Kamp Danica praznuje 30 letnico delovanja

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Bohinjski Bistrici je bilo sredi julija slovesno, saj je kamp Danica praznoval 30 letnico delovanja. Gre za enega najboljših srednje velikih kampov pri nas , ki se lahko pohvali tudi s številnimi nagradami in ekološkim delovanjem. Ob tem goste vabijo na Bohinjsko noč, ki bo potekala 12. avgusta.

V kampu Danica, ki je odprt čez celo leto, gostom nudijo lepo urejene kamping parcele ob reki Savi ter neparceliran del v osrednjem delu kampa. Skupno je prostora za okoli 700 gostov.

V zadnjih letih so v prenovo kampa vložili več kot 2 milijona evrov. Posodobili so sanitarije, z nakupom dodatnih zemljišč uredili nove parcele, uredili rečno brežino, namestili polnilnico za električna vozila in povečali recepcijo.

Letošnja novost je možnost najema lesene koče »Stan« v samem kampu, kjer lahko udobno prespita dve osebi. Koča je opremljena s kuhinjo, dnevnim prostorom s TV, internetom in teraso s sedežno garnituro.

Gostom z našo kamping kartico nudijo izven glavne turistične sezone posebno ceno kampiranja in sicer - 20 € za 2 osebi + pes na neparceliranem delu z elektriko v terminih 1.1. - 7.7. & 25.8. - 31.12.

Začetki turizma v Bohinju in prihodnost

Bohinj se je začel turistično razvijati po otvoritvi bohinjske železniške proge v letu 1906. V tem obdobju so začeli graditi številne hotele, gostilne in domačije s turističnimi sobami, v letu 1908 pa so ustanovili društvo Danica, ki je ob reki Savi uredilo letno kopališče in zimsko drsališče.

Od tod je tudi kamp leta 1989 dobil ime Danica in že prvo leto delovanja beležil 6.300 nočitev, v letu 201 že več kot 25.000, lani pa že skorajda 70.000.

Kamp Danica v bodoče ne bodo bistveno povečevali, si pa želijo še dvigniti nivo ponudbe, izboljšati infrastrukturo in za podaljšanje sezone dodatni še možnost najema glamping namestitev. Kamp je namreč v glavni poletni sezoni že sedaj praktično polno zaseden, zato čakajo sprejem občinskega prostorskega načrta, ki bo omogočil tudi takšno gradnjo.

V celotni dolini si želijo umiriti promet z vozili, zato so letos dodatno okrepili avtobusne prevoze, ki so brezplačni in omogočajo parkiranje vozila v Bohinjski Bistrici in nato prevoz turistov do samega Bohinjskega jezera ali pa na Pokljuko.

Bohinjska noč, sobota 10.8.

Največja poletna zabava v Bohinju bo potekala v soboto, 10. avgusta, ko se bo Pod Skalco odvila Bohinjska noč. V ranih večernih urah se bo pričel otroški program, sledil pa bo pester glasbeni program, katerega vrhunec bo koncert Jana Plestenjaka.

Namesto bučnega ognjemeta pa bodo obiskovalci med 22 in 23h lahko uživali v vodno – svetlobni glasbeni predstavi na jezerski gladini, tradicionalno pa bodo po jezeru spustili svečke v jajčnih lupinicah ter zakurili kres na vodi.

Ta dan bodo brezplačni avtobusi vozili tudi ponoči in tako vsem gostom omogočili hiter ter enostaven dostop do prireditvenega prostora.