Informacije za pavšaliste v hrvaških kampih

Datum objave
Kategorija
Statistika
20227 ogledov

Kamping sezona 2020 se bo zaradi epidemije korona virusa zagotovo pričela nekoliko kasneje. Večina kampov ob hrvaški obali je datum odprtja sedaj prestavila na 30. april, z veliko mero optimizma in bolj realno pa upamo, da bodo kampi odprti od 1. junija naprej.


Pavšala sedaj ni potrebno plačati

Številni pavšalisti nas sprašujejo, kaj naj naredijo, saj bi morali v marcu podpisati pogodbe in plačati pavšal.

S kampi smo v kontaktu in vsi nam zatrjujejo, da v tem trenutku pavšalistom ni potrebno storiti nič. Tudi upravljalci kampov se namreč zavedajo, da je napovedovanje trajanja letošnje kamping sezone zelo nehvaležno, zato vplačila niso potrebna.

Ko bo bolj jasno, kdaj bi se kampi lahko odprli, kar je odvisno predvsem od odprtja državnih meja in omogočenega prostega gibanja, ki ga predpiše država, bodo kampi pavšaliste obvestili o pogojih in cenah, ki bodo veljali v sezoni 2020.

Nekateri so pavšal v celoti plačali že v januarju ali februarju. Nekateri kampi so sporočili, da bodo v tem primeru odšteli dneve, ko kamp ne bo obratoval, preveč plačan znesek pa bodo odšteli od pavšala za sezono 2021.

Osnovne cene pavšalov v kampih na Hrvaškem >>

Zaenkrat so za pavšal 2020 možni trije scenariji:

  • poln oz. delni pavšal v primeru, da se kamping sezona prične do 1.6. - kampi lahko sezono podaljšajo v jesen do konca oktobra, v tem primeru se plača polni pavšal oz. delni, če je kamp že sicer odprt do oktobra
  • skrajšan pavšal bo možen v primeru sezone, ki bo trajala od julija do septembra – plača se delni pavšal
  • kampiranje po dnevih - če se bo pričetek sezone zavlekel v julij, potem se pavšalnim gostom omogoči plačilo dnevnega kampiranja po posebnih cenah.

Vsi skupaj upamo, da se razmere hitro izboljšajo in da se vsi skupaj lahko odpravimo na prvo letošnje kampiranje. Zato pa sedaj upoštevajmo navodila in ostanimo doma, da nam bo potem lepše.

Datum objave
Kategorija
Statistika
20227 ogledov