Otok Lošinj vabi na pomladansko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Pomlad je letos pohitela in temperature na Lošinju, ki je najbolj južen otok na Kvarnerju z možnostjo kampiranja, se že približujejo 20 °C. Narava se prebuja, nekateri kampi so že odprti, ostali se odpirajo v aprilu, destinacija pa je odlična za sprehode ob morju, kolesarjenje in obisk raznolikih prireditev.

Kampiranje na Lošinju - Avtokampi.si

Otok Lošinj je priljubljena kamping destinacija zaradi mile klime in tako npr. v  celo leto odprt kamp Čikat prihaja vsako zimo veliko gostov. 

Pomlad je še lepša, ko je vse zeleno in cvetoče. Ob morju so urejene sprehajalne poti, ki jih lahko uporabite tudi za kolesarski izlet. Odpravite se lahko do razgledne točke Providenca nad Malim Lošinjem, kjer je tudi urejena učna pot. Pot lahko nadaljujete do zaliva Mrtvaška na skrajnem jugu Lošinja, od koder boste imeli lep pogled na otok Ilovik.

Sprehodite se po ulicah Malega Lošinja, si oglejte muzej posvečen antičnemu atletu Apoksiomenu, katerega bronast kip je pred pred leti našel belgijski potapljač na morskem dnu pred Lošinjem.

Lep je tudi Veli Lošinj, ki leži na vzhodni strani otoka in je bil nekoč največji kraj na otoku. Ozke ulice vas popeljejo mimo starih vil, kjer so nekoč živeli kapitani, globok zaliv s privezi za ribiške čolne in cerkvico sv. Antona Puščavnika, kula (stolp) iz 15. stoletja, kjer je sedaj muzej in galerija. Sprehodite se lahko ob morju do ribiškega zaselka Rovenska, kjer je tudi lepa prodnata plaža.

Ljubitelji pohodništva bodo obiskali planino Osoršćica nad Nerezinami, kjer je najvišji hrib Televrin (588 m). Imeli boste prekrasen pogled na Osor in celoten Lošinj ter sosednje otoke.

Od kampa Čikat pa poteka obmorska Pot lošinjskih kapitanov, ki je zelo primerna za družine in se zaključi v zalivu Borik.

Več o urejenih pohodniških in kolesarskih potek na Lošinju >

Prireditve na Lošinju do konca maja:

Kolesarska dirka XCO Lošinj - cross country mountain - UCI class 1, 16. in 17. marec 2024, lokacija Čikat

XCO kolesarska dirka v olimpijski disciplini kros - bo potekala v soboto in nedeljo v moški in ženski kategoriji Elite in Junior. urejena bo proga v dolžini 4 km z višinsko razliko 100m, na kateri bo nastopilo okoli 200 kolesarjev.

Full Moon regata - na Lošinju bo potekala regata v soboto, 23. marca 2024

Velikonočni koncert pihalnega orkestra Josip Kašman - 1.4. ob 11h v cerkvi v Velem Lošinju, ob 20h v cerkvi v Malem Lošinju, 2.4. ob 18h v cerkvi v Nerezinah

Kolesarska dirka 4Islands MTB race - od 16. do 20. aprila poteka na štirih otokih na Kvarnerju, na Lošinju bo tretja etapa potekala v petek, 19. aprila

Ekološka akcija Morje ve, otok si zapomni - 20 in 21. aprila bo potekala čistilna akcija, ko bodo člani različnih potapljaških društev čistili morsko dno v Malem Lošinju

16. Fešta lošinjske kuhinje 25.4. - 31.5 .- v četrtek, 25.4., na glavnem trgu v Malem Lošinju, prikaz in pokušanje dobrot tradicionalne gastronomske ponudbe otoka, potem pa bodo številni gostinci do konca maja nudili dva menija domačih specialitet (morskega in mesnega) po posebni ceni 40 €. Te restavracije so: Artatore, Bocca vera, Deveron, Eki, Za kantuni, Baracuda, Borik Mediterranean bar, Diana, Lanterna grill, Konoba Silvana, Veli žal in v Nerezinama Manora in Televrin. Spisek menijev >

Kolesarska dirka IXS European Downhill Cup Lošinj 2024 - od 26. do 28. aprila bo potekala v kraju Veli Lošinj

Apoksiomenov rojstni dan - 26. in 27. aprila, različne prireditve ob praznovanju dneva, ko so kip atleta Apoksiomena iz morja prinesli na kopno. Prvi dan ob 11h milenijska fotografija, ob 20h koncert v samem muzeju, drugi dan ob 11h degustacija rimskih vin, ob 18h okrogla miza na temo Apoksiomena in ob 19h otvoritev izložbe.

Nerezinski Muaj - v nedeljo, 5. maja - tradicionalno vsako prvo nedeljo v maju v Nerezinah pripravijo prireditev Muaj. Že v soboto zvečer fantje iz morja prinesejo eno barko na trg sredi kraja. Običajno je to čoln očeta dekleta, ki bi se lahko poročila. Čoln okrasijo, v nedeljo pa potem poteka prireditev s tradicionalnimi plesi.

Spomladansko kampiranje na Lošinju

Kamp Čikat – Mali Lošinj  – odličen celo leto odprt kamp, ki ima tudi ogrevane sanitarije in super lokacijo za sprehode. Do 24.3. še velja zimska cena kampiranja za 2 osebi že od 23,20 € na noč, po tem datumu pa so redne cene kampiranja.

V kampu Čikat omogočajo tudi najem modernih mobilnih hišic za 4 - 6 oseb

Kamp Poljana, Mali Lošinj – se odpira 29. marca. Kamp je urejen nekaj kilometrov pred samim Malim Lošinjem, do katerega je potem urejena sprehajalna in kolesarska pot. Ob urejenih parcelah ima tudi mobilne hišice.

Za imetnike Avtokampi kartice velja 15% popust na kampiranje v terminih 29.3. - 17.5. & 2.6. - 25.6. & 9.9. - 5.10. v primeru min. 3 nočitev.

Kamp Lopari, Nerezine – se odpira 19. aprila. Moderno urejen kamp bo letos dobil nove kamping parcele in nove mobilne hišice, ki pa bodo postavljene na skrajnem levem delu kampa s pogledom na Osor.

Od 19.4. do 14.6. in od 31.8. - 7.10. na Avtokampi kartico nudijo 15% popust na kampiranje (ne velja za parcele tik ob morju)

Kamp Rapoča, Nerezine – se odpira prav tako 19. aprila. Je manjši kamp z veliko sence in lokacijo tik ob Nerezinah.

Nudijo 15 % popust na kampiranje na Avtokampi kartico v terminih 19.4. - 14.6. & 31.8. - 7.10. (ne velja za parcele ob morju).

Kamp Preko mosta, Osor - manjši kamp tik ob kanalu v Osorju se običajno odpira sredi aprila.

Več o turistični ponudbi Lošinja > www.visitlosinj.hr