Nemčija na rdeči seznam uvrstila še več slovenskih regij

Datum objave
Kategorija
Statistika
6317 ogledov

Nemčija je dopolnila seznam rdečih regij iz Slovenije in hrvaške ter dodala nove regije, kamor ne priporočajo potovanja.

 Nemčija uvrstila slovensko regijo na rdeč seznam

Nemčija tedensko spremlja podatke​

V Nemčiji priporočila za potovanja v času korona krize podaja Inštitut Roberta Kocha. Na rdeči seznam uvrstijo države oz. regije, kjer so v zadnjih sedmih dneh zabeležili več kot 50 novih okužb s koronavirusom na 100.000 prebivalcev.

Že konec septembra in potem do polovice oktobra je Nemčija na rdeč seznam dodala večinoma vse regije v Slovenije. Od sobote, 24. oktobra bo tako na oranžnem seznamu samo še Obalno - kraška regija, potovanja v vse ostale slovenske regije pa trenutno odsvetujejo.

Potniki, ki prihajajo v Nemčijo s teh kritičnih območij oz. so bili v zadnjih 14 dneh tam, morajo v 14 dnevno karanteno ali pa prinesti potrdilo o negativnem testu na Covid-19, ki pa ne sme biti starejši od 48 ur. Potrdilo o negativnem testu mora biti v nemškem ali angleškem jeziku. Test se lahko opravi tudi v Nemčiji in sicer v petih dneh po prihodu.

Seznam rdečih regij v naši bližini

Nemčija je v zadnjem mesecu na seznam rizičnih regij dodala tudi nekaj območij v naši bližin. Ker pa se razmere hitro spreminjajo, Nov spisek prične veljati 24. oktobra.

Hrvaška -Istra, Kvarner, Zadar, Šibenik, Koprivnica - Križevci in Brod - posavina so še vedno na oranžnem seznamu brez karantene ob povratku, Na nemškem rdečem seznamu pa so  hrvaške županije:

> Zagreb (celotna županija vključno z mestom Zagreb)

> Liško-senjska (tudi kraj Novalja z okolico na otoku Pag)
> Splitsko-dalmatinska
> Dubrovniško-neretvanska
> Karlovška
> Krapinsko-zagorska
> Varaždinska
> Bjelovarsko-bilogorska
> Virovitiško-podravska
> Vukovarsko-sremska
> Medžimurska
> Osiješko-baranjska
> Požeško-slavonska
> Sisaško-moslavška

Avstrija - na nemškem rdečem seznamu so tudi avstrijske regije in sicer: Dunaj, Tirolska, Predarlberško (Vorarlberg)., Salzburg, Zgornja in spodnja Avstrija, Gradiščansko in Štajerska.

Madžarska - kar 16 regij je na nemškem rdečem seznamu, med njimi tudi glavno mesto Budimpešta.

Italija - Nemčija sredi oktobra dala na rdeč seznam regiji - Campania in Liguria, konec oktobra pa še Sloveniji sosednjo regijo Furlanija - julijska krajina ter regije Benečija, Bolzano - južna Tirolska, Toskana, Sardinija, Piemont, Lombardija, Umbrija, dolina Aoste, Lazio in Emilija-Romania.


Datum objave
Kategorija
Statistika
6317 ogledov