Smučišče Obertauern ima 3 m snega - vabljeni na zimske počitnice

Datum objave
Kategorija
Statistika

Smučišče Obertauern se promovira kot smučišče, ki ima zaradi lege največ snežnih padavin v Avstriji. Letos ga imajo res veliko, saj je v začetku januarja cel teden snežilo, tako da je na smučišču tudi do 3 metre debela snežna oddeja, smučanje pa bo možno vse do 1. maja.

Obertauern je izredno moderno urejeno smučišče s 26-imi žičniškimi napravami in večina jih je 4, 6 in celo 8 sedežnic. Letošnja novost je žičnica Plattenkarbahn, ki je kombinacija 8 sedežnice in gondole za 10 oseb. Pred žičnicami ni vrst, 100 km smučarskih prog pa je urejenih tako, da jih lahko prevozite v krogu in se ob koncu dneva enostavno vrnete na izhodiščno točko.

Smučarske proge na Obertauernu so zelo različne - tiste bliže doline so bolj primerne za začetnike in otroke, najboljši smučarji pa bodo preizkusili svoje znanje na črno označeni strmi progi Gamsleiten.

Za otroke je urejena posebna otroška proga z igrali, označena pa je tudi posebna otroška tura "Bobbyjev krog" po njim primernih progah. Dobro je poskrbljeno je tudi za šolo smučanja in najem smučarske opreme, saj je v dolini kar nekaj trgovin s športno
opremo.

Obertauern je priljubljen tudi pri turnih smučarjih, za ljubitelje smučarskega teka pa je urejenih 30 km prog.

Na smučišču je veliko koč, kjer vam bodo postregli s tradicionalnimi jedmi, poskrbljeno pa je tudi za popoldansko ter večerno apres ski zabavo.

Smučišče Obertauern lahko zaradi bližine (200 km iz osrednje Slovenije) obiščete tudi samo za en dan, še bolje pa  za vikend ali kar celoten teden, ko lahko za nastanitev izberete enega od številnih hotelov in apartmajskih hiš, ki so od prve žičniške
naprave oddaljene le nekaj metrov. Tako v času smučanja avtomobila ne potrebujete, saj vam je vse dostopno peš ali na smučeh.

Lastnikom avtodomov je v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8km, na voljo urejeno postajališče za avtodome. Možna je oskrba avtodoma in uporaba savn, od PZA do smučišča pa vozi smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com