Kamp Čikat kot najboljši na Lošinju omogoča celoletno kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika
1924 ogledov

Kamp Čikat je najbolj znan kamp na otoku Lošinj, ki je bil zaradi kvalitete in odlične dodatne ponudbe letos nagrajen z nazivom Naj kamp Adria, nemški ADAC pa je kampu prvič podelil nagrado Superplatz.

Kamp Čikat - Mali Lošinj so v zadnjih letih temeljito prenovili, uredili nove kamping parcele ob morju in v osrednjem delu kampa, prenovili večino sanitarnih objektov ter v gornjem delu zagradili velik bazenski kompleks s tobogani. V poletnih mesecih kamp Čikat najraje obiščejo družine z otroki, ki uživajo na senčnih parcelah in dobri dodatni ponudbi aktivnosti in animacije.

Ob ureditvi kampa in ureditvi ogrevanja sanitarij je bila logična posledica, da je kamp odprt čez celo leto, kar je odlično, saj je tudi čez zimo klima v Malem Lošinju mila in zato se veliko kampistov odloči za kampiranje predvsem v času krompirjevih počitnic, božično – novoletnih praznikov in v mesecu marcu, ko so že zelo prijetne temperature. Preverite ugodne cene zimskega kampiranja v kampu Čikat – 2 osebi kampirata že od 14 € >>

Valentinova ponudba najema mobilne hišice

V terminu Valentinovega vikenda od 14. do 16. februarja v kampu Čikat omogočajo najem mobilnih hišic za 2 ali 4 osebe že od 37 € + bon za uporabo bazena in wellnessa v hotelu Aurora, dodatno pa gostom podarijo še darilo presenečenja. Več o akcijski ponudbi >>

Prvi ADAC Superplatz kamp na Lošinju

Kamp Čikat je letos eden od 13-ih kampov na Hrvaškem, ki so prejeli to prestižno nagrado, in eden od 134-ih kampov v Evropi, ki sodijo med najboljše.

Naziv Superplatz kamp prejmejo le tisti kampi, ki zadostijo strogim kriterijem ADAC-jevihi inšpektorjev in so dobili najboljše ocene v petih ocenjevalnih kategorijah: urejenost kamping parcel, urejenost sanitarij, opremljenost kampa, dodatna ponudba aktivnosti in animacije ter možnost kopanja, kjer so vključena naravana kopališča in bazeni.

Že lansko leto pa so kamp Čikat uvrstili tudi v združenje najboljših evropskih kampov - Leading Campings of Europe, ki združenje najboljših 38 kampov v Evropi.

Zakaj izbrati kamp Čikat v Malem Lošinju?

Največja prednost kampa Čikat je odlična senca, ki jo kamping parcelam nudijo borovci. Lokacija kampa je na zahodni strani otoka, takoj iz kampa pa vodi urejena obmorska pot, ki je priljubljena pri sprehajalcih in kolesarjih.

Do mesta Mali Lošinj je približno 20 minut lepega sprehoda, v mestu pa priporočamo obisk zanimivega muzeja Apoksiomena, kjer je na ogled bronast antični kip atleta, ki so ga našli v morju pred Malim Lošinjem.

Ob urejenih kamping parcelah, je v gornjem delu tudi neparceliran del kampa, ki nudi cenovno ugodnejše kampiranje. V kampu Čikat se lahko odločite tudi za najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb, med katerimi so najbolj priljubljene mobilne hiške Freed-Home, ki navdušijo z prostornostjo in velikimi terasami.

Avstrijska agencija Gebetsroither omogoča tudi najem počitniških prikolic za 4-5 oseb, ki so od morja oddaljene le 100m.

Plaža v kampu Čikat je omejena na dva manjša prodnata zaliva, samo 5 minut stran je tudi lep zaliv z mivko, kjer najbolj uživajo najmlajši obiskovalci, saj je ob robu plaže tudi nekaj sence.

Otroci zelo uživajo v Aquaparku Čikat, ki je za goste kampa brezplačen, vključuje pa večji plavalni bazen, več manjših bazenov, dva večja tobogana in dodatno še manjše tobogane ter vodna igrala. Bazeni so glede na vremenska razmere od začetka junija do konca septembra.

V zimskih mesecih pa gostom kampa omogočajo brezplačno kopanje v hotelu Aurora, uporaba wellnessa pa se doplača.

Preverite celotno ponudbo kampa Čikat in cene kampiranja ter najema mobilnih hišic za letošnjo kamping sezono >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
1924 ogledov