Obiskali smo kampe Oštro, Selce in Klenovica - fotogalerija in video

Datum objave
Kategorija
Statistika

Oglejte si fotogalerijo in nove video posnetke iz kampov Oštro, Selce in Klenovica. Gre za raznolike kampe s ponudbo za pavšaliste, prehodne kampiste, ponekod pa omogočajo tudi najem mobilnih hišic.

V juniju smo obiskali tri kampe Oštro, Selce in Klenovica, ki po ponudbi ne sodijo ravno v vrh hrvaškega kamping turizma, so pa za nas zanimivi predvsem zaradi dobre lokacije, ki omogoča dostop v dobrih 2 urah. Pod novico si lahko ogledate fotografije kmapov in video posnetke, pri samih opisih kampov pa dobite še več informacij o cenah kampiranja.

Kamp Oštro leži v Kraljevici in ga je po izgradnji nove avtoceste, ki turiste direktno pripelje na most za otok Krk, malo obšel tranzitni promet kamp Oštro - avtokampi.sikampistov. Tako je več kot polovica parcel namenjena pavšalistom (novih pavšalistov žal ne sprejemajo več), prehodnim gostom pa so ostale lepo urejene parcele ob morju in neparceliran del v gornjem delu kampa. Na obeh je veliko sence borovcev, omogočen pa je priklop na elektriko in ponekod tudi na vodo. v kampu omogočajo tudi najem starejših bungalovov.

Kamp ima zelo raznoliko plažo. Osrednji del je urejen kot nek zaliv znotraj betoniranih pomolov, kjer je plaža peščena in tako zelo primerna za najmlajše. Dva zaliva sta prodnata, del plaže pa je tudi skalnat. Na žalost pa je pogled iz dela kampa in plaže usmerjen proti Reki in rafinerijo. Sicer pa imajo v kampu tudi restavracijo in lokal ob plaži, urejeno je otroško igrišče, pohvalno pa je, da tudi v času nizke sezone deluje trgovina. Zaradi lokacije je kamp Oštro primeren tudi za kakšen krajši vikend izlet na morje.

Kamp Oštro omogoča popust na  Avtokampi.si kamping kartice in sicer 10% na ceno osebe v terminih 15.4. - 7.7. & 19.8. - 30.9. in 5% na ceno osebe v terminu 8.7. - 18.8.



Kamp Selce je od Crikvenice oddaljen 3 kilometre in poleg urejenih kamping parcel ob morju gostom v gornjem delu kampa nudi tudi neparceliran del. Kamp ima prenovljeno recepcijo in delno prenovljene sanitarne kamp Selce - avtokampi.siobjekte, urejeno je novo otroško igrišče in animacijski center, ob morju pa je zaradi varnosti v kampu postavljena ograja, gostje pa za prehod dobijo čip zapestnico. Veliko slovenskih gostov je na pavšalu, žal pa ne sprejemajo več novih pavšalistov.

V kampu Selce agencija Mediteran kamp omogoča tudi najem modernih mobilnih hišic, ki so postavljene v osrednjem delu kampa. V ponudbi imajo mobilne hišice za 4 +2 osebi, ki so opremljene z dvema spalnicama, in mobilne hišice za 6 +2 osebi s tremi spalnicami.

Plaža v kampu Selce je večinoma betonirana, ob robu zaliva pa je tudi peščena plaža primerna za kopanje otrok. Na plaži deluje potapljaški center, prav tako je tam tudi restavracija, trgovina pa je v samem kampu. Imetnikom naše kamping kartice  kamp Selce omogoča 10% popust na ceno osebe v primeru vsaj 3 nočitev, agencija Mediteran kamp pa nudi 5% popusta pri najemu mobilnih hišic.



Kamp Klenovica boste našli, če se boste peljali po jadranski magistrali od Novega Vinodolskega proti Senju. Gre za velik kamp na koncu istoimenskega kraja, ki je urejen na dokaj strmem pobočju, ki pa se zaključi ravnokamp Klenovica- avtokampi.si 100 metrov pred morjem. gre za miren kamp, ki ima najboljše kamping parcele urejene na travniku tik ob morju, kjer je tudi nekaj sence starejših dreves. Parcele so urejene tudi v osrednjem delu kampa, kjer pa je manj sence. Sanitarni objekt je le eden in še ta bi bil potreben prenove.

V gornjem delu kampa so postavljene mobilne hišice kampa in novejše ter modernejše mobilne hiške agencije  Mediteran kamp. Tako kot v kampu Selce imajo tudi tukaj manjše in večje mobilne hišice za 4 +2 ali 6 +2 osebi, na rezervacije pa agencija nudi 5% popust na  kamping kartico.

V neposredni bližini mobilnih hišic je urejen tudi bazenski del, ki vključuje pet bazenov in lokal. V kampu v poletnih mesecih deluje tudi restavracija in trgovina. Plaža v kampu Klenovica je prodnata, ravno ob našem obisku pa so postavljali tudi senčnike, saj drugače na sami plaži ni sence. Ob robu kampa je tudi skalnata plaža namenjena predvsem ljubiteljem miru in nudističnega kopanja.

V kampu Klenovica imajo še dovolj prostora za nove pavšaliste, ki bi želeli postavili prikolico, omogočajo pa tudi postavitev privatne mobilne hišice.

Video posnetki kampov: