 km in 70 km. Ločena e-bike kategorija, ki starta ob 9.45, tekmovalci na klasičnih MTB kolesih pa ob 10h. Prijave do 12.10. na www.adriabike.hr

TOUCH THE SKY plezanje – sobota

Anima Adventures bo tudi letos na Baška Outdoor Festivalu organiziral plezanje, ki bo prilagojeno začetnikom (osebe stare 12 let ali več). Plezanje bo potekalo na dveh stenah, kjer je poskrbljeno za varovanje plezalcev. Udeležba je brezplačna.

Plezanje bo potekalo v soboto med 9.30 in 16h na plezališču Portafortuna.

Zborno mesto restavracija Mošuna – Draga Baščanska ob 9h, potrebna oprema športna oblačila in obutev, vode, hrana. Rok za prijavo 10.10. oz. do zapolnitve mest. Prijavnica >

ROCKY HILL HIKE TOUR – sobotni 14,5 km pohod

Baška ima tudi številne urejene pohodniške poti in nedelja bo namenjena družinskemu pohodu po zahodni strani Baške.

Pričetek 14,5 km dolgega pohoda bo ob 10. uri, trajanje pa je predvideno za 5 ur. Skupni vzpon na poti je 550 m, pohodniki pa bodo imeli na delu poti prekrasen pogled na Baško dolino, otoke pred njo in Velebit.

Zbor od 9.30 do 10h pred hotelom Forza v Baški, potrebna oprema dobri pohodni čevlji, športna oblačila, voda, hrana. Udeležba na pohodu je brezplačna. Rok za prijavo je 13.10 – Prijavnica >

KIDS OUTDOOR CORNER – sobota

Za najmlajše udeležence bodo pripravili športno animacijo, ki bo med 10 in 15h potekala v parku ob hotelu Zvonimir Sunny Hotel by Valamar.

Otroci se bodo naučili hoditi po slackline vrvi, postavljena bo umetna stena za plezanje, imeli bodo tudi poligon za otroška gorska kolesa. Predhodne prijave niso potrebne.

PREDAVANJE

V petek ob 21. uri bo v bistroju Funtana (Corinthia Baška Sunny Hotel) potekalo predavanje Dane Krstulović - življenjska avantura & pustolovščina prečkanje Hrvaške planinske transferzale.

ZABAVA – koncerti v Porto Club Baška

Po končanih športnih aktivnostih bo poskrbljeno tudi za zabavo in nastope DJ-ev, ki bodo potekali v lokalu Porto Club Baška:

> v petek od 20. ure naprej DJ & Live koncert Infinity band

> v sobota od 14. ure naprej koncert Infinity Band & DJ Joe2Shine.

​Kampiranje na otoku Krk

Sredi oktobra je na otoku Krk odprtih še kar nekaj kampov:

Kamp Mali, ki je urejen 100 m od osrednje plaže v Baški. Cena za 2 osebi 25 € + 5% popusta na Avtokampi kartico - priporočamo rezervacijo parcele

Kamp Krk Premium Resort, Krk - odprt še do 15. oktobra do 12. ure - cena kampiranja za 2 osebi z Avtokampi  kartico že od 23 €

Kamp Bor, Krk – odprt čez celo leto - cena za 2 osebi 21 € na kamping kartico

Kamp Ježevac, Krk - kamp bo odprt čez celo leto  - cena kampiranja za 2 osebi z Avtokampi  kartico že od 23 €

Kamp Njivice - odprt do 5.11. - cena za 2 osebi 23 € na kamping kartico

Kamp Omišalj - odprt čez celo leto - cena za 2 osebi 23 € na kamping kartico

Ostale namestitve v Baški

CORINTHIA BAŠKA SUNNY HOTEL BY VALAMAR***, Promocijska koda BOFTRAIL / BOFMTB ; www.valamar.com

VALAMAR ZVONIMIR SUNNY HOTEL BY VALAMAR****, Promocijska koda: BOFTRAIL / BOFMTB ; www.valamar.com

HERITAGE HOTEL FORZA****, 10 % popust, Promocijska koda: BAŠKAOUTDOOR2023; www.hotelforza.hr

HOTEL DOBROVIT ***,  10 % - 19 % popust, Promocijska koda BASKAOUTDOOR2023; www.hotel-dobrovit.com

Več informacij o Baška Outdoor Festialu > www.visitbaska.hr

Datum objave
Kategorija
Statistika
1610 ogledov