Hrvaška aplikacija za vnos podatkov in hitrejši prehod meje

Datum objave
Kategorija
Statistika
55725 ogledov

Hrvaška je objavila, da je odprla meje za 10 evropskih držav, ob tem pa je uredila tudi spletno aplikacijo za vnos osebnih podatkov turistov, kar bo omogočalo hitrejši prehod meje.

Hrvaška je odprla meje za državljane 10 tih držav, katerim ni več potrebno navajati razloga potovanja in prilagati dokazila npr. rezervacije parcele ali mobilne hišice v kampu, tako kot je bilo to potrebno v zadnjih tednih.

Je pa priporočljivo predhodno izpolniti podatke o osebah in bivanju v novi aplikaciji, ki je dostopna na tej povezavi - https://entercroatia.mup.hr

Hrvaška meja bo na tak način odprta za državljane Slovenije, Nemčije, Avstrije, Madžarske, Slovaške, Češke, Poljske, Litve, Latvije in Estonije.

S predhodnim vnosom podatkov, se bo zmanjšalo čakanje na mejnih prehodih s Hrvaško, saj bodo na mejnih prehodih, kjer bo to mogoče urediti, ločili vstopne kolone za tiste, ki so predhodno vnesli podatke v sistem in za vse ostale, ki pa bodo morali na vnos podatkov počakati na mejnem prehodu.

Spletna aplikacija vključuje osebne podatke potnikov (ime, priimek, datum rojstva, številko osebnega dokumenta, št. mobitela, email), termin bivanja na Hrvaškem ali je oseba prebolela COVID-19 oz. bila v kontaktu z obolelo osebo, razlog potovanja in kje bo nastanjena.

Na enem obrazcu omogoča vnos podatkov za več oseb – mi priporočamo, da se na en dokument vnesejo osebe, ki bodo potovale skupaj v enem vozilu. Če osebe npr. iz iste družine potujejo na različne destinacije, mora vsaka oseba izpolniti svoj dokument.

V primeru, da boste potovali v več krajev, potem v obrazec vnesite prvo lokacijo.

Potrdilo o oddani najavi si potem lahko naložite direktno s spletne strani, prejeli pa ga boste tudi  na elektronski naslov, ki ste ga vnesli v obrazec. Potrdilo, ki vključuje številko oddane vloge, je ob prehodu meje dobro imeti spravljeno na mobilnem telefonu ali pa natisnjeno.

Datum objave
Kategorija
Statistika
55725 ogledov