Družinski izlet – Ledeno kraljestvo v Mojstrani

Datum objave
Kategorija
Statistika
8233 ogledov

Kranjska Gora z okolico je priljubljena zimska destinacija, samo nekaj kilometrov prej pa v Mojstrani vsako zimo uredijo za družine zelo zanimivo Ledeno kraljestvo. Sprehodite se po parku odetem v led, na ogled so jaslice v naravni velikosti, ledena vasica s cerkvico, ledeni kraljevi prestol, priporočamo pa tudi izlet do slapu Peričnik in ogled Slovenskega planinskega muzeja.

Mojstrana – družinski izlet za cel dan

V bližini Mojstrane imamo tudi dva kampa, ki sta odprta čez celo leto in omogočata zimsko kampiranje in sicer kamp Kamne - Dovje, ki je od Mojstrane oddaljen le slab kilometer ter kamp Špik - Gozd Martuljek.

Leden kraljestvo – Mojstrana je glede na vremenska razmere običajno odprto od sredine decembra do konca januarja. V majhni dolini, skozi katero teče potoček, vsako leto spremenijo v ledeno deželo, ki jo otroci poznajo tudi iz znanih risank Ledeno kraljestvo o Elzi, Ani in Olafu.

Ledeno kraljestvo je sicer poznano tudi po predstavah živih jaslic, ki pa jih zaradi epidemioloških razmer letos ne morejo organizirati. So pa postavili hlevček z maketami svete družine v naravni velikosti.

Sprehodite se skozi ledeni park in v led odeta drevesa, otroci uživajo na ledenem kraljevem prestolu, si ogledali park ledenih vrtnic, rudnik ledenih kristalov, mlin z jezerom, vasico s cerkvico, vodomet, letos pa so dodali še nekaj živalskih maket.

Ko se stemni, pa ledeno kraljestvo zažari v čarobnih barvah, zato je takrat tudi največ obiskovalcev. Z baklami in laternami osvetljene ledene skulpture oživijo in pri otrocih vzbudijo pravljične občutke.

Točna lokacija ledenega kraljestva

Ledeno kraljestvo se razprostira tik pred vstopom v sotesko Mlačca pri Mojstrani. Dostop z avtom je označen že v sami Mojstrani, kjer sledite oznakam za cesto proti Radovni, po približno 500m se odcepi pot do urejenega parkirišča - točna lokacija

Med tednom je vstop omogočen od 14. do 19. ure, ob vikendih (sob., ned.) in praznikih pa med 10. in 19. uro. V  januarju 2022 bodo tako odprti še od 3.1. do 7.1. vsak dan med 14. in 19., potem pa ob sobotah in nedeljah med 10. in 19. uro ter ob petkih med 14. in 19. uro.

Cena vstopnic za ogled ledenega kraljestva:

- 6 € za odrasle osebe

- 4 € za otroke

- 1 € za predšolske otroke

Slovenski planinski muzej in slap Peričnik

V Mojstrani pa nimajo samo Ledenega kraljestva, ampak imajo tudi zelo zanimiv Slovenski planinski muzej, kjer so na ogled številni dosežki slovenskih planincev, zgodovina vzponov, skozi muzej pa otroci zbirajo planinske žige. Na ogled je tudi helikopter slovenske policije, s katerim so nekoč opravljali gorska reševanja.

Odločite se lahko tudi za igro soba pobega oz. se tukaj imenuje kar pobeg v bivak, ko boste vsi družinski člani sodelovali pri iskanju pravih planinskih poti.

Iz Mojstrane vodi tudi pozimi lepo urejena pot do slapu Peričnik, kjer so na ogled »ledene orglje«, je pa potrebna dobra zimska obutev. Lahko greste tudi s sankami, saj je cesta zaprta za promet, pot pa vam bo v eno smer vzela okoli 1 ure.

Več o turistični ponudbi doline > https://kranjska-gora.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
8233 ogledov