Obiskali smo sejem MOS - fotogalerija avtodomov, počitniških prikolic in mobilnih hišic

Datum objave
Kategorija
Statistika
10537 ogledov

Do nedelje, 19.9., na Celjskem sejmu poteka 53. MOS, kjer so v okviru turističnega sejma predstavljeni tudi avtodomi Carthago, Robeta, Frankia, Valvasor in Ilusion, počitniške prikolice Hobby in Fendt ter snemljivi bivalniki Tischer. Na ogled so tudi mobilne hišice Hosekra.

Naša ekipa je sejem obiskala že prvi dan in pod novico si lahko ogledate fotogalerijo s turističnega dela sejma!

Sejem MOS je osrednja sejemska prireditev v Sloveniji, ki je tudi letos razdeljena na 5 področij: MOS Turizem, MOS Dom, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus.

Letošnja država partnerica sejma MOS je Madžarska, vse dni pa se odvijajo različni dogodki, predavanja in delavnice, glavna tema pa je zeleno, digitalno in odporno gospodarstvo.

V hali K so na ogled avtodomi in počitniške prikolice, v hali C in C1 pa se predstavljajo tudi slovenske destinacije npr. Bela krajina, Vipavska dolina, Kras, turistične kmetije in društva ter Slovenska turistična organizacija s ponudbo zelenega turizma in široko kulinarično ponudbo .

V soboto bo na MOS  potekal nepozaben Dunking Devils show. Za obiskovalce so pripravljeni trampolini in možnost zabijanja koša, v Fun coni pa je postavljena pump track proga, kjer se lahko zapeljate s testnimi kolesi. Na voljo je tudi predstavitev novega športa z žogo - Teqball, ki se igra na ukrivljeni mizi in združuje nogomet ter namizni tenis.

Vstopnice in pogoji vstopa na MOS

Sejem MOS je odprt vsak dan od srede so sobote med 9. in 19. uro, v nedeljo pa med 9. in 18. uro. Za obisk sejma veljajo PCT pogoji, zato je ob vhodu na sejmišče ob nakupu vstopnice omogočeno brezplačno covid testiranje.

Cene vstopnic so v redni prodaji po 8 €, družinska (2 odrasli osebi in do 5 otrok do 15. leta starosti) 15 €, omogočajo nakup preko spleta na  > https://shop.ce-sejem.si

MOS TURIZEM - predstavitve počitniških vozil

Robeta – avtodomi Carthago, prikolice Hobby, vani Robeta

Podjetje Robeta iz Slovenj Gradca ima letos imelo največji razstavni prostor z avtodomi Carthago in Robeta ter počitniškimi prikolicami Hobby, dodatno pa so predstavili tudi električna kolesa Cube, štirikolesniki in električne skiroje.

Na ogled sta dva avtodoma Carthago in sicer model C-Tourer T 148 ter model Chic-C-Line I 5.0. Gre za luksuzne modele počitniških vozil, katerih ambasador je dvakratni zmagovalec kolesarske dirke Tour de France - Tadej Pogačar.

Glede glavne novosti pri Carthagu za sezono 2022 je to linija C-line, ki se lahko pohvali z bolj elegantnim bivalnim prostorom, ki je poznan iz modela E-line. Nova so tudi zadnja vrata, ki so širša, kar omogoča lažji dostop do prtljažnega prostora in bolj varna, saj so opremljena z dvojnim zaklepanjem.

Od letošnjega leta so pri Robeti tudi zastopnik za počitniške prikolice Hobby. Na sejem MOS so pripeljali model prikolice Hobby On Tour 470 KMF, ki je odlična izbira za vse popotnike, ki bi radi na tak način raziskovali zanimive kraje po Evropi.

Predelani kombiji Robeta so plod domačega znanja in izkušenj, ki sodijo v skupino premium van-ov. na sejmu predstavljajo eno različico Robeta van-a, imajo pa letos še kar nekaj novosti, ki pa jih v istem terminu prestavljajo tudi na italijanskem sejmu v Parmi. Gre za van opremljeni z električno dvižno posteljo v zadku kombija in pa dvižno streho, ki nudi še eno spalnico za dve osebi.

Za 10 letnico obstoja podjetja so naredili poseben van z novo barvno paleto notranjosti, unikatnim usnjenim oblazinjenjem in butičnimi detajli. Po novem omogočajo tudi »off grid paket«, ki nudi daljšo samooskrbo glede električne energije brez priklopa na električno omrežje.

V sodelovanju z bivšim dirkačem F1 imajo tudi projekt Robeta powered by Ralf Schumacher, v katerem bodo naslednjem letu naredili luksuzne avtodome na osnovi vozil Mercedes-Benz.

Mixi Caravaning  - počitniške prikolice Fendt

Mixi Caravaning je na sejem MOS pripeljal dve počitniški prikolici Fendt, ki sta že modelno leto 2022. Gre za model prikolice Fendt Bianco 550 KMG Active in Tendenza 465 SFB.

Na ogled je tudi predelan kombi Valvasor, ki je dodatno opremljen s napihljivim predprostorom Kampa,  ponudba kamping opreme Dometic in Thetford npr., prenosni hladilniki, kemična stranišča, inverterji…

NOVO v Sloveniji – avtodomi Frankia

Na sejmu MOS bodo predstavljni tudi avtodomi znamke Frankia. Gre za nemškega proizvajalca avtodomov v premium segmentu, kjer je vsako vozilo narejeno po naročilu. Na voljo so modeli od majhnega in kompaktnega avtodoma do luksuznega premium avtodoma, na sejmu pa bosta predstavljena avtodoma Frankia 740 BD in 740GD.

V modelnem letu 2022 Frankia ljubiteljem avtodomov nudi 17 raznolikih postavite na Mercedes-Benz osnovi npr. modeli Frankia M-Line, luksuzna izvedba Platin in avtodom Neo z največjo dovoljeno maso do 3,5. Na osnovi Fiat Ducato pa lahko izbirate med 28 postavitvami modelov Frankia F-Line in luksuzna izvedba Titan.

Avtodomi Ilusion

Prvič so v Sloveniji predstavljeni španski avtodomi Ilusion. Na ogled je avtodom Ilusion XMK690 za katerega je značilna predvsem zelo različna notranja postavitev. Je najbolj vsestranski in izpopolnjen avtodom te znamke, ki je odlična izbira za pare, pa tudi za družine ali skupine prijateljev do pet oseb.

Več informacij o avtodomih Ilusion dobite tudi na > www.gtmobil.si

Tischer – snemljivi bivalniki

Za vse ljubitelje bolj avanturističnih počitnic, je na sejmu predstavljen najnovejši model snemljivih bivalnikov Tischer postavljen na vozilu Toyota Hilux, ki je bil konec avgusta prvič na ogled na sejmu v Düsseldorfu.

Mobilne hišice Hosekra

Na celjskem sejmišču so na zunanjem prostoru na ogled tudi mobilna hišica Hosekra. Gre za slovenskega proizvajalca, njihove hišice pa lahko že nekaj let vidimo v kampu Big Berry ob reki Kolpi in v kampu Terme Ptuj.

Datum objave
Kategorija
Statistika
10537 ogledov