Kamp Mon Perin v Balah vabi z najlepšimi plažami v Istri

Datum objave
Kategorija
Statistika
13897 ogledov

Kamp Mon Perin leži v bližini istrske vasice Bale in navduši s prekrasno naravo in dolgimi prodnatimi zalivi. Ker je kamp oddaljen od večjih mest, je morje tukaj izredno čisto. Imajo pa v kampu tudi nov bazen - Paleo park, ki je zgrajen v obliki dinozavra.

Lokacija kampa Mon Perin je 20 km južneje od Rovinja in 6 km od kraja Bale. Posebnost kampa je, da je urejen v dveh delih - desni San Polo in levi Colone. Okoli 700 kamping parcel leži vzdolž več kilometrov dolge plaže s številnimi prodnatimi zalivi.

Kamp je sicer odprt od konca aprila do začetka oktobra, vendar pa letos zaradi trenutnih razmer lahko pričakujemo, da se bo kamp odprl nekoliko kasneje, zato računajo, da bodo sezono v Balah podaljšali do konca oktobra.

Morje je v tem delu Istre zelo čiste, saj je oddaljeno od večjih turističnih krajev. Ob plaži je več lokalov, otroška igrala, dva vodna parka z napihljivimi igrali (brezplačna uporaba), imajo pa tudi športni center z možnostjo najema opreme in tečajev surfanja, SUP-anja in potapljanja.

Paleo Park, ki je urejen ob robu dela kampa San Polo, združuje velike zunanje bazene (plavalni, masažni, otroški) in tematski park z maketami dinozavrov. Ob bazenih je urejena tudi restavracija, animacijski prostor in lepotni salon.

Kamping parcele ali najem mobilnih hišic

Kamp Mon Perin je zelo raznolik, tako da so na voljo zelo senčne in tudi nekoliko bolj sončne parcele, manjši del kampa pa je kot neparceliran del urejen tudi za šotoriste.

Sanitarnih objektov je 8 in vsi so bili v zadnjih letih prenovljeni, tako da so tudi otroške sanitarije, pralnice perila, pri recepciji pa je tudi prostor za oskrbo avtodoma.

Odločite se lahko za najem mobilnih hišic in tudi tukaj je ponudba zelo raznolika. Na voljo so mobilne hišice za 4 - 6 oseb.

Izbirate med klasičnimi hišicami (24 -32m2) in modernejšimi, ki so površine od 40 do 62 m2, dodatno pa imajo še veliko teraso s sedežno garnituro. Gre za tipe hišic Prestige, Exclusive in You&Me, najprestižnejše hišice pa imajo na terasi tudi lasten jacuzzi. Ker so kužki v kampu dobrodošli, lahko bivajo tudi v vseh tipih mobilnih hišic.

Novosti v kampu Mon Perin za sezono 2020

V delu kampa San Polo bodo pri restavraciji povsem na novo uredili parcele, ki bodo opremljene z elektriko, vodo, odtokom in priklopom na satelitsko TV. Parcele v prvi vrsti ob morju- Luxury Mare bodo dodatno imele še tuš, žar in nadstrešnico. Dve fotografij novih parcel objavljamo v galeriji.

Dodatno bodo ozelenili parcele in okolico mobilnih hišic, uredili parkirna mesta pri hišicah in asfaltirali poti po kampu.

Glede na trenutno krizo, lahko računamo, da se bo kamp Mon Perin najhitreje odprt konec aprila, še bolj verjetno pa enkrat do začetka junija. Zaradi tega računajo podaljšati sezono do konca oktobra. Tako bodo tudi pavšal podaljšali, če pa vseeno ne bo možno koristiti vseh dni, bodo poskrbeli za ustrezen obračun in povračilo pri pavšalu na naslednje leto.

Za vse obstoječe in nove rezervacije so sprejeli ukrep, da lahko brezplačno spremenite datum in dopust koristite tudi v sezoni 2021. To seveda lahko storite brezplačno, lahko pa tudi odpoveste rezervacijo do enega dne pred prihodom.

Aktivne počitnice v Istri

Če želite biti na kampiranju aktivni, potem vam v kampu Mon Perin zagotovo ne bo dolgčas. Imajo urejena športna igrišča za nogomet, košarko, odbojko na mivki, tenis, namizni tenis in mini golf, okolica pa nudi številne poti za tek in kolesarjenje ob morju. Tako je priljubljena pot do Barbarige in Fažane ter potem z ladjico na ogled Brionov.

V kampu je urejen tudi konjeniški center, tako da se lahko odločite tudi za jahanje.

Po kampu vozi brezplačen turistični vlakec, ki vas zapelje tudi do kraja Bale, kjer si lahko ogledate stari del kraja s palačo, cerkvijo in ozkimi kamnitimi ulicami. Avgusta pripravijo Balsko noč in znan jazz festival.

Sicer pa tudi do bolj znanega Rovinja ni daleč, tako da priporočamo večerni obisk in sprehod po tem istrskem biseru.

Cene kampiranja in akcijske ponudbe

Kampiranje v urejenih kampih je v zadnjih letih postalo dražje, zato je toliko bolj dobrodošlo, da v kampu Mon Perin imetnikom Avtokampi.si kamping kartice omogočajo 10% popust na ceno osebe, ki velja v primeru min. 7 kamping nočitev.

V času nizke sezone pripravijo posebne akcije za tedensko kampiranje ali 5 dnevni najem mobilne hišice, ko brezplačno ponudijo izlet z barko, jahanje, potapljanje, surfanje….

Več informacij o cenah kampiranja in najema mobilnih hišic v kampu Mon Perin dobite na www.camping-monperin.hr

Datum objave
Kategorija
Statistika
13897 ogledov