Ogled kampov Lopari, Rapoča in Premo most na Lošinju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na Lošinju smo obiskali tri manjše kampe v okolici Osorja in Nerezin – Lopari, Rapoča in Preko mosta ter si ogledali opremljenost ter urejenost. Pri opisih kampov smo dodali nove fotografije, v obeh kampih v Nerezinah pa nudijo tudi dodaten popust imetnikom naše kamping kartice.

Na Lošinju smo obiskali tri manjše kampe v okolici Osorja in Nerezin – Lopari, Rapoča in Preko mosta ter si ogledali opremljenost ter urejenost. Pri opisih kampov smo dodali nove fotografije, v obeh kampih v Nerezinah pa nudijo tudi dodaten popust imetnikom naše kamping kartice.
kampiranje na Lošinju - kamp Lopari - avtokampi.si

Otok Lošinj je zanimiv zaradi odlične lege, saj je že dovolj južno, da ima običajno lepše vreme kot pa območje okoli Reke in Opatije. Tako imajo v povprečju več ko 200 sončnih dni na leto. Otok je znan po borovcih in številnih mediteranskih rastlinah, ki v kombinaciji z milo klimo zdravijo bolezni dihal. Tako Lošinj predvsem spomladi in jeseni obiščejo ljudje s pljučnimi boleznimi.

Na Lošinju pa na svoj račun pridejo tudi športniki, še posebej ljubitelji sprehodov, pohodništva in kolesarjenja, katerim so na voljo urejene poti ob morju ter po notranjosti otoka. Številni pa se povzpnejo na najvišji hrib na otoku – Osorščica nad Nerezinami (588m) od koder je prekrasen pogled na celoten Kvarner.
kampiranje na Lošinju - kamp Lopari - avtokampi.si

Kamp Lopari – Nerezine
Malce pred Nerezinami je tik ob glavni otoški cesti urejen kamp Lopari, ki gostom nudi 140 urejenih kamping parcel z elektriko, nekaj jih ima tudi vodo in velik neparceliran prostor, ki ima odlično senco in je še posebej primeren za šotoriste. V bližini recepcije je nekaj parcel urejenih tudi kod camper stop, kar izkoristijo avtodomarji, ki se želijo samo za eno ali dve noči zaustaviti v kampu.

V gornjem delu kampa, približno 100 do 200m od morja, se lahko odločite za najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb. Do letos so bile hišice samo na desnem delu, letos pa so novo naselje postavili še levo od recepcije. Te mobilne hiške so prostornejše in opremljene z dvema kopalnicam, dvema spalnicama, dnevnim prostorom in kuhinjo. Starejše hišice so malo manjše, vendar še vedno dovolj velike za družinske počitnice. Ob doplačilu so v mobilnih hišicah dovoljeni tudi psi.
kampiranje na Lošinju - kamp Lopari - avtokampi.si

Novost v kampu Lopari je najem glamping šotora (40m2) za 2 – 4 osebe. Šotor je opremljen s prostorno teraso, kopalnico, dnevnim prostor (TV, klima), kuhinjo in dpalnico z zakonsko posteljo. V dnevnem prostoru je tudi sedežna garnitura, ki se jo lahko raztegne v dve pomožni ležišči.

Plaža v kampu Lopari je kombinacija peščene (navožen pesek), prodnate, skalnate in betonirane. Del plaže ima tudi nekaj sence, povsem na levi strani pa je urejena pasja plaža. Ker je na tem delu otoka ugoden veter je lokacija primerna tudi za surfanje, v kampu pa imajo tudi surf center s šolo in možnostjo izposoje opreme.

Sanitarni objekt je velik in lepo urejen, vendar pa je težava, ker je samo eden, kar pomeni, da je z določenih parcel že kar dolgo razdalja. Kot vemo je že nekaj let v planu izgradnja vsaj še dveh sanitarij, vendar do sedaj še ni prišlo do realizacije.

Več o kampu Lopari in popustu na našo kamping kartico >>


Ob robu kraja Nerezine je urejen manjši kamp Rapoča, ki ima polovico parcel urejenih v senci borovega gozdička, druga polovica pa je urejena na travniku in ima delno senco. Kamp je zaradi majhnosti in bližine kraja priljubljen pri družinah z manjšimi otroki.

Tudi v kampu Rapoča se lahko odločite za najem mobilne hišice za 4 – 6 oseb, izbirate pa lahko med prostornejšimi in novejšimi hišicami z velikimi terasami in malce manjšimi, ki pa so postavljene v gornjem delu kampa.

kampiranje na Lošinju - kamp Rapoča - avtokampi.si

Plaža v Rapočah je razdeljena na tri peščene zalive, večji del pa je skalnat. Ob robu kampa je del plaže tudi betoniran. Ob plaži je urejeno igrišče za odbojko na mivki, možnost je tudi izposoje kajakov in SUP desk.

Kamp ima dva sanitarna objekta, otroško igrišče, kjer poleti pripravijo tudi animacijo, trgovino, restavracijo in lokal na plaži. Tik ob kampu je manjša marina, kjer se dobi privez za manjše čolne, za večje pa je prostor v marini v samih Nerezinah.



kampiranje na Lošinju - kamp Preko mosta - avtokampi.si
Kamp Preko mosta – Osor
Kamp leži takoj kot prevozite most med otokoma Cres in Lošinj, ko boste na desni strani ceste videli urejene parcele. Gre za manjši kamp, kjer se lahko odločite kampirati na senčnih ali sončnih parcelah opremljenih z elektriko, nekatere pa imajo tudi vodo in odtok.

Šotoristi pa najraje izberejo neparceliran prostor pod borovci čisto na levi strani kampa, od koder je lep pogled na otok Cres.
kampiranje na Lošinju - kamp Preko mosta - avtokampi.si




Vzdušje v kampu je mirno, gostje si radi ogledajo sam Osor, spremljajo pomorski promet po kanalu med otokoma (most se dvigne ob 9 in 17h), je pa tudi odlično izhodišče za pohod na Osorščico, saj se v kampu pričenja ena od poti na vrh.